Skocz do zawartości
IGNORED

CENZURA NA AS

xniwax

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

xniwax, wystarczy przeczytac wyżej i wiadomo czemu nie ma wątków politycznych : Redaktor

16 Wrz 2009, 14:45

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 2284 / 3632 / 0

Trudno, panowie. Dyskusje "polityczne" (a w istocie przeważnie obrzucanie się obelgami) od lat były najmniej sympatyczną częścią życia forumowego, i co jakiś czas próbowano coś z tym zrobić, zwykle bezskutecznie. Tym razem kilku moderatorów zaproponowało usunięcie dyskusji politycznych, jako prowadzących w naszych warunkach do erupcji neandertalskiego wprost chamstwa (na które na naszym forum, jako poświęconym tematyce związanej z kulturą, nie ma miejsca). Oststecznie stary pomysł Lukara, aby pozostawić specjalny wątek dla szczególnie zdesperowanych, wydał mi się najlepszy, i tak też postąpiliśmy. Przynaję, nie przeprowadziliśmy dyskusji na forum na ten temat, uznaliśmy jednak, ze tematyką polityczną zainteresowane jest około pięciu osób, natomiast awantura będzie jak zwykle. Tak więc ostatecznie mamy to, co widać i mam nadzieję, że większość forumowiczów (o ile w ogóle zauważy zniknięcie tematów politycznych) uzna zmianę za korzystną.

• Redaktorzy

Pod prąd poprawności politycznej... Ktoś tu chyba uważa, ze moderacja robi z gęby cholewę, i że tylko żartowała z tymi wątkami politycznymi. Nie żartowała, a że (jak się przy tej okazji okazało) 90% politycznych wątków zakłada akurat opcja bliska xniwaxowi, to już doprawdy nie moja wina. Zajmijcie sie chłopaki sprawami audio, albo rodziną, zamiast mnożyć wątki o niczym.

Gomółka 24 Paź 1956

[…] Dzisiaj zwracam się do ludu pracującego Warszawy i całego kraju z wezwaniem: dość wiecowania i manifestacji! Czas przejść do codziennej pracy, ożywionej wiarą i świadomością, że partia zespolona z klasą robotniczą i narodem poprowadzi Polskę po nowej drodze do socjalizmu.

Redaktor, 4 Paź 2009, 15:24

>Zajmijcie sie chłopaki sprawami audio, albo rodziną, zamiast mnożyć wątki o niczym.

Redaktor

"...a że (jak się przy tej okazji okazało)90% politycznych wątków zakłada akurat opcja bliska xniwaxowi"

Jakaż to mi bliska opcja proszę pana Redaktora?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Redaktorzy

Przepraszam, na przyszłość będę już wiedział, że xniwax pisząc, ze tu się konkretne poglądy polityczne prześladuje, ma na myśli poglądy anarcho-syndykalistów. Żarty na bok. Wyjaśniam osobom mniej lotnym, że są w błędzie. Wycinane są wszystkie wątki poświęcone polityce, poza wątkiem zatytułowanym POLITYKA. Owszem, jeśli ktoś uważa, że cały świat spiskuje przeciw niemu, niewątpliwie uzna to za element prześladowania AKURAT jego poglądów. Jednak w rzeczywistości jest to problem jego i ew. jego rodziny, nie zaś problem administracji forum.

"ma na myśli poglądy anarcho-syndykalistów"

:)

Nie, moje poglądy są zbieżne z poglądami światłych ale normalnych zjadaczy chleba.

Ja całkowicie rozumiem co Redaktor pisze i chce przez to powiedzieć ale nadal mam żal, że pierwszy wątek o "kongresowych babach" niesłusznie wycięto.

...i tylko tyle.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Właśnie przejrzałem kilka podobnych miejsc w sieci o ugruntowanej pozycji gdzie toczą się dyskusje na tematy audio. Zastanawiającym jest że działów typu tutejsza Bocznica brak. Albo istnieją, ale są płatne zarówno dla piszących jak i czytających. To powinno dać do myślenia.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Redaktorzy

Vereker, nikt ci nie każe płacić za korzystanie z Bocznicy, odetchnij. Natomiast kolega miał na myśli, że niemal żadne tematyczne forum nie bierze sobie dobrowolnie na kark takiego śmietnika, nie miej więc pretensji, że skoro już jest, to jest od czasu do czasu sprzątany. Gdyby moderatorzy na Audiostereo nie byli członkami społeczności, tylko pobierali wynagrodzenie za pracę, każdy liczący pieniądze właściciel zaraz usunąłby Bocznicę, bo 90% pracy moderatorów dotyczy właśnie tej zakładki. Jednak jest jak jest, i bardzo dobrze, bo taka jest tradycja Audiostereo. Mamy zakładkę, w której możemy wymieniać opinie o sprawach oderwanych od tematyki forum. Ale mordobicia i gnojówki tu ma nie być, przynajmniej dopóki opiekę nad forum sprawuje obecja ekipa. Zawsze do usług.

