Skocz do zawartości
IGNORED

StampAmp - taki GainClone w klasie D

ChUmI

Rekomendowane odpowiedzi

Byłoby dobrze gdyby z tym lutowaniem kolega ChUmI opisał przed deklaracją choc skrótowo co i jak. Ja miałem problem lutując tego typu scalak do płytki stacją z lutownicą 45W. I mogę sobie nie poradzic choc chciałbym się nauczyc. Tylko żeby ta nauka nie kosztowała mnie tych biednych scalaczków. Dodatkowo jest jeszcze jeden aspekt - scalaków jest na styk, zamówic 1 szt kłopot, a co jak komuś padnie 1szt? Nieważne czy lutując przegrzeje czy nóżkę oderwie czy chociażby trafi się padnięty (co sądzę mało prawdopodobne). Może przydała by się pula z 3-5 szt rezerwowych (składają się wszyscy), jak ktoś uwali to przesyła do Gnakeda ten padnięty (żeby nie było oszustwa) i kupuje drugi. Po rozliczeniu jak jakieś zostaną to można chętnym sprzedac a te 2-3 zł od sztuki co każdy dopłacił dla Gnakeda za fatygę. Inaczej ktoś może zostac z bezwartościową płytką i częściami za 250 PLN... Co Panowie na to??

Spokojnie, mamy na razie kilka zapasu. Co do lutowania to tak jak napisałem - Ci co nie maja jak, sprzętu i nie potrafią to niech się zgłaszają, to nie jest problem. Tylko z rozsądkiem :) bo nie był planowany montaż, maszyna mogla nam zmontować cały układ, nie?

Krawiec ~ Power Pad ma przelotki wlasnie zeby ulatwic reczne lutowanie, srednica 0.6mm powinna nie umozliwic swobodne wplyniecie cyny w rozgrzane przelotki. Ja lutuje 0.5mm i tez powiedzmy 95% zamontowanych ukladow jest bezproblemowa :) Zalaczam widok z EAGLE jak to wyglada.

Inaczej sie ma sprawa jak by to ktos chcial puscic w piecu do lutowania refow, wtedy przelotki beda jedynie przeszkadzac bo bedzie przez nie uciekala pasta lutownicza i tutaj z kolej bedzie problem z prawidlowym przylutowaniem :( no ale na cos trzeba by sie zdecydowac ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeszcze jedna sprawa co z cewkami wyjsciowymi?

gagacek ~ czy te cewki ktore proponowales sa aktualne? bo nie dostalem od Ciebie zadnej informacji... jezeli tak, to daj prosze znac kiedy beda dostepne pierwsze sztuki do testow, a jezeli nie tez daj prosze znac, to bede sie kontaktowal z Würth'em w sprawie ceny tych ktore sam stosowalem ...

Dzieki o to wlasnie mi chodzilo czy piec spelni tu swoja role czy bedzie montaz reczny :-)

Jezeli bedzie duza ilosc chetnych na lutowanie scalaka to moge odciazyc osobe ktora bedzie sie tym zajmowala i moge polutowac pare scalakow ;-) chyba ze wszystko idzie do oven-a, mi to wszystko jedno i tak nocami mam stacje non stop wlaczona.

aha ... jeszcze sprawa tego lutowania :) pewnie nie wszystkim uda sie zalapac na lutowanie wiec napewno opisze jak to zrobic moim skromnym zdaniem najlepiej - chociaz oczywiscie nie daje glowy, ze ten sposob jest faktycznie najlepszy - jezeli ktos bedzie potrafil to zrobic lepiej i bezpieczniej to ja jak najbardziej poslucham. Ale zeby za duzo nie pisac to zrobie w ten sposob - za pare dni powiniennem dostac dwie testowe plytki, wezme wtedy aparat i krok po kroku bede pstrykal kazdy krok lutowania, potem wrzuce fotki po kolei na forum z opisem co i jak :)

Co do lutownicy to 45W moze byc z malo ... ja mam do takich prac stacje 60W i taki troche wiekszy grot :) w koncu trzeba w tym przypadku naprawde nagrzac troche miedzi a nie ustawiac temperatury stacji za wysoko zeby laminat nie odszedl od plytki.

Krawiec ~ szczerze mowiac liczylem na Twoj udzial w tej akcji bo wiem, ze kto jak kto ale Ty to zrobisz to profesjonalnie :) a inni beda napewno wdzieczni jak dorzucajac pare zlotych beda mieli gotowa plytke z kostka i spory problem z glowy :)

Coś naskrobie, bo gra u mnie wersja krążąca wzmacniacza.

