Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy zint.wzm.mocy klasy A-A/B.[Q-Audio]

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

>Zydelek

Wyślij wzmaka jak odsłuchasz do lancastera, to posłuchamy i napiszemy jak grało w porównaniu z drakulą i może z kilkoma innymi wzmacniaczami.

Wzmacniaczy Ci u nas dostatek i żaden nie jest specjalnie preferowany, więc opinie będą bezstronne.

Jak coś jest do dupy (znaczy się nie gra) to nie ważne czyje to są zabawki - napiszemy.

Faktem jest, że na dzień przed AS moja drakula nie zagrała - ale to moja wina - składałem ją do obudowy w nocy przed AS i się pierdzielnąłem w jednym miejscu.

Jak widać napisałem o tym i przyznaję się do tego - nie ma świętych krów - wszystko może nie zagrać - także własne klocuszki ;)

>tdrozd

To był wypadek i mam na to świadków ;)

Przed AS to był pośpiech i nawet nie zdążyłem posłuchać czy nie sknociłem czegoś. Pomierzyłem tylko czy nie ma stałego na głośnikowych, sprawdziłem Vgs w obu kanałach i wrzuciłem do torby :)

Darkul po co ty się wogóle udzielasz w tym wątku najpierw godzisz się na takie porównanie. Patrz swój wpis poniżej. A teraz na każdą stronę obracasz kota ogonem, kłucisz się wyzywasz forumowiczów. Powiedz mi dlaczego..? Może powinieneś po prostu przyznać się do błędu ( i to nie pierwszy raz) i najzwyczajniej w świecie powiedzieć przepraszam panowie dałem dupy. Jak można wierzyć w jakieś twoje słowo. Ja już w nic nie uwierzę napewno. Myślę że część forumowiczów także, a część już przestała dawno wierzyć.

Skoro w takim wątku piszesz nieprawdę i się wykręcasz. To co dopiero na temat swoich wzmaków i obcowania ze sprzętem hi-end piszesz. Hmm pewnie też nieprawdę.

Powodzenia "megaKonstruktorze" w swojej pracy.

darkul

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1048 / 5504 / 3 21 Wrz 2006, 21:43

>Silver Sound

Spoko...llluzzzik..

Czyli jak rozumiem:

Koszt klamoctwa sumaryczny do 1000ZŁ.

Moce od np.50..do 500W/4 Ohm na kanał.

Możliwość znoszenia obciążeń wrednych zjazdów niskoimpedancyjnych garkotłuków.

technologia dowolna.

Czas 1 miesiąc.

Oddanie klamotów do testów wszelakich wybranym forumowiczom.

Bo on ma wszystkich (bez wyjątku) za matołów i dojne krowy. Jak wyczyje kasę to staje się jak pijawka do czsu aż "zamożnemu" znudzi się obcowac z tą kreaturą megakonstruktora i kopnie go w dupsko. Jest przemądrzały i wszechwiedzący. Mając wyłącznie słomiany zapał i dając obietnice bez pokrycia nie spodziewał się że trafi na kamień.... i tu go spotkała niezręczna jego osobie sytuacja:). Obiecywał porównanie a wykręca się że skoro jest tyle Darkuli to.... .

Powiem Wam co będzie dalej:). Zakładając że wypadłaby blado przy SS 300B powiedziałby że to wyszło nie z pod jego ręki:)

Cały Dareczek.

Ten typ tak ma. Chciałem przypomnieć post darkula skierowany do DS-Kustagona (tego od Kustagona), który ośmielił się pochwalić układowe kombinowanie jar-a1 w wątku mirmura "Wzmacniacz mocy" i "All FET amp"

22 Mar 2004, 15:07

Ot i wpis samego guru?!

Tylko o czym?

Caly czas slogany a podpowiedzi nadal brak.

Kombinujecie??????

Dajcie na tapete swoje opracowania o ile nie sa scisle tajne!

Tylko lubicie sie madralizowac i czesto powielac czyjes dokonania i upieracie sie ze tylko kolesie z zachodu sa najlepsi!

Facet JAR zrobil fajny projekt i zamiast konstruktywnie sie okreslic to wciaz slysze o tym i o tamtym.

