Skocz do zawartości
IGNORED

T+A Elektroakustik Rseria CDplayer1230R

tomgru

Rekomendowane odpowiedzi

Biarąc pod uwage jeszcze kolumny, które byc może sa rewelacją ale nie sadze by pokazały zalety CD z tego pułapu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No chyba, ze zamyśł jest głebszy i kolega zaczyna od nowa budowąc system a tu juz zaczyna sie ewentualna dyskusja nt.od czego zaczynamu budowanie systemu od dachu czy fundamentów.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

modrzew47

zukzukzuk, 11 Sie 2009, 21:42

>"Witam,

>Zastanawiam się nad kupnem CD do 15 tyś zł, natrafiłem na taka firmę T+A Elektroakustik model z

>R-serii 1230R.

>Czy ktoś już miał "do czynienia" z tym urządzeniem, proszę o opinię ewentualnie zamieszczenie

>testu."

>Może tomgru się pomylił?

>Chce kupić CD za 15 kzł? Czy jednak (chce) porównać T+A z CD z odpowiedniej półki?

Naprawdę czytałem. Conajmniej 2 zdania, a nie do pierwszego przecinka...

Widać chłop się co nieco zagubił, bo jak dotychczas nie zajął stanowiska, a my tu drapiemy sie po oczach...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

zukzukzuk, 11 Sie 2009, 22:30

>Widać chłop się co nieco zagubił, bo jak dotychczas nie zajął stanowiska, a my tu drapiemy sie po

>oczach...

eetam zaraz po oczach, ludzie co bądź chcą dobrze, a troll cieszy się, że w JEGO TEMACIE SIĘ DZIEJE

Wskazuję jedynie na niezasadnosć porównania w/w playerów ze względu na znaczną róznicę w cenie.

Nic wiecej:)

A swoją drogą, założyciel wątku ma swój "styl", jeśli chce skompletować zestaw, w którym CD będzie grało pierwsze skrzypce (ze znacznie słabszymi elementami reszty).

Akurat często miewałem odwrotnie:)

Ciekawym jakie zło lepsze?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

zukzukzuk, 11 Sie 2009, 22:50

>Wskazuję jedynie na niezasadnosć porównania w/w playerów ze względu na znaczną róznicę w cenie.

>Nic wiecej:)

>

>A swoją drogą, założyciel wątku ma swój "styl", jeśli chce skompletować zestaw, w którym CD będzie

>grało pierwsze skrzypce (ze znacznie słabszymi elementami reszty).

>Akurat często miewałem odwrotnie:)

>Ciekawym jakie zło lepsze?>

potraktował bym sprawę nieco ostrożniej, nie zawsze droższe jest lub musi być lepsze. Abstrahując w kwestii trola, cd przewyższające ceną całą resztę toru, za bardzo skrzypiec nie zagra, chyba że tylko ceną, a w takim przypadku, jednym rozwiązaniem, jest przyklejenie w widocznym miejscu metki z ceną.

dbx, 11 Sie 2009, 23:02

>potraktował bym sprawę nieco ostrożniej, nie zawsze droższe jest lub musi być lepsze.

zukzukzuk, 11 Sie 2009, 23:17

>Tymczasem mój starszy znajomy, doskonale potrafi zachować takt i równowagę, oceniając brzmienie

>wśród playerów z wysokiej półki.

>Ten i ów gra po prostu inaczej - tłumaczy... (nie twierdzi, że Jego lepiej, choć niby słychać!).

>Audofilska dyplomacja!

>Albowiem wystarczy zmienić tor i ten "gorszy" może zabrzmieć lepiej!

>Czyż nie?

ależ tak, wystarczy zmienić tor i będzie grało inaczej... :)

natomiast takt, równowaga, oczywiście psychiczna, która jest składową taktu, to walory niezbędne, by móc rzeczowo traktować temat.

Trzeba powiedzieć, bo nie da się o tym nie mówić, że forum, skupia w znacznym stopniu, ludzi o małej wiedzy natomiast o wielkim przeroście ambicji, stąd "lepsze", jest zdecydowanie częstsze niż "inne". I niech nie dziwi, że "inne" nie znajduje tu ani zrozumienia, ani nawet wytłumaczenia.

Owszem Ayon pewnie jest produkowany w Chinach ale raczej nie nazwałbym go typowym "chińczykiem" ...

