Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz SR 6003 na pierwszy amplituner

robinx

Rekomendowane odpowiedzi

Czy nowy Amplituner Marantz SR 6003 za 600€ bez polskiej instrukcji (przecena w niemieckim Media Markt) będzie dobrym rozwiązaniem na pierwszy amplituner?

Planuję do tego głośniki JBL ES Pack. Minusem jest brak tiunera. Co do reszty bajerów to nie bardzo się na tym znam.

Czy może mi ktoś z szanownego grona napisać czy ten Amplituner posiada wszystko co niezbędne w obecnych czasach?

Będzie to inwestycja na lata, tak by za chwilę go nie zmieniać.

Do tej pory użytkowałem typowe kino domowe z supermarketu marki Filips ale przestaje mi ono odpowiadać.

Przeważnie słucham POP'U, ROCK'U, muzy z lat 80. Do tego dochodzą koncerty na DVD i czasem jakiś dobry film.

Pomieszczenie ma około 50mk.

Jeśli nie ten sprzęt, to wokół jakiej marki powinny koncentrować się moje zainteresowania?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/57257-marantz-sr-6003-na-pierwszy-amplituner/

Dobra Marka,cena bardzo bardzo dobra , można powiedzieć środkowy model, Jeśli chodzi o "Tiuner" jako odbiornik radiowy, to nie wiem dlaczego piszesz że nie ma skoro w specyfikacji technicznej pisze "tuner RDS", Posiada nowe aplikacje dźwięku przestrzennego których na razie i tak przez DVD nie wykorzystasz. Na tym forum jest mało zwolenników JBL ES, ale to nie najgorsze paczki tym bardziej że ES pack można kupić za niecałe 3,7 k pln. W przybliżonej cenie można zrobić "sobie lepiej" (czytaj bardziej audiofilsko). Dla twojego pomieszczenia wg mnie ES150 jest za słaby, do normalnego nie kinowego odsłuchu może być, Osobiście wolę grzmotnięcie pioruna z podskokiem kanapy . Nie wiem jak będziesz siedział od tylnej ściany jeżeli blisko to faktycznie ES-10 lub podobne konstrukcje są naj... Jeżeli jest miejsce za plecami to wielkość pomieszczenia aż się o aplikację 7.1. z monitorami na standach o pełniejszym spektrum dźwięku Przesiadka ze sprzętu jaki posiadasz będzie "jak uderzenie młotem" po prostu nowe doświadczenie. Podsumowanie ampli brać, a kolumny po prostu posłuchać jak grają te i inne w MM.

Dzięki za odpowiedz. Jestem zdecydowany na 90% Jeszcze się z tym prześpię. Co do tunera to pewnie nie doczytałem dokładnie do końca.

Mario; czy możesz mi szerzej wyjaśnić jak wykorzystać te dodatkowe możliwości dźwięku przestrzennego? Czy chodzi tu o Blu-ray?

Oczywiście mam miejsce za kanapą i lubię mocny wykop dlatego proszę zapodaj mi jakiś przykład odpowiednich głośników, najlepiej zestawu (jeśli są tak dostępne)bo jestem cienki w tym temacie i jeszcze nie kojarzę tego języka.

Zgadza się chodzi o BR , Gdybym obecnie miał możliwość kupna od razu lub kompletował głośniki po kolei, budżet miał do 7.000 przy moim pokoju i preferencjach pewnie oparłbym się na odsłuchach kolumn do kina i stereo. Dali Lektor, Dali Icon, Zestaw Magnat Quantum serii 6xx + Sub Velodyne CHT-10. Jeśli mniej ambitnie (cenowo) i w samo kino to Dali Concept, JBL ES Pack, Magnat Quantum połączone z serii 6xx jako przód i 5xx jako tył + wymieniony sub, Canton GLE . W przypadku pełnego wykorzystania możliwości ampa (7.1) musiałbyś zainwestować w dodatkowe monitory tej samej serii. Pozdr

Tak więc stało się. Zostałem posiadaczem wspomnianego Marantza. Teraz stoję przed wyborem głośników.

Zerknąłem na proponowane przez mario1967 głośniki i muszę przyznać że cena jest jak dla mnie trochę zaporowa.

Jeśli uderzę w droższe to zapewne najpierw tylko w dwie kolumny przednie, odkładając dalsze zakupy w czasie. Szkoda, ale obecnie nie mam możliwości odsłuchu. W najbliższym MM remont. Muszę zaufać innym. No właśnie; jaką opinie na forum ma Koda? Wiem, że to chińszczyzna ale...

Masz b.duże pomieszczenie do którego należy kupić odpowiednio wydajne głośniki, standardowo przyjmuje się że głośniki nie powinny odbiegać jakościowo od reszty sprzętu. Może w 1 kolejności zakup fronty i suba, Potem centralny i satelity Polecam jeszcze Kefy oraz Monitor audio. Marantz i koda to wg mnie mezalians

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.