Skocz do zawartości
IGNORED

Epalenie - wybawienie czy zagrożenie?

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie komisja zdrowia wycięła (wczoraj) z nowej propozycji ustawy zakaz dla ep.

Trudno jest zabronić czegoś, co sie nie wie czy jest szkodliwe, gdy dopuszcza się zbadane, szkodliwe, czyli zwykłe papierosy.

Epetków trzeba mieć kilka - dopiero jest fajna zabawa i należy wybrać cos dla siebie. Smaki tez rózne.

>

a co im to przeszkadza; potraktują ten temat osobno

jabłko, gruszka, śliwka, mięta - nie potrzebna jarzynka do kotleta

(a za kotlecik - malboro -:))

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

wice minister zdrowia na antenie pr 3, sama powiedziała, że nie widzi podstaw do zakazu e-palenia i samych e-papierosów, niestety (to też jej słowa) są bardzo silne naciski (tutaj trzeba sobie dopisać kto i jakie firmy lobbowały). Były oczywiście prowadzone konsultacje na szeroką skalę lecz tylko z pracownikami służby zdrowia i ... no właśnie z koncernami tytoniowymi.

To, że koncerny naciskają na zakazy sprzedaży to rzecz oczywista,lecz dla czego w Polsce zawsze to musi wyglądać właśnie tak ?

Słucham tylko muzyki.

nigdy spożycie gołdy nie było w kraju tak powszechne jak w stanie wojennym gdy gorzała była na kartki

w tej chwili jest już polski liquid na polskich aromatach - damy rdę

(a Ukrainka sama przynosi żonie do pracy Winstony)

za to mniej wyda na leczenie chorób palaczy

a na marginesie - to taka ciekawa matematyka - jak nie zarobiłem to poniosłem stratę (?)

korzyść żeby utracić trzeba wpierw pozyskać

na dziś nie ma nawet prawa do jej pozyskania

To, że rząd wprowadzi akcyzę to pewne. Jedynie wątpliwości budzi jak to zrobić, bo nie wiadomo pod co podciągnąć e-papierosy (środki farmaceutyczne? - musieli by "oakcyzować" wszystkie nicoretty itp, papierosy to też nie są i tu tkwi klucz do ambarasu).

mamel - jaki liquid jest robiony w Polsce ? Bo wyleciałem z rynku parę miesięcy temu.

Słucham tylko muzyki.

Koobal, polskie liquidy są (na Alle) w przeźroczystym opakowaniu; zaznaczają, że polski

potraktują to dowolnie - choćby jak zapałki - to też monopol z akcyzą

A to ostatni hit:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Własnie czekam ;-)

Ukryta Zawartość

Ja u siebie ostatnio miałem e-papierosa z miękkim papierowym ustnikiem - to jest dopiero fajne palenie, nie trzyma się "palstiku" i do złudzenia przypomina to zwykłego papierosa (niestety jest cięższy)

Słucham tylko muzyki.

jest na Alle liquid w 100ml po 110zł; z certyfikatem, tańszy, kupiłem ale mild jest jak dla mnie "smaczniejszy"

Ukryta Zawartość

niby ten sam sklep, certyfikat a popatrzcie na butelki - różne (przeźroczyste wyglądają na polski)

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

zabawę dopiero zaczynam,

zakupiłem zestaw vonilisha z pięcioma kartomizerami,

teraz mam jakiś 18mg mild, generalnie jest ok,

ale dobrze byłoby wiedzieć co jest polecane

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Liquidów jest od cholery. Rózne smaki, rózne steżenia nikotyny. Ze smakami jest jak to ze smakami, jednym podchodzą innym nie.

Szansy na dokładny smak alanoga i tak nie ma.

Radzę jedynie kupować u sprawdzonych dostawców i nie brać okazji np. z allegro.

Sam i tak przejdziesz przez wiele smaków, więc to raczej znaczenioa nie ma. Na ogół większośc zaczyna od smaków tytoniowych np. mlb.

• 1 rok później...

Używam e bull,a 24mg(Marlboro)jakiś czas temu kupiłem mentol,ale to nie dla mnie z uwagi na specyficzny smak.