Można powiedzieć, że jak na Chiny to Ayon jest ekstremalnym high-endem ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

dbx, 11 Sie 2009, 20:45

>kichanadeta, 11 Sie 2009, 20:37

>

>>debix jaki zatem wzmacniacz polecasz w cenie amplifona??

>czytaj ze zrozumieniem, albo inaczej, kiedy czytasz, staraj się myśleć o tym, co czytasz.

>:)

Tak wlasnie staraj sie myslec i pisac konkretnie, o czytaniu ze zrozumieniem nie pomne. :-)

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

kichanadeta, 12 Sie 2009, 09:43

>>>debix jaki zatem wzmacniacz polecasz w cenie amplifona??

kichanadeta,

>Tak wlasnie staraj sie myslec i pisac konkretnie, o czytaniu ze zrozumieniem nie pomne. :-)

>>:)

czy masz tyle sił by zrozumieć mój wpis:

"Zakupił bym za połowę uzbieranej kasy + to co ze sprzedaży amplifona dobry wzmacniacz lampowy"

no, chyba że zamiast mózgu masz lukę, taką wolną przestrzeń, która jak najbardziej upoważnia ciebie byś odpisał raz jeszcze i w podobny sposób

dbx, 12 Sie 2009, 10:25

>>>:)

>

>czy masz tyle sił by zrozumieć mój wpis:

>

>"Zakupił bym za połowę uzbieranej kasy + to co ze sprzedaży amplifona dobry wzmacniacz lampowy"

>

>no, chyba że zamiast mózgu masz lukę, taką wolną przestrzeń, która jak najbardziej upoważnia ciebie

>byś odpisał raz jeszcze i w podobny sposób

Wspanialy pokaz elokwencji i taktu jak zreszta sporo wpisow w Twoim wykonaniu "inteligencie". Jesli chodzi natomiast o luke zamiast mozgu to powyzszy Twoj wpis mowi sam za siebie.

Pytanie moje nie dotyczylo wzmacniacza w cenie 7,5 tysiaca plus to co ze sprzedazy Amlifona.

Spytalem jaki wzmacniacz lampowy konkretnie polecasz (ze sprzedazy uzywanego amplifona, badz nowego ), skoro amplifon jest najslabszym ogniwem w systemie kolegi gdzie jako zrodlo sluzy CA a kolumny to sredni model danej firmy wiec ...?

Jednak nie zrozumiales mojego pytania co zreszta mnie nie dziwi.

Nie nowina, że głupi mądrego przegadał;

Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał,

Tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł;

Na koniec, zmordowany, gdy sobie odpoczął,

Rzekł mądry, żeby nie był w odpowiedzi dłużny:

"Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz jest próżny."

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Redaktorzy

Autor wątku się nie wypowiada, ale ja tak niejako w jego imieniu: po pierwsze, odpowiedź typu "nie słuchałem ale odradzam" faktycznie niewiele wnosi. Jednak można zamiast tego napisać "w tej cenie jest dużo bardzo dobrych odtwarzaczy i warto się nimi też zainteresować", i wtedy odpowiedź ma wartość. Natomiast zupełnie bezsensowne (choć często spotykane) jest coś takiego, ze facet pyta o odtwarzacz, a ktoś zamiast tego każe mu zmienić wzmacniacz albo i kolumny. Bez przesady! Człowiek szuka odtwarzacza, ze wzmacniacza jest zadowolony, i to naprawdę nie nasze zmartwienie, ze będzie miał (ewentualnie) źródło droższe od amplifikacji. Jeśli po kupnie CD-ka po pewnym czasie coś przestanie mu się w systemie podobać, to pomyśli o kolumnach czy czym tam jeszcze. A na razie na tapecie jest źródło.

kichanadeta, 12 Sie 2009, 11:21

>Pytanie moje nie dotyczylo wzmacniacza w cenie 7,5 tysiaca plus to co ze sprzedazy Amlifona.

>Spytalem jaki wzmacniacz lampowy konkretnie polecasz (ze sprzedazy uzywanego amplifona, badz nowego

>), skoro amplifon jest najslabszym ogniwem w systemie kolegi gdzie jako zrodlo sluzy CA a kolumny to

>sredni model danej firmy wiec ...?

>Jednak nie zrozumiales mojego pytania co zreszta mnie nie dziwi.

...........................................................

kichanadeta

>>>debix jaki zatem wzmacniacz polecasz w cenie amplifona??

...........................................................

zapytaj mamy lub taty co myślą o tym o czym piszesz i niech ci wytłumaczą, byś, zanim nazwiesz kogoś głupim, najpierw spójrzał w lusterko, by wiedzieć, jak głupi wygląda.

