Skocz do zawartości
IGNORED

Prof. Leszek Kołakowski nie żyje

Gość Cadam

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście. Żaden uczciwy czlowiek nie mógł spokojnie patrzeć na te bezeceństwa, które polscy faszyści wyczyniali z Żydami.

Po szczegóły odsyłam do Aliny Calej i Agnieszki Holland.

>bruner_, 25 Lip 2009, 00:50

>żeby tak sprzedać matkę i ojca

>judaszowe plemię

To twoim ojcem był SA-man a matką facet w sukience, czy na odwrót???

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 25 Lip 2009, 00:36

>>"Oddajcie co cesarskie cesarzowi" - to bylo typowe hasło komunistyczne tamtej epoki.

>Na zdjęciu jedna władza pozdrawia drugą. Widzicie gdzieś komunistów?

nie badz wisnia i podziel sie wiedza oraz podaj zrodlo tego wycinka

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Zdjęcie prawdopodobnie z jakiejś książki "historycznej" lata - późne czterdzieste-wczesne sześćdziesiąte wydawanej przez jedynie słuszne wydawnictwo. Jaro jeszcze księdza Tiso zapomniał wkleić, widocznie nie dość gorliwie kartkował :)

"""na pohybel, ...i czerwonym..."""

za to wypije

Ty ksiadz, vereker? ( taki 'zagrmaniczny' nick, tzn trendy'

Co Cie tak boli , ze sposrod wszystkich narodow, narod zydowski najwybitniejszy? to za Azja najwieksza tez Cie boli?

Gerov2, 26 Lip 2009, 22:22

>Ty ksiadz, vereker? ( taki 'zagrmaniczny' nick, tzn trendy'

A twój swojski, taki murzyńsko-ruski. Niby GeroW ale GeroV, w dodatku Drugi.

Murzyni w ameryce a już szczególnie aktorzy grający w tandetniejszych produkcjach hollywoodzkich mają fantazję się tak nazywać - Joseph Seraphin Amadeus Bumako 2,

>Co Cie tak boli , ze sposrod wszystkich narodow, narod zydowski najwybitniejszy?

Niech sobie będą najwybitniejsi... u siebie.

Gerov2, 26 Lip 2009, 22:24

>vereker - masz na tyle sily by odpowiedziec na jedno pytanie? ale bez krecenia? tylko tak lub nie:

>walisz jeszcze konia swojemu ojcu?

Gutten, to ty?

Zapomniałeś hasła? :D

>skynyrd, 26 Lip 2009, 11:36

>Zdjęcie prawdopodobnie z jakiejś książki "historycznej" lata - późne czterdzieste-wczesne

>sześćdziesiąte wydawanej przez jedynie słuszne wydawnictwo. Jaro jeszcze księdza Tiso zapomniał

>wkleić, widocznie nie dość gorliwie kartkował :)

Czyli co, fotomontaż? IPN to potwierdził?

A może zdjęcie prawdziwe tylko bardzo niewygodne? Niestety jest tego więcej.

Jestem Europejczykiem.

>skynyrd, 26 Lip 2009, 11:36

>Zdjęcie prawdopodobnie z jakiejś książki "historycznej" lata - późne czterdzieste-wczesne

>sześćdziesiąte wydawanej przez jedynie słuszne wydawnictwo. Jaro jeszcze księdza Tiso zapomniał

>wkleić, widocznie nie dość gorliwie kartkował :)

Czyli co, fotomontaż? IPN to potwierdził?

A może zdjęcie prawdziwe tylko bardzo niewygodne? Niestety jest tego więcej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-9051-100009376 1248646951_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"Dziennikarze opowiadają jak to wyglądało. Rozmawia sobie opozycja ze "stroną rządową" w najlepsze aż nagle przychodzi moment w którym Mazowiecki wstaje i mówi "panowie, a teraz was przepraszamy ale musicie już opuscić pomieszczenie". W tym ksiądz Orszulik. Jeden z nich zostawił gdzieś pod stołem włączony na nagrywanie magnetofonem. Za jakiś kwadrans wyskakuje z sali na korytarz asystent Mazowieckiego i strasznie krzycząc oddaje ten magnetofon. Ze skasowaną skrupulatnie taśmą."

