Skocz do zawartości
IGNORED

Epalenie - wybawienie czy zagrożenie?

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Magister- myśle że obecnie nikt normalny nie pali papierosów,bo albo ludzie kręcą skręty czy nabijają tutki,albo E palenie.

Skąd przekonanie, że jestem magistrem?

Ja też wolałem kręcić niż kupować gotowe - taniej i lepsza jakość.

Ale z tego nic nie wynika, podobnie jak z mojego nicka artystycznego, czy awatara wskazującego, że czaszka mało poobijana.

Nick taki żeby było artystycznie/naukowo, a awatar może być zapożyczony.

Nikt normalny można sądzić nie głosuje na PiS, a jednak ktoś głosuje.

Taki przykład.

Nasze wybory nie zawsze są racjonalne.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Nasze wybory nie zawsze są racjonalne.

Bo się kierujemy sercem a nie rozumem (oczywiście to nie tyczy się polityki!:) tylko innych nierozsądnych decyzji )

A nick? Nikt nie mówił o przekonaniu,tylko odczytałem literki nicka, ja tez jestem magistrem ale samozwańczym:).

Sądzę że prędzej czy później epalenie trzeba będzie potraktować nie jako jaranie dla przyjemności tylko użyć tego narzędzia do oduczenia się nikotynizmu. Bo ku... wartałoby jednak pożyć dłużej a nie krócej, kwestia na jakiej emeryturze i czy wogóle jakiejkolwiek to nie wiem,strach pomyśleć narazie.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Możesz przedstawić jakieś opracowania , jakieś wyniki badań , prace naukowe , publikacje w periodykach medycznych na poparcie tej tezy?

Tylko taki fakt: "Ojciec trójki dzieci trafił do szpitala po tym, jak do jego gardła wylał się gorący płyn z nikotyną z elektronicznego papierosa. Substancja wypaliła w jego prawym płucu dziurę." https://portal.abczdrowie.pl/kolejna-ofiara-e-papierosa

Jak się nie umie obsługiwać to się nie tyka. Ja się na przykład nie znamm na spawaniu i nie bawię się spawarką. Jakbym się popatrzył to byłby nagłówek "kolejna ofiara spawarki"?

Nie dymiło to głupol pewnie ciągnął na chama. Warto nabyć jakąś wiedzę techniczną, tymbardziej wiedzę o bateriach litowojonowych jak ładować,czym, itp.

O spawaniu acetylenowo tlenowym mało wiem to się nie bawię bo to jest dopiero niezła bombka jak się zacznie acetylen rozpadać albo cofnie płomień.albo tlen będzie miał kontakt ze smarem.

Chodziło mi przedewszystkim o przedstawienie dowodów na kancerogenność e-fajek. Powtarzanie bezmyślne takich opini jest szkodliwe.To o czym pisał Włodek to awaria sprzętu. Wybuchają baterie w telefonach , dochodzi do pożarów samochodów.

Winny jest producent i to jego należy ścigać. (chyba ,że sprzętem bawił się inteligentny inaczej użytkownik)

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

E-papieros to szkodliwe świństwo. Kiedyś paliłem do 60 normalnych dziennie. Rzuciłem od razu i nie palę prawie ćwierć wieku. Dla mnie e-papieros to, jak seks z (cyber)lalką. Seksu nigdy nie rzucę. Chyba, że... on mnie.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Kiedyś paliłem do 60 normalnych dziennie. Rzuciłem od razu i nie palę prawie ćwierć wieku.

Z powyższego wynika, że nie paliłeś e-papierosów, więc dlaczego się na ich temat wypowiadasz ?

E-papieros to szkodliwe świństwo.

Dla mnie e-papieros to, jak seks z (cyber)lalką.

Też robiłeś porównania ?

Bo wg mnie i skoro jesteś taki "ruchliwy", to prędzej coś podłapiesz od partnerki niż od lalki.

Pomijam w rozważaniach sprawę samej przyjemności, choć i na ten temat można by wiele napisać.

Mogę natomiast zrozumieć niechęć części społeczeństwa do palaczy, ale są przecież przepisy które regulują pewne sprawy społeczne i tylko źle wychowana osoba będzie paliła w miejscu "prawnie zabronionym".

Jednak najbardziej chyba irytujące bywa psioczenie na palaczy, zwłaszcza w takich aglomeracjach miejskich, gdzie ruch kołowy produkuje niesamowite ilości pyłu powstającego na skutek ścierania się opon, lub gdzie w piecach pali się czym tylko popadnie i co do nich się zmieści.

Na co dzień oddychamy większym syfem niż chmurka z analoga lub e-papierosa, ale musi być poprawnie ...zwłaszcza politycznie.

Bo póki co nie są w stanie "ugryźć" sprawy akcyzy na e-papierosy, wiec tak należy sterować świadomością niepalących, aby ta wymuszała wciąż nowe przepisy.

Czyli w skrócie - należy stworzyć problem i spowodować, aby obywatele sami domagali się rozwiązania jego.

Tylko taki fakt: "Ojciec trójki dzieci trafił do szpitala po tym, jak do jego gardła wylał się gorący płyn z nikotyną z elektronicznego papierosa. Substancja wypaliła w jego prawym płucu dziurę."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To samo zdarzenie , inny punkt widzenia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...

Jest rok 2018 i nowa ustawa w/g mnie krzywdząca bo "starego drzewa nie da się naprostować"

W czym rzecz: zostało mi 200 ml bazy nikotynowej - ludzie no i jak tu żyć? (ma ktoś sposób)

Rzecz w tym, że naszym miłościwie nam panującym nie zależy na zdrowiu tylko na kasie od big tobacco.

Glicerynę i glikol kupisz bez problemów, nikotynę tylko nielegalnie via net (hiliq np.).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.