Skocz do zawartości
IGNORED

Regulacja barwy zamiast okablowania

modrzew47

Rekomendowane odpowiedzi

No, nie ma jak sobie siąść wygodnie i obejrzeć idiotyzm z bliska. Wszyscy zainteresowani są. Nie ma Parantullli. Szoda. To dla mnie - dla biologa - najccenniejszy okaz. Jest zajebisty. Może go ktoś przywołać?

Człowiek, który kable porównuje z gałkami w jakichś tam wzmakach, musi być albo głupi, albo szczególnie głupi. Raz - swoim zachowaniem daje dowód swojej głupawce. Dwa - daje dowód swojwemu choremu jestestwu. On jest bo jest. Tylko co z tego wynika tzn. co na to parantulla?

modrzew nie przejmuj się, niektórym po prostu słoma z butów wyłazi i się Wij_ą

maracz, 22 Lip 2009, 20:26

>To ja już chyba wolałbym RIVES AUDIO PARC korektor analogowy za 9tys.

Ale to służy do kanału basowego, o ile się nie mylę.

Wij może trochę to wszystko przerysował ale fakt faktem zagładanie tak głupich wątków przez osobę posiadającą nie byle jakie okablowanie i sprzęt jest prowokacją albo świadczy o naiwości tej osoby w momencie zakupu tego sprzętu.

Nie dziwię się XYZ bo ten ma sprzęt połączony kablami z lampki nocnej i mocno wierzy że gra to jak sprzęt za XXX złotych (wiara czyni cuda) ale modrzew ze swymi wątkami jest tak samo wiarygodny jak pieprzenie bogatych ku pokrzepieniu serc biednych że pieniądze nie mają znaczenia.

Gość

(Konto usunięte)

zawi, 22 Lip 2009, 22:07

>Nie dziwię się XYZ bo ten ma sprzęt połączony kablami z lampki nocnej i mocno wierzy że gra to jak

>sprzęt za XXX złotych (wiara czyni cuda)

chciałbyś mieć takie kolumny jak moje :) Autorytet McGyvera i Linkwitza jest jak Syrenki i Bentleya :))))

Możesz sobie do nich podłączać nawet kable ze złota i tak NIC im nie pomoże, równie dobrze mógłbyś doklejać spojler do Syrenki. A w Bentleyu są kable ze zwykłej miedzi, i jakoś mu to nie przeszkadza...

Następnym razem pomyśl zanim napiszesz coś równie głupiego...

Wij, 22 Lip 2009, 22:14

>chciałem odpisać. Po przeczytaniu twojego "do jutra Januszku" postanowiłem - nie. Powinieneś mnie

>za to lizać po stopach. Trzymanko:)))

?????????????????????????????????????????????????????????? komuś się coś .....

Nie napiszę, gdzie mógłbyś mi wylizać. Siemanko:)))

Ty jednak masz kompleks niższości -przecież nic nie napisałem o Twoich kolumnach lecz o kablach od lampki co jest zgodne z głoszonymi przez Ciebie mądrościami.

Ulżyj sobie i napisz coś jeszcze o Amplifonie który posiadam i o kablach Furutecha.

Grzegorz7

Poniekąd to jest prowokowanie,można to tak nazwać,gdyby jednak nie ta jak to nazywasz prowokacja to o wielu sprawach,możliwościach i rozwiązaniach młodzi,początkujący i będący na poczatku swej drogi audiofile nie dowiedzieli by się nigdy lub po bulach.Ilu uniknie błędów,tylu ile będzie mogło poczytać i wyciągnąć właściwe wnioski.

Wij.

Zanim napiszesz cokolwiek o kimś to musisz tą osobę najpierw poznać to po pierwsze,po drugie to jestem dłużej audiofilem niż Ty masz lat(prawdopodobnie),po trzecie jesteś gościem w wątku założonym przeze mnie i ja Cie do niego nie zapraszałem(sam tu wlazłes)a jak już,to byle jak ale się zachowuj.Chamstwo w Twoim wpisie świadczy tylko o Twojej kulturze(albo słomie jak ktoś napisał)nie zwykłem nikogo banować bo uważam to za bezsensowne.

Zawi.

Cary 805ae,McIntosch402,ARC ref3,SF,Pathos,KEF,JMlab itd.nie będe wymieniał wszystkich,przez które

przechodziłem i zakupy nie były przypadkowe a po przeczytaniu "o mnie" można już wnioski wyciągnąć nawet dotyczące tego wątku.

Zawi

No ten wątek po to jest by wyciągać właśnie wnioski i być pomocny w wyborze.Myśle,że forum również nawet te głupie wpisy po czasie dadzą pogląd na piszącego i sprawe o której pisze.