Silver Sound jako że zostałem ponownie wezwany do tablicy odpowiem tylko raz bo nie chce mi się brać udziału w tej pyskówce. Jeśli koniecznie chcesz porównań wyślij wzmacniacz do rekina on bardzo dobrze zbudował Drakulę (może nieco słabszą ma, bo to singiel) i jeśli z nim hmm... wygrasz? (bo to chyba jakiś rodzaj zawodów jest) to pas megakonstruktora jest Twój. Swoją drogą to tu i ówdzie zapraszano Cię na AS do pokoju DIY i tam było się sprawdzić najprościej ale cóż z Twojej strony była cisza. Ja ze wzmacniaczem nie będe dymał po całej Polsce bo żadnego interesu w tym nie mam. Chcesz zapraszam przyjedz do nas, nie gryziemy.

Tylko dlaczego ludzie którzy naprawde dużo wzmaków robią:) Nigdy nie zachwycali sie drakulą?? Proszę bez bajerowania o super elementach bo znam pana SS i pewnie dał nic szczególnego:P A grac i tak będzie fajnie.

Sorka za Oftopa

Jak dzieci....

Ja sie wcześniej określiłem... a że S.S. przyjął opcję porównań ze wzmakiem DeToma [ po moim zastrzeżeniu że nie chce mi sie po raz koleiny powielać Drakulę ] to co ? Źle sie stało , czy coś się zmieniło !?

>DeTom

Chce to wyśle, nie chce to nie wyśle.

Wszak to puchar o pietruszkę i co sie nie napisze i tak każdy woli w domu sobie posłuchać czy porównać.

>Krystjan Majer

O twojej bez stronniczości można by polemizować, wszak w którymś wątku napisałeś że niema nic lepszego od GC do 1000 ZŁ ?

Witam

Dlaczego nie wysłałem do Detoma, juz pisałem, po prostu nie mam zaufania do gościa, ot co.

To jakbym pozwolił ucznic z niego (wzmacniacza) "żywego trupa", bo poprzednio nie popisywał sie obiektywizmem.

Wybrałem , według mnie niezaleznych userów, i to im na poczatek podesłąłem swój "wynalazek".

Jesli masz odwage, mozesz podesłac do nich swój , lub wskazac kogoś kto ma wzmacniacz według Twego pomysłu.

Mój wzmacniacz "ruszył w polske", i to czy Drakula, i Ty zechcecie dostarczyc do porównania swoje , nie ma znaczenia. Napewno znajda sie zarówno Twoje, jak też Darkuli pomysłu, urzadzenia do porównania.

Widze że najbardzeiej boli co niektórych to, iz nie dałem sie skanalizowac ich sposobowi testu, bo to uniemożliwiło ewentualne manipulacje, jasli testy by wypadały niepomyslnie dla Waszych "pupili"...no i interesów oczywiście...

Mam nadzieję, że wielośc userów testujacych mój wzmacniacz pozwoli obserwatorom wyciągnąc średnia z ich opini, co umozliwi wyciągniecie ostatecznych wniosków.

Zapewne pewni ludzie uznali, ze trafili na frajera, który podwinie "ogonek", przed potega wpisów, kłamliwych, oszczerczych i ubliżających, jak niejakiego Jacm, ale cóż, pomylili sie....

jk

Zawsze jest tak samo :(

Przecież to jest hobby i chodzi o dobrą zabawę i zadowolenie. Po cholerę przepychanki słowne?

Porównamy dwa wzmaki, napiszemy co i jak gra i po zawodach. Mogę nawet dyplom przygotować dla zwycięzcy.

Każdy z wymienionych w tym wątku wzmacniaczy ma swoje zalety (nie znam konstrukcji SilverSound-a). Nawet GC ma zalety z łatwymi kolumienkami, bo trudno go pobić jeśli chodzi o takie aspekty jak precyzja lokalizacji źródeł pozornych - jest jak żyletka, górę ma również bardzo dobrą. Drakula to inna para kaloszy - również znajdzie swoich wielbicieli za nasycenie dźwięku, barwę...

Drakule bywają różnie wykonane, a nawet niewielkie odstępstwa od poprawności (o czym się przekonałem ostatnio) potrafią negatywnie wpłynąć na efekt końcowy. Zrobiona poprawnie - najlepiej p2p jest b. dobrym wzmacniaczem - tyle na pewno da się powiedzieć. Na ile dobrym to wykaże porównanie. Również na pewno istnieją porównywalne lub lepsze konstrukcje. Moim kandydatem na takową jest Ugoda kolegi jar1.

