Skocz do zawartości
IGNORED

Króliczek złapany, koniec szaleństwa!

rmgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

kto zjadł królika to zjadł,

fox do teraz bąki puszcza po schłapaniu odyńca

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

foxbat

21 Sie 2009, 23:19

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1445 / 4115 / 0

terror, walneles glowa w minasy? jaki guru??

Alkowi :D nie no ja Jozwa lubie, on zna sie na nietoperzach :D

nie walnąłem w nic.

gdyby nie reduktor to byś się nadal w piaskownicy liczydłem bawił

raczej walnąłem coś a nie w coś,

tu masz watek o reduktorze,

wpisów dokonała prawie cała trolowa śmietanka,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a propos

wlasnie sobie puscilem cos do sluchania i mam wrazenie ze naprawde zlapalem zajaczka :-)

co najlepsze ten zajaczek juz odemnie nie ucieka, choc wcale sie nie oswoil

• Użytkownicy+

A ja byłem dziś u brata, włączyłem płytę Analog koncert no.2 Szopena gra Rubenstein (gramofon Marattza, wkładka Ortofon). Posłuchaliśmy chwilę i nie dało się tego słuchac. Włączyłem CD (ten sam utwór i wykonawca) i w pierwszej chwili ulga (W końcu brak trzasków). Po 3 minutach patrzymy się na siebie i mówię "nie da się tego słuchac", brak wszystkiego poza trzaskami :-).

modrzew47, 21 Sie 2009, 18:57

>Pamiętam jak niedawno jeszcze nautilus płakał i pomocy wołal a teraz patrzcie jak się wyżarł.Innym

>próbuje mącić audiofilski spokój.

Jakie płakał pytałem i tylko kilka osób mi doradziło jakie kolumny wybrac do manleya . Pisze to co słyszłem bo miałem ten wzmacniacz przez rok u siebie i kefów tez słuchałem a pewnie większosc wypowiadających sie nie miała tych urządzen u siebie w domu. Miałem AA Puccini i to wersje se dual mono i do tego paganini cd i w porównaniu z zestawem kumpla który bezposrednio podłączylismy : Amplifon wt40 i świetny odwarzac Tacd Amplifona (pewnie nikt go nie słyszał bo jest ich kilka w Polsce a za garnicami troche wiecej ) zestaw Audio Analogue grał owszem poprawnie ale do wyzej wymienionego bardzo słabo i dlatego własnie sprzedałem zestaw AA.

Przed zestawem AA miałem zestaw rotela cd i wzmacniacz i po przesiadce na Audio Audio Analogue tez sie podniecałem bo było lepiej i "kłamałem" siebie ze nie zamienie na nic innego ale jak usłyszy czegos lepszego to nie ma odwrotu jedyną barierą są pieniądze.

Podobnie miałem kiedys z kabelkami miałem nordosty red dawny głosnikowe i tansze hotline blue spiral które zostawiłem i sie cieszyłem ze za ta cene to rewelacja i przez przypadek klijent który przyjechał kupic moje kolumny przywiózł kabelki albedo i tak sobie sluchalismy na moich i przełączylismy albedo i co... 2 tys w plecy bo po odsłuchu musiałem je kupic.

Na audioshow smigałem z kumplem (który miał kiedys identyczny zestaw jak ja) z pokoju do pokoju i w mało którym dzwiek nam "lezał" w wiekszosci nie zamienił bym na to co mam w domu ale jek wpadlismy do Wawszczyna na odłsuch Ancient Audio to co... kór... sczena nam opadła gra lepiej bardziej realistycznie niz u nas szkoda tylko ze to takie drogie.

Kazdy dobrze skonfigurowany zestaw nawet niedrogi w dobrze zaadaptowanym pomieszczeniu potrafi dac sporo frajdy ze słuchania ( oczywiscie warunek dobrze zrealizowana płyta ).

Morał z tego taki ze DORADZAM (nie nakazuje) zmienic kefy (które poza serią reference są wg mnie brzmieniowo słabe) na cos innego - proponuje podłączyc chociaz Audio Physic Yara.

czy ostatni moder na tym forum już padł czy ma inne wytyczne od partii ?

ponieważ jak to się czyta to wydaje mi się że jestem na onet.pl

taka sama banda niezmąconych rozumem fagasów.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

rmgdansk, 23 Sie 2009, 22:54

>naprawdę te kefy Q1 są takie złe? Już kilka takich opinii padło...

Odbiór muzyki jest kwestią indywidualną-jeśli Tobie się podoba dźwięk KEF-ów to lej na tych wszystkich, którzy ci je obrzydzają

>rmgdansk, 23 Sie 2009, 22:54

dlatego zanim kupisz (pamiętasz), to zrób wszystko i posłuchaj. to jest bezcenne.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Użytkownicy+

Mi też nigdy dźwięk kefa się nie podobał, a AP za to bardzo. Rada moja wypożycz i posłuchaj, potem ochłoń i nie śpiesz się. Najlepiej wypożycz jeszcze inne i słuchaj. Dopiero jak będziesz pewien działaj.

Pozdrawiam Robert

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.