Skocz do zawartości
IGNORED

Sonda-ilu z nas to naiwniacy.

modrzew47

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Modrzew, piszemy o Pawle i mało eleganckie jest to że za jego plecami, bez możliwości odpowiedzi. Wiesz że się z nim nie zgadzam w każdej sprawie a jego wypowiedzi uważam często za agresywne i nie w temacie. Mam nadzieję że w moim wątku będzie inaczej, co jest nie tyle naiwne, co możliwe jeśli się nie da sprowokowac.

Pozdrawiam Robert

Grzegorz7, 24 Sie 2009, 01:12

>Paweł nie może odpowiedzieć! Jest zablokowany.

i bardzo dobrze. na początku myślałem, że to calkiem fajny gość. Dalsza lektura wyleczyła mnie z tego. To dziecko pławi się w trollowaniu jak nikt inny. Nawet nie jest śmieszny.

a że nie odpisze w tym wątku? i bardzo dobrze. bo znowu by się chlew zrobił.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

modrzew47, 25 Sie 2009, 19:59

>sitek.

>A paltonowi się podoba taki guru.Zaprosił go do swojego wątku.Nawet.

Bo palton to kulturalny gość, który zaprasza do swojego wątku inteligentnych i ciekawych rozmówców, zamiast ich chamsko blokować :)

Jednak wszyscy powinni powściągnąć emocje.

Dziś w pracy pertraktowałem z kontrahentem. Kilka godzin pracy w napięciu. Ani razu strony nie zarzuciły sobie niczego w sposób uwłaczający drugiej stronie.

Na Forum bawimy się (czyż nie ;) ) a zawsze jeden drugiemu chce dowalić. Nikt nikogo najczęściej nie przekona. Czy nie można zaznaczyć swojego zdania. Czytający wątek sam wyciągnie wnioski. . .

• Użytkownicy+

Modrzewiu, szanuję cię za wiedzę itd., ale nie mogę się zgodzic z tobą, jeżeli piszesz że Paweł jest moim guru, po tym jak sam wielokrotnie czytałeś moje wpisy w których się z nim spierałem. W zasadzie to w żadnej sprawie się z Pawłem nie zgadzam, a z tobą w wielu, ale nie o to chodzi w dyskusji żeby wszyscy mieli takie samo zdanie i przyklepywali sobie nawzajem rację. Może i Paweł zasłużył na bana i ja tak postąpię jeśli będę zmuszony, a do mojego wątku zapraszam każdego kto ma coś do powiedzenia w temacie, lecz akurat moje pozwolenie dla Pawła było związane z umożliwieniem odpowiedzi na moje i sittka wpisy, dośc ironiczne ale się z nich nie wycofuję.

Pozdrawiam Robert

kursk.

Odpowiadam każdemu pięknym za nadobne(jeżeli wiesz co to znaczy),widać nie chcesz zauważyć chamstwa innych(XYZ-ta) i swojego,widzisz za to moje(wątpliwe).Tak Ci widocznie wygodnie i do twarzy.Ale to co piszesz nie ma nic wspólnego z tematem wątku .Chociaż kto to wie?Wpis jest dość naiwny,no bo co to znaczy chamsko blokować?Można blokować nie chamsko?

• Użytkownicy+

Grzegorzu, napisałeś :

"Na Forum bawimy się (czyż nie ;) ) a zawsze jeden drugiemu chce dowalić. Nikt nikogo najczęściej nie

>przekona. Czy nie można zaznaczyć swojego zdania. Czytający wątek sam wyciągnie wnioski. . . "

Wiesz że moje słowa o tym żeby Paweł mógł odpisac na nasze wpisy w moim wątku, były spowodowane twoim upomnieniem. Przemyślałem sprawę i stwierdziłem twoją rację, jak myślę naprawiając wcześniejszy nieświadomy błąd ( nie zauważyłem bana). Na forum świetnie się bawię, dużo się dowiadując od innych. Wiele razy przyznałem w tym w sumie krótkim czasie na forum , komuś rację.

Pozdrawiam Robert

Ps. Nie jestem pamiętliwy, ale i tobie się zdarza mniej elegancki wpis, jak ten na temat "kablarzy". Jednak zdecydowana większośc dyskusji z tobą to rzeczowe wymiany zdań.

Robercie:

Nikt czasami nie wytrzyma. I takie ostrzejsze wpisy mogą dodać smaczku. Potwierdzisz jednak, że nie wskazałem w tamtym wpisie nikogo personalnie. . .