Gość

(Konto usunięte)

modrzew47, 22 Lip 2009, 23:32

>Poniekąd to jest prowokowanie,można to tak nazwać,gdyby jednak nie ta jak to nazywasz prowokacja to

>o wielu sprawach,możliwościach i rozwiązaniach młodzi,początkujący i będący na poczatku swej drogi

>audiofile nie dowiedzieli by się nigdy lub po bulach.Ilu uniknie błędów,tylu ile będzie mogło

>poczytać i wyciągnąć właściwe wnioski.

Święte słowa!!! :-)

Też zaliczam się do tych początkujących, no może nie audiofilów, ale w każdym bądź razie "nawróconych" na odsłuch muzyki, która zawsze towarzyszy mi w życiu, na w miarę przyzwoitym sprzęcie.

I kiedy zacząłem zastanawiać się nad wymianą mojego poczciwego ampli Technicsa, zacząłem czytać co nieco w necie, w prasie. Ogólnie zrzedła mi mina, gdy (głównie z prasy tzw. branżowej) wynikało, dowiedziałem się, że chyba będę musiał wziąć kredyt pod hipotekę, by starczyło mi na nowy sprzęt, który w ogóle wg recenzji da się słuchać, a o kablach już nie wspominająć... ;-) To u rodziny bym się zapożyczył ;-)

Jednak trafiłem na tutaj i "wyluzowałem" :-) I dzięki temu mam zadowalający mnie, przynajmniej na dzisiaj, sprzęt i cieszę się na nowo moją kolekcją CD :-)))

Tak więc DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM, bo nawet mimo to, że non-stop trwa tutaj "wojna" i wiele wpisów wzajemnie się wyklucza - to przeczytanie tego zmusza człowieka do zastanowienia się, czego oczekuje od sprzętu i bardziej realistycznego spojrzenia na rynek AV.

PS Ale posłodziłem... ;-)

Gość

(Konto usunięte)

sittek, 22 Lip 2009, 23:52

>ememka, 22 Lip 2009, 23:47

>

>najważniejsze jest to, że cieszysz się z tego co masz

:-) Bo o to przecież chodzi, nieprawdaż?

Sittek, ale jeszcze trochę peanów na cześć "R" i przestanę się cieszyć tym, co mam, a zacznę myśleć o zmianie... ;-)

Oby było mniej naciągniętych przez prase "FACHOWĄ" a wielu z nas będzie zadowolonych.Zaznaczam,że to nie dotyczy wszystkich testów i opisów a tych co do których mogłem się przekonać z racji posiadania i recenzji o nich jakie przeczytałem .Często to były bzdury.

modrzew -może cel masz i zbożny tyle tylko że to nie są już czasy kiedy na pałę kupowało się sprzęt z pólki.Każdy ma możliwość wyrobienia sobie własnego zdania nie tylko na podstawie sponsorowanego artykułu ale skonfrontowania z rzeczywistością w salonie odsłuchowym .

Inną sprawą jest to że są osoby które bezgranicznie wierzą słowu pisanemu przy okazji mając problemy ze zrozumieniem tekstu- w takim przypadku faktycznie masz racje.

ememka-ale dosłodziłeś -i tak Ci nie wierzę że jestes taki napaleniec :)

Niestety Zawi nie masz racji!Nie ma salonów odsłuchowych w Stargardzie,Małej Woli,Dużej Kępie i wielu innych miejscach ale są tam ludzie i internet i to Oni będą korzystać z tego co napiszemy.

Wij-nie będzie i nie o niego tu chodzi.

modrzew -u mnie też nie ma solonu odsłuchowego ale... mam samochód, jest pkp, pks a najbliższy salon o 40km.Zatem jeśli mam wybór kupić na pałę na podstawie opinii innych albo wydać kilkanaście złoty na paliwo czy bilet i samemu "nausznie" zweryfikować to recenzowane cudo to wybieram to drugie.

No dobra zakładając że mieszkam na totalnym zadupiu oddalonym od najbliższego salonu o 500 km a jedynym moim środkiem łączności z cywilizacją jest rower i internet to co poleciłbyś mi jako początkującemu ???

Ciekawe spostrzeżenie:

Dyskutując na wątkach nie wnikam w posiadanie (w „o sobie”). Widać dla innych ważne jest co posiadamy a nie poglądy.

Zmartwiłeś mnie Modrzewiu tą trochę prowokacją. Do pewnego momentu fajnie dyskutowaliśmy. Czyżbyś uważał, że Twoimi kablami jesteś w stanie cośkolwiek skorygować?

• Użytkownicy+

PANOWIE !!! cała polska czyta (audiofilska)apeluję -ostudzic emocje ,w końcu MY ta sama krew.Nie pozwólmy by przez takie jatki ktoś ,kto może się zainteresował i zaczął czytac stwierdził że NAM poprzewracało się w głowie !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.