Tak, tak, jasne... To na którym uniwersytecie wam tak szczegółowo mózgi myją, bo zapominiałem?

Redaktor, 27 Lip 2009, 12:02

>Tak, tak, jasne... To na którym uniwersytecie wam tak szczegółowo mózgi myją, bo zapominiałem?

Katedry i instytuty podstawowych problemów marksizmu-leninizmu.

Tam gdzie wykładał Kołakowski i rządził Balcerowicz.

Nowy2, 27 Lip 2009, 17:17

>KK najbardziej boi sie rumburaka, pardon wypslo mi sie, satana

oraz dzambusia i jego demaskatorskich zdjec. zbierajmy datki na dzambusia i wspierajmy go w tej samotnej i bardzo nierownej walce z przewazajacymi dywizjami KK. Dziekujmy, ze ktos taki jest i wykonuje te niewdzieczna robote. zwroccie uwage drodzy forowicze, ze ow bojownik zostal juz doceniony w stolicach naszych zachodnich i wschodnich sasiadow, bo powstaly tam samorzutnie komitety, ktore z zebranych datkow wykupily w eksponowanych miejscach placyki pod budowe jego pomnikow.

Te zdjęcia były są i będą beze mnie. Są świadectwem czasów gdy Kościołowi nazizm i antysemityzm nie przeszkadzał, a nawet wręcz przeciwnie. Rozliczenie z tamtymi czasami było cichutkie i ograniczone, więc nie zaszkodzi od czasu do czasu wrócić do tego, zwłaszcza w kontekście różnych moralizatorskich wypowiedzi. Reakcja PiSSmanów jest dla mnie śmieszna i obłudna, bo niby co? Zdjęcia są prawdziwe a kontekst fałszywy?

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 28 Lip 2009, 15:11

>Kościołowi nazizm i antysemityzm nie przeszkadzał, a nawet wręcz przeciwnie.

Co to w ogóle za zarzut że antysemityzm miałby przeszkadzać? Antysemityzm to pogląd jak każdy inny, ja np. uważam że w Polsce postkomuniści powinni mieć odebrane bierne prawo wyborcze. To też jakiś anty - izm?

Pewnie tak ale po co z tego robić histerię?

Jeśli żydowstwo jest wrogiem kościoła to trzeba je zwalczać. Oczywiście z zachowaniem symetrii metod.

>Co to w ogóle za zarzut że antysemityzm miałby przeszkadzać? Antysemityzm to pogląd jak każdy inny,

>ja np. uważam że w Polsce postkomuniści powinni mieć odebrane bierne prawo wyborcze. To też jakiś

>anty - izm?

Zdaje się, że mylisz podstawowe kryteria. Antysemityzm to nie jest pogląd jak każdy inny. To, że ktoś urodził się Żydem, czarnym czy hińczykiem nie jest od niego zależne.

Natomiast na robienie kariery w komunizmie każdy z nich SAM się decydował.

Nie można karać ludzi za coś, na co sami nie mają wpływu.

Na tej zasadzie należałoby zabijać dzieci np. gwałcicieli...

jar1, 28 Lip 2009, 16:33

>Zdaje się, że mylisz podstawowe kryteria. Antysemityzm to nie jest pogląd jak każdy inny. To, że

>ktoś urodził się Żydem, czarnym czy hińczykiem nie jest od niego zależne.

Ale jakie ten doniosły fakt ma znaczenie w kontekscie tu rozpatrywanym?

>Nie można karać ludzi za coś, na co sami nie mają wpływu.

Jakie znowu karanie? Ja np. żądam uznania wszystkich żydów w polsce za mniejszośc narodową i ograniczenie ich liczby w Sejmie do 2.

>Na tej zasadzie należałoby zabijać dzieci np. gwałcicieli...

Nikt nie mówi o zabijaniu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.