Skocz do zawartości
IGNORED

UE zakazała żarówek Edisona (żarowych)

Molibden

Rekomendowane odpowiedzi

muls, 26 Sie 2009, 09:21

>i moZe zostaw mnie... co czytam i gdzie.

hehe, muls jest raperem z dzielni, stąd u niego takie zatwardzenie przy robieniu wpisów...

widzisz muls, z tym laserem to nawet blisko trafiłeś, po rozszczepieniu widma gazowego pryzmatem mamy już laser, podczas gdy po rozszczepieniu pryzmatem światła słonecznego mamy tęczę, którą każdy przygłup nie mający pojęcia o technice może obejrzeć po deszczu.

Zatem czym jest światło z energooszczędnego badziewia? Złożeniem laserów (całkiem skończonej liczby). Oczywiście kombinuje się, jakie gazy tam dobrać, żeby jak najwięcej tych pików było, ale to dalej nie jest widmo ciągłe.

Btw taki zwolennik techniki a w domu na ździeraczu czarnych płyt muzyki słucha :DD

>bady, 26 Sie 2009, 09:41

>po rozszczepieniu widma gazowego pryzmatem mamy już laser

Szczerze wątpię. Światło lasera jest nie tylko monochromatyczne ale i spójne czego powyższa metoda nie zapewni. Wie to każdy kto ma pojęcie o technice ;-).

Jestem Europejczykiem.

bady naprawde jestes taki mondry??To juz wstan z kleczek.Zreszta zupełnie niepotrzebnie klekłeś.zadne rewelacje.taki skrót myslowy jak mówi pewien komiczny znany człowiek.Podobny co ciebie.

"W dniu wczorajszym Steven Chu ujawnił, że Departament Energii Stanów Zjednoczonych zamierza zainwestować 6,4 miliona dolarów w cztery projekty, mające na celu zaprojektowanie bardziej zaawansowanych technologii LED. Celem tej inwestycji jest oczywiście próba utworzenia wydajniejszych, bardziej energooszczędnych, mniej kosztownych i przyjaźniejszych dla środowiska źródeł światła."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

ja piernicze o jedną żarówkę taka dyskusja. u nas wszystko podlega dyskusji.zawsze i wszędzie nawet jak już nie ma sensu to i tak się dyskutuje. no bo każdy ma prawo do wymądrzania i dyskusji choćby coś prawie wiedział no i ten brak pokory wobec oceny samowiedzy

nie wspominam już o dostawcach dymu voodoo czyli mcgyverów, peterow denielow i innych magików. jeden z drugim domorosły doktryner z lutownicą odkryli że bardzo łatwo mozna robić mało osłuchanym naiwniakom wodę z mózgu. tym razem na lampizacji nomen omen w tym wątku.

Ukryta Zawartość

"Electronics distributor RS Components offers energy saving LED lamps supplied under the RS brand. LED lamps with a power of 3 watts are available, providing an energy-saving alternative to MR16 type 12-volt halogen cold light reflectors. The new lamps have a 60 degree radiation angle ensuring evenly distributed brightness. The RS lamps are offered in 5 watt and 8 watt versions. Their warm white light is claimed to be comparable to traditional incandescent bulbs.

...All LED lamps offer a lifetime of 50,000 hours and are vibration proof..."

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Jaro_747, 27 Sie 2009, 23:10

>>Horst, 27 Sie 2009, 20:14

>

>Mój język wyraził to, co pomyślał twój łeb.

wiem wiem ty i jozwa wiecie zawsze zawczasu co kto pomyślałby powiedziałby- taka tania erystyka z kursu dla politruków na podbudowie szkoły podstawowej

czy te tanie żarówki diodowe zbudowane z ok 30 diód (cena na allegro ok 10- 20 zł) są coś warte ?

tzn - czy dają światło jak żarówka 40w?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kupiłem na Allegro diodową żarówkę (na próbę). Ma ponad 70 diod . W opisie : światło jasne , ciepłe , wydajność żarówki 60W . 35,00 bez przesyłki.

J... i q..wa dobrze , że tylko jedną !!! Takie światło to co najwyżej do roweru.

czyli pic na wode:/

szkoda, bo jednak 3w to bardzo mało (najmniejsza świetlówka dająca sensowne światło to 8w odpowiadające 40 watom normalnej żarówki)

az serce sciska....

Polacy zegnaja sie z prawdziwymi zarowkami,,,,

bol duszy ...spiew..i symboliczna swiczka na stole..

(W drugiej polowie filmu Stasiek wraca z dwoma polowkamii zaglade zarowek da sie przebolec...)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.