Na co dzień używam te;

Ukryta Zawartość

Ps.W sumie to rzuciłem analogi grubo ponad 2 lata temu i nie wrócę(!) do śmierdziuchów.

Powiadają,ze nie ma to jak power analoga.Moze i tak,ale ja mam inne zdanie:)

Jak pisze jar1 allegro bym sobie darował.

Ukryta Zawartość

Fajnie że temat został podniesiony.

Najpierw przeczytam go od początku, a jeśli będę miał jakieś pytania to je przedstawię.

Zamierzam przejść na e-palenie.

pzdr.

Oby Ci się udało.

Znam paru takich,którzy tez próbowali-z mizernym skutkiem.

Ciekawa sprawa,bo gdy pytałem o przyczynę,to właściwie nie mogli sprecyzować-że niby ten dym jest inny,że coś się pali faktycznie,a nie lampka stanu baterii.

hm..,ja przeszedłem z dnia na dzień.Pewnym ułatwieniem jest fakt,że analogów wypalałem 7-12 na dzień i może(?)właśnie wypalana ilość ułatwiła przejście na E.

Sugeruje nie iść na skróty w kupowaniu byle czego,bo tańsze itp.Eksperymentowałem z tańszymi modelami i najczęściej padały baterie,a w następstwie mój humor.

Dobry model 24 mg i jest power i frajda.

Ostatnio zapaliłem analoga tak trochę z ciekawości.

Przyznam,że dla mnie,power wcale nie większy,za to smród ciągnął się za mną przez wiele nastepnych h.

O zgrozo!Nie nie..,ja nie wróce do analogów!

Na pewno mam większą motywację dla e-palenia niż do całkowitego porzucenia nałogu.

Po dwóch zawałach palę dalej, choć wciąż tyle samo 12-15 szt. i palenia nie zamierzam rzucić.

Po prostu bardzo to lubię.

Główna motywacja to ceny papierosów, a te od sowietów są podłej jakości.

Te z naszą akcyzą również jakościowo mocno odbiegają od tych, które pamiętam z minionego wieku.

W niebieskim opakowaniu Caro, to było Caro - aromat dymu, "moc emocji".

Za paczkę malboraska płaciło się 15 zeta, teraz podobnie, tylko że ten papieros nie przypomina tego sprzed lat.

Philip Moris w beżowym plastikowym opakowaniu, z węglowym filtrem w ustniku, ehhh to było coś, a teraz ?

Pozostało spróbować e, zwłaszcza że dostępność smaków "likqidowych" jest ponoć zadowalająca.

"Sprzęt" musi być niezawodny, dlatego celuję w bardziej wydajne źródła zasilania.

Skoro wydajne, to i gabaryt większy, a więc coś pokroju

Ukryta Zawartość

Zainwestowana na początku kasa musi się w końcu "zwrócić".

Ja nie mam w tym temacie doświadczenia, a nie chciałbym się wpakować na minę i zniechęcić.

Coś takiego mnie interesuje

Ukryta Zawartość

Tylko przeraża mnie czas ładowania akumulatora, aż 9h ? !!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja ładuje kilka godzin,nie 9. Na tej baterii palisz cały dzień albo 1,5. Ja już nie pale analogów ze 2-3 miesiące, spotkałem naszego forumowicza z e petem,pomyślałem i zamówiłem dla siebie komplet. Bardzo mnie męczyło ciągłe wydawanie codziennie 11 zł na paczke tymbardziej że obecnie papierosy źle smakują.

Panowie chwalcie się, jakiej firmie warto dać pieniądze za e zestaw.

To przecież istota tego tematu, bo skoro nie szkodzą, to warto zainwestować w coś co będzie trwałe i nie będzie przysparzać kłopotów w użytkowaniu.

Ukryta Zawartość

Ja mam taką końcówke na 5-7 dni regularnie zakrapiając. Też nie wiem co palić ale watkowe kartomizery już mam pewne i sprawdzone,biore jeden do pracy wiem że sie nie zepsuje nagle.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.