Tak czy owak nie ma o co się kłócić. Dla mnie nie ma znaczenia czy lepsza konstrukcja powstała na Marsie, w biurach Mac-a, u mnie w domu, czy u sąsiada mojej babci. Ważne, że gra i że ktoś ją wymyślił, a inny ktoś ma przyjemność z jej słuchania.

Darkul Wiesz mi też wzmaki idą:P więc zadry nie mam:]

WG Mnie każdy wzmacniacz BY WYSŁAC DO ZDROWYCH TESTÓW trzeba by również pomierzyć.

Ale ja sie z rozmowy oddalam bo wiem ze i tak do niczego to nie będzie prowadzić. Inni lubią radmora inni ADS, inni super wzmaki lampowe za 20-30kzł

Silver co ty się tak gorączkujesz :-)) Ani ja nie kupię Twojego wzmacniacza ani Ty mojego bo obydwoje potrafimy je sobie sami zbudować. Nie zależy mi na tym aby coś Ci udowadniać, już nie. Co do mojej stronniczości to pewnie jestem stronniczy bo każdy swoje dziecko chwali, ale Ci co mnie znają (miedzy innymi Ci do których Twój wzmacniacz trafi na testy :-)) wiedzą że potrafie być krytyczny w stosunku do siebie i mam dużą pokorę do tego co robię. Myślę że Twoi potencjalni klienci czytając takie wpisy co najwyżej się uśmiechną i nie najlepiej sobie o nas pomyślą. Kilka stron pyskówki, szkoda gadać. Forum rulez, ech...

Witam

Kolego Rekin, jest tak jak piszesz, ja traktuje konstruowanie jako hobby, i jesli cosik z moich pomysłow spodoba sie Wam "złotouchym" (nie brac tego okreslenia obrażliwie!!!), to jest sukces...

Nie uznaje swego wzmacniacza jako "najlepszy na swiecie...", i nawet nie wysilałem sie na elementy , z Waszego punktu widzenia "audiofilskie", bo jesli na elementach klasy 'podstawowej", zagada ineresująco, to daje ten układzik duże pole do "tiuningu", a zatem zdecydowanej poprawy efektów.

Jak zapewne wiesz projekcik ten jest w całości wystawiony na mojej stronce, zatem, kazdy z Was może sobie zrobić takowy układzik, i sprawdzic jak on gada...i wnieśc swój indywidualny wkład w ostateczną najlepsza wersje...

jk

Ale mnie wpieniliście :)

Jeden kanał drakuli - pająk na radiatorze mam już polutowany, podobnie zasilacz.

Teraz czekam na drugi radiator i odpalam drania.

Pomyśleć, ze gdyby nie ta impreza nieprędko bym go poskladał.

GC z Mietkami sprawia mi sporo frajdy ze słuchania muzyki....

No, ale szykuje sie nowy projekt głośników i tu już GC może mieć cięzej.

Koniec końców bedziemy mieć do porównania drugą drakulę i drugi preamp(OPA552)

Nie wiem, czy nie za dużo tych OPA w torze?;)

A co usłyszymy to i opiszemy.

Pozdrawiam

SS, spoko. Niewiele takich inicjatyw jak Twoja. Dzieki za pomysł, teraz trzymam kciuki za oba wzmaki, a jak ktory przy drugim wypadnie i na czym to sobie posłuchamy.

Wiadomo, ze chciałbym(skoro juz sie zebrałem), zeby drakula wypadła nieźle, ale jak wypadnie lipa to nie bedę przesadnie marudny;)

Pozdrawiam

Silver

z baranem sie na łby pozamieniałeś ?

żartuje oczywiście baran więcej ma rozumu .

Widze że nowe kółko wzajemnej adoracji sie tworzy na forum :)

Zydel il dostałeś tym razem za pozytywna ocenę gówna o SS ? też sprzet za 10 000 jak poprzednio ma ci nowy fumfel złożyć ? :)

bawcie sie dobrze dzieci dalej ale spie... do własnej piaskownicy .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.