Ależ nikt nie ma pretensji o moderację, drogi Redaktorze!?! Raczej o ... filozofię tejże. Nie dość, że ograniczającą swobodę dyskusji, to absolutnie nie eliminującą notorycznego chamstwa.

• Redaktorzy

Staramy się, corny, staramy. I trzymamy na razie w zanadrzu broń ostateczną. Nazywa się ona: blokada po trzecim wymoderowanym wpisie. Zdziwiłbyś się, jakby się przynajmniej na tydzień zrobiło pusto w niektórych wątkach. Bo na razie to jest tak, ze moderator wycina, a jednocześnie niemal mu pod ręką pojawiają sie nowe chamskie wpisy. Powyższa metoda ukróci tę praktykę, i niedługo ją wprowadzę, jak tylko będę miał ze dwa dni do poświęcenia wyłącznie na śledzenie wpisów.

P.S.

Bo przypomnę - problemy z nawiązaniem ludzkiej rozmowy są nie tylko na Bocznicy. W Stereo chamskie komentarze osób zupełnie nie zainteresowanych tematem wątku, albo zainteresowanych wyłącznie tym, żeby "ich było na wierzchu", są normą.

Redaktor,

Brawo! Trzymam za słowo i w takim razie obiecuję powstrzymać się od reakcji na ordynarne zaczepki (wiemy czyje) na powiedzmy... tydzień?

Albo, żeby było uczciwie, proponuję oficjalnie ogłosić, że "od dziś następuje zmiana podejścia do moderacji, etc....).

P.S. moim zdaniem niekoniecznie potrzebne są 2 wolne dni. Wystarczą 2 godziny dziennie max. (i to tylko na początku - potem mniej) poświęcone wyłącznie "czystości". Nikt nie oczekuje sprzątania na bieżąco. Wystarczy wejść do kilkunastu wątków pod koniec dnia i "wyciągnąć konsekwencje". Przynajmniej ja jestem w stanie poczekać kilka godzin na "karzącą rękę sprawiedliwości". Szczerze życzę powodzenia.

>Powyższa metoda ukróci tę praktykę, i niedługo ją wprowadzę, jak tylko będę miał ze dwa dni do >poświęcenia wyłącznie na śledzenie wpisów.

progres normalnie jak w bmw sauber :D o! chyba nie mam juz blokad! thx jozwa!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Redaktor, 5 Paź 2009, 12:08

>Staramy się, corny, staramy. I trzymamy na razie w zanadrzu broń ostateczną. Nazywa się ona:

>blokada po trzecim wymoderowanym wpisie.

No pięknie, pięknie!

Ciekawe kto się postara o te trzy wpisy.

"Dajcie mi forumowicza a znajdzie się... Trzeci Wpis.

"Kto powiedział Kasj... Redaktor - Dupa?

To z Młynarskiego żeby nie było watpliwości. Czekajcie, no... Młynarski! Jeszcze tylko dwa razy!

mlb, 5 Paź 2009, 09:32

>Właśnie przejrzałem kilka podobnych miejsc w sieci o ugruntowanej pozycji gdzie toczą się dyskusje

>na tematy audio. Zastanawiającym jest że działów typu tutejsza Bocznica brak. Albo istnieją, ale są

>płatne zarówno dla piszących jak i czytających. To powinno dać do myślenia.

Chłopie, Ty sobie poprzeglądaj swoją zakładkę stereo, bo tam syf.... Pomarańczowy kubraczek, moitełka i do roboty ! :-)

Anioł tu może być tylko jeden...

>Chłopie, Ty sobie poprzeglądaj swoją zakładkę stereo, bo tam syf....

Jeśli takowy widzisz - użyj "zgłoś do moderacji", posprzątamy.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Ale zawsze może mieć pomocnika.

- Niech pan zacznie z tej strony, a ja zmobilizuję kolektyw.

- Ołkiej...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.