Pytanie jest proste jesli masz problem ze zrozumieniem slowa pisanego , a wynika z wypowiedzi, ze tak (w temacie nie ma zapytania o wzmacniacz) to Twoj(Panski) problem jegomosciu. Glupim Cie nie nazwalem, natomiast z Twojej strony uslyszalem obelge zreszta nie jako pierwszy. Twoj sposob odnoszenia sie do ludzi tylko pokazuje poziom Twojej kultury osobistej.

Wątek został wyczyszczony z osobistych wycieczek.

Prosze już więcej nie zaśmiecać !!!!!

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

no tak.

własnie skonczylem zabawe z T+A wspomniany cd oraz wzmak 1530.

Naprawde nie jest to sprzet przecietny. Jest zrownowazony az do bólu. Mam w sklepie rowniez serie E, do ktorej mam osobisty stosunek i nie kryje tego. Seria E cd plus wzmak to bardzo fajna propozycja alternatywna dla pseudo audiofilskich smieci chinskiej produkcji. Tu rowniez rownowaga, pozytywny chłod wstremiezliwosc i kultura. T+A jest stworzony dla odbiorcy ktory juz sie wyszumial i poszukuje w muzyce czegosc o czego nie zrozumie osoba lubujaca sie w efekciarstwie.

Firma zyskała u mnie olbrzymi szacunek, mechanika najtanszego kompaktu to poezja. wyswietlacz wzorowy obsluga fenomenalna, forma zewnetrzna to rzecz gustu ale dla mnie bomba.

Wiem ze jestem subiektywny w mojej opini ale otworzcie sobie szufladke od cd-ka w najtanszym T+A zrozumiecie o co chodzi. Nie tak dawno jeden idiota oznajmil mi iz nie kupi tego playera poniewaz nie czyta porysowanych plyt a jego tanszy cd łyka. Szkoda czsu. znaczy ma Pan lepszy kompakt.

Co do wyzszych serii to faktycznie trzeba nad przysiasc T+_a karmi nas dzwiekami w specyficzny dla siebie sposób ale jest to styl bardzo kulturalny, otwarty raczej bezposrefdni bez nadmiernego blasku , soczystosci ktorej w rzeczywistosci brak.

Jest jak dobry niemiecki samochód albo ktos lubi jeżdzic albo woli się wozic. wybór nalezy do słuchajacego i kierowcy.

Cechą drugorzędna dla was Panowie jest forma i sposób dystrybucji urzadzen audio w naszyn kraju.

Przywykliśmy do bylejakosci i wszechobecnej głupoty chamstwa i łapówkarzy w bardziej lub mniej bezpośredni sposób. Tu Spotkacie sie z czyms z natury odmiennym i to jest dobre. Polecam wszystkim Kontakt z dystrybutorem i skorzystanie z wizyty w T+A w wybranym terminie. CZeka was bardzo wielkie zaskoczenie ale o tym nie bede pisał niech zainteresowani przekonaja sie sami.

climax99, 13 Sie 2009, 12:02

>no tak.

>

>własnie skonczylem zabawe z T+A wspomniany cd oraz wzmak 1530.

>Naprawde nie jest to sprzet przecietny. Jest zrownowazony az do bólu. Mam w sklepie rowniez serie E,...>

no tak, potrafisz używać słowa i robić z nich odpowiedni użytek.

Tekst jest bardzo poprawną reklamą i produktu i miejsca do którego zaprasza. Brawo.

Sugeruję zainteresować się CD Burmester, nawet serii Rondo.

Bardzo specyficzna cecha T+A to umiłowanie płyt Black Sabath, po takiej przygodzie jak człowiek wrzuci ta sama płyte w jakiegos cudaka rozumie na czym polega dawkowanie pozytywnego starego kopa

a nie ckliwe cieplutkie granie polaczone z basem rozwalonym po całosci. Mowie serio ostatnio katowałem T+A z kolumnami danish phisics z dwoma weglowymi osiemnastkami.