Tu w wątku Modrzewia rzeczywiście Paweł nieco nie wytrzymał. Modrzew ma tu prawo jako gospodarz do różnych działań. Nie ma Pawła i nie warto czegokolwiek już kierować pod jego adresem. A i Ty nie pisząc już o tych kabelkach tak namolnie stałeś się sympatyczniejszy, aczkolwiek i nudniejszy ;)

Może więc potrzeba i Pawła i Roberta po dwóch biegunach. Byleby bez epitetów. Tylko jak to zrobić? Naiwne marzenia.

Zawi:

Możemy.

Wątek dotykał dotąd naiwności jako synonimu zawiści. Kogoś stać na więcej, więc pośpiesznie będą tacy aby wskazać to jako naiwność. Tu już jest płynna granica do zazdrości. . .

Jest inna domena oddziaływania stanu ducha jaką jest naiwność; tuning.

Ludziska coś kupili i zaczynają wymieniać, dodawać. Zasygnalizujmy:

Lampizacja, wymiana opampów, wymiana tranzystorów, wymiana kondensatorów i rezystorów.

Wymienia się wszystko i czuje się poprawę jakości. Czym prędzej wchodzi się na Forum i oznajmia światu o poprawieniu jakości urządzenia o rzędy wielkości. Chyba naiwność!? Czyżby konstruktorzy nie wiedzieli, jak mogą stworzyć o klasę lepszy klocek?

Wielkie kondensatory tzw. rozruchowe wsadzane w tory wstępne, szumiące jak diabli rezystory objętościowe w torach wstępnych poprawiają jakość.

To tyle celem zagajenia.

Największy problem tego Forum to myślenie, że jakikolwiek wpis odnosi się do nas. Zupełnie nie miałem Ciebie na myśli.

Sam również wymieniam czasami :). Jak robi się to z głową to daje do (również mierzalne, czyli rzeczywiste) dobre efekty.

Choćby ostatnio wymieniłem, w zasadzie zmodyfikowałem nieco tor w pewnym sztandarowym magnetofonie sprzed lat. Wówczas nie było na rynku takich niskoszumnych WO jak AD797, albo choćby takich również szybkich jak OPA 627.

Aczkolwiek już wymiana na AD 797 (superniskoszumny) całego toru w jakimś korektorze to chyba już naiwność. Decydujący wpływ szumów jest w torach wstępnych i niskonapięciowych. W torach dalszych bardziej warto stosować choćby szybsze i również niskoszumne OPA 627.

palton.

>>....wątek jakby zamiera.

No nie zamiera,nie zamiera.Bo nie ma,kogo nie ma?

>>Grzegorzu,czasami producenci zostawiają możliwość zmian w sprzęcie do wyższego modeu....

No,ale chyba nie po to by grzebać w nich samemu.

Noooo,chyba że ktoś geniusz!Jak co niektórzy.Albo naiwni inaczej.

Grzegorz7.

>>Czyżby konstruktorzy nie wiedzieli,jak mogą stworzyć lepszy klocek?

No właśnie świetny wpis,czyżby byli nie świadomi,że mamy tu takich geniuszy?

Nie chcę być złosliwy ale tak właśnie jest,że niektórym wydaje się,iż mogą poprawić każdy klocek,co oczywiście jest bzdurą.

Zupełnie inna sprawa,gdy ktoś od początku próbuje stworzyć własny projekt.Tylko takim ludziom przyklasnąć.Poprawiaczom,ulepszaczom,podrabiaczom trzeba powiedzieć- nie.

• Użytkownicy+

Witam, wątek zamiera wtedy gdy np. brak przeciwstawnych stanowisk, bo ile można powtarzac masz rację itd.

Co do ulepszania, to sam nie mam wiedzy żeby to robic, ale wiem że często producent z oszczędności daje tańsze elementy i ich wymiana może dac dobre efekty. Jest to często tańsze niż wymiana całego urządzenia na lepsze, a wnosi podobną poprawę dźwięku. Szczególnie starsze klocki, jak np. CD, czy transporty sądzę że warto ulepszac, gdzie jest solidny mechanizm, a wtedy jeszcze nie przykładano się do zasilania itd.

palton

Z tym zasilaniem to wcale tak źle nie było, a z napędami to tak rózowo też nie było. Oczywiście na pewnym poziomie cenowym było znacznie lepiej. Dziś bezwzględu na poziom cenowy mechanizmy i zasilanie bywają conajmniej skromne.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>>dzisiaj w większości wszystko jest raczej skromne poza ceną

To uogólnienie,tak jak moje.

Wiedziałem,że się ze mną nie zgodzisz.Ale brak Twojej zgody nie zmienia rzeczywistości.Muszę rozwinąć?

• Użytkownicy+

Transporty :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-24402-100007322 1251400785_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.