Skocz do zawartości
IGNORED

Epalenie - wybawienie czy zagrożenie?

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam 4 baterie Volisha. 2 z nich mają powyżej 2 lat. W sumie pale już 4 lata epapierosy, ale zawsze używam dobrych liquidów Mild i liqueen.

Znam znam gościa który wrócił do zwykłych fajek bo po 1, 5 zaczął kaszlec. Kupował najtańsze liquidy. Żałował to teraz płaci po 12zl dziennie za normalne fajki i się truje.

OnionSkin jak dużo palisz radzę to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A to co za cudo.. przydałoby sie coś niezniszczalnego co by jeszcze grzałke można samemu nawijać. Zaczyna mnie wkurzać wylewanie,zalewanie się tego CE10 i CE11,ale i tak są świetne w porównaniu do tych małych plastików co kiedyś były.

Gllikol i gliceryna to chyba nieważne czy z taniej bazy czy drogiego liquidu, te aromaty raczej decydują o jakości, no i ja też krzypie i duszę się czasami przy paleniu ale to tak tylko troche.A pale twardo ciągiem baterie na zmiane ładuje.

Najlepsze co mi smakowało to Volish watkowy fabrycznie zalany kawowym liquidem,bądź cappucino, pychotka.

<p>

OnionSkin jak dużo palisz radzę to:

...............................

Jeszcze dobrze nie wiem o czym piszesz :)

Ale poczytam, zamówiłem Visione eGO-3

Spasuje się jedno z drugim?

Pany, jeżeli chcecie sprzęt w stylu Mod, czyli taki na którym sami nawijamy grzałki, używamy siatki mesh a nie sznurka czy waty to wpadajcie na poświęcone temu forum. Są takie wynalazki że się w głowie nie mieszczą. Seria Genesisów i im podobne parowniki, zasilania na wymienne akumulatorki z regulacją napięcia. Tylko że tu już mamy wagę i odpowiednie rozmiary. Takie rzeczy jak na filmiku sa i u nas do dostania, niestety koszt to kilkaset zeta.

<p>

Spasuje się jedno z drugim?

O ile gwint pasuje to chyba tak ale dużo zależy od pojemności baterii.

Estetycznie nie będzie pasować bo atomizer ma średnice ok. 22 mm.

Takie rzeczy jak na filmiku sa i u nas do dostania

Ukryta Zawartość

Gdzie?

Ukryta Zawartość

Na forum elektronicznych papierosów. W