Posluchałem na T+A potem znmieniłem elektronike na wcale nie tania. AN pierwszej płycie sabatu jest taki ładunek emocjonalny ktorego przekazanie wymaga duzej kultury od sprzetu. Po zmianie klocków Bas przypominał kopanie w kalosz. Miło mnie tym T+A zaskoczył bo z audiofilskim samplerami dla idiotów wszystko gra buczy huczy podskakuje i po dupie masuje a gdy trzeba pokazac jakis stary material z lat 70 okazuje sie ze wszystko jest szorstkie piaszcyste i hałasliwe. Jak na tym ma polegać audifilizm to ja wysiadam, tych samych gosci ogladam od 13 lat z tymi samymi płytami kurczowo sciskanymi w dłonioach. VCo mocniejsi przychodza z rejestratorami, decybelomierzami i innymi dziwactwami. Tymze dziwolągom oswiadczam T+A nie jest dla was jak chcecie słuchac startujacej rakiety i gościa co z drzewa spadł a z tyłu coś kapie i kot mraułczy a jak wybuchnie to jak nie pierdzielnie poszukajcie sobie czegos innego.

dbx. oczywiscie tylko ze miło jest kiedy jest miło zaś niemiło gdy jest bylejak. Lepiej chwalić subiektywnie co dobre niz wpadac w paranoję obiektywności kosztem własnej swobody i wygody.

Zeby być subiektywnym pisząc o butach powinienem sobie obetrzec stopy w jakis kaloszach albo tandetnych trampkach, czyż nie moge napisać iz szanuje firme X gdyz nie obciera mi nog jak zdejme buty to nie mam mokrych spoconych stóp, a idac do salonu gdzie je kupuje rozmawiam z mila kompetentna pania a nie slecze na zydlu w jakims markecisku.

Tak burmaster jest super, nie znaczy to ze inni nie moga byc super. A moze to super to kreowanie całokształtu produktu poprzez jego marketing sprzedaz stosunek do klienta warunkow adekwatnych di oferowanego wyrobu. To ze ekologiczny ziemniaczek jest super nie znaczy ze smakuje tak samo w dobrej restauracji i w warzywniaku gdzie mozemy go sobie łyknąc z worka. Z worka bedzie taniej , ten sam produkt inaczej podany nabiera zupelnie innego kolorytu ale zeby dotrzec do takich wnioskow trzeba spelnic nastepujace kryteria.

1. trzeba miec Srodki do tego by kupic czym sie interesuje.

2. Trzeba miec dosc tandety tego swiata

3. Reprezentowac soba coś więcej niz przecietnego bywalca taniego baru z piwem w plastikowym kubku.

W zasadzie to wystarczy do tego by docenic poprawnosc formy jaka reprezentuja soba nieliczni przedstawiciele roznych firm roznych branzy

sorki ale tak jak juz pisalem jestem w trasie i mam problemy z dostepem do netu

pare sprostowan

-cd szukam do 15tys zl

-cd musi byc nowy na uzywkach juz sie pare razy przejechalem

-1230r ktory testowalem kosztuje troche mniej niz 10tys zl

-amplifona kupilem niedawno i narazie jestem z niego zadowolony

dziekuje wszystkim za dotychczasowe wpisy i zainteresowanie

pozdrawiam musze spadc

tomgru, 13 Sie 2009, 14:14

>sorki ale tak jak juz pisalem jestem w trasie i mam problemy z dostepem do netu

> pare sprostowan

>-cd szukam do 15tys zl

>-cd musi byc nowy na uzywkach juz sie pare razy przejechalem

>-1230r ktory testowalem kosztuje troche mniej niz 10tys zl

>-amplifona kupilem niedawno i narazie jestem z niego zadowolony

>dziekuje wszystkim za dotychczasowe wpisy i zainteresowanie

>pozdrawiam musze spadc>

OK, spadaj! a pomnij przy następnym wpisie, by rzec wszystkim, gdzie jest twoje dziewczę !

no i w trakcie podróży zajrzyj gdzie bądź do jakiego saloonu higendowego i rozejrzyj się za swoim wymarzonym sidi, bo co my tu będziemy radzić, T+A za tani jest :)

czesc kolego:-)

widze ze sie wkreciles w T+A w koncu

ja z v-10 jestem max zadowolony i tez jestem na etpie wymiany cd

problem taki ze tymczasowo na cd-sacd d10mkII oczywiscie z seri v jak narazie nie ma kaski :-)

ale jak tylko sprzedam do konca zestawik naim to bedzie kolejny zakupik:-)

tak na marginesie moze ktos jest chetny na naim zestaw power amp-nap150x/preamp-nac-122x ?????

podaje linka do aukcji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ps.Tomgru ja z T+A jestem bardzo zadowolony nie chce tu cie naciagac ,namawiac ale stary dla mnie to strzal w 10 :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.