Jest bardzo selektywny, rozdzielczy w całym paśmie, o bardzo czystych górnych rejestrach (nic nie 'joszczy'). Dynamiczny jak burza, dawno moje niskotonowe głośniki tak ładnie nie pompowały. A z drugiej strony nie dudni, bas jest bardziej monitorowy, acz potrafi zejść bardzo nisko. Ciepełka nie ma ani chłodu. Średnica - to chyba dzięki niej się tak podoba i pretenduje do walki z poważnymi konstrukcjami. Można przetestować na nim parę sprzętów bo jest neutralny, niewiele dodaje od siebie (kto wie jak została nagrana płyta :)).

Przelewy powoli już wpływają.

Tak jak pisałem do środy wieczorem powinny wszystkie zejść, jakby ktoś się chciał dopisać to jest jeszcze szansa.

Liczbę układów MP7782 mamy ograniczoną ale ktoś się wykruszył i mamy miejsce.

jezeli ktos sie wykruszyl to ja bym wzial 4 sztuki bo nie pomyslalem, ze do tych forumowych plytek bede tez potrzebowal uklady :) a wlasnie widze ze zostaly mi dwa ostatnie do prototypu ...

To ty jestes zbuj ja naked :) Nie strasz mnie, bo zamówienie będzie trwać ponad 8 tygodni, nie wytrzymam psychicznie oskarżeń przez taki czas.

A poważnie nie doszły do mnie jeszcze wszystkie przelewy, Chumi zamówił już kostki, gagacek pracuje nad cewka, załatwił tez lutowanie. Jak zejdzie cała kasa robię zamówienia najpierw allegro. Tylko się ogarnę bo nie było mnie dwa dni w domu ( trzy godziny odśnieżania żeby wjechać na podwórko :) to sprawdzę kto jeszcze nie wpłacił.

Jedna osoba wpłaciła i się nie podpisał nickiem - Piotr Michał .... proszę się przyznać do swojego nicka :) Może to któryś z wypisanych poniżej.

Nie doszły przelewy od

Waldi_06, rastuch, grip, mbar, utopia, Henryk Kwinto (przelew idzie z Irlandii wiec jestem cierpliwy)

W piatek dostalem pierwsze plytki :) niestety natlok roboty w weekend nie pozwolil mi sie jeszcze za nie zabrac ... dzisiaj raczej tez nic nie zrobie bo wracam do domu pewnie kolo 21:00 ale moze jutro powinno sie dac cos wreszcie odpalic :) No i najwazniejsze kazdy krok skladania i uruchamiania chce dokumentowac zeby potem opisac wszystko ladnie krok po kroku w watku - napewno bedzie pomocna dla wszystkich ktorzy beda uruchamiac ta plytke :) ale niestety to zajmuje czas ...

GNAKED, 14 Lut 2010, 19:35

>Nie doszły przelewy od

>Waldi_06, rastuch, grip, mbar, utopia, Henryk Kwinto (przelew idzie z Irlandii wiec jestem

>cierpliwy)

Powinien juz byc. Nie potrafie sobie przypomniec czy wpisalem nick ale kwota bedzie dziwna z groszami po przeliczeniu EUR na PLN.

Czy dojdzie dziś czy jutro nie ma znaczenia ważne ze wyszedł :)

Najgorzej, że koledzy którzy nie wpłacili zrezygnują cena automatycznie idzie w górę, niektóre części trzeba zamawiać w dużych ilością i zostają, a koszt rozbija się na wszystkich.

Było 62 komplety do zamówienia jest 46. Wiec koledzy trochę dali d... zapisując się bezmyślnie. Liczę na zniżki w farnelu więc zobaczymy jak wyjdzie.

To już wiem, kwestia tego czy pokryje to wszystko bo już jest po kilka zł na głowę więcej a trzeba jeszcze przeliczyć ilości bo zamawiamy już w droższych grupach cenowych.

Panowie taki problem napisać o waszej decyzji, wysłałem do każdego po dwie wiadomości i nic. A na forum piszecie.

>To już wiem, kwestia tego czy pokryje to wszystko bo już jest po kilka zł na głowę więcej a trzeba >jeszcze przeliczyć ilości bo zamawiamy już w droższych grupach cenowych.

>Panowie taki problem napisać o waszej decyzji, wysłałem do każdego po dwie wiadomości i nic. A na >forum piszecie.

To się nazywa cywilna odwaga. PANOWIE - TAK SIĘ NIE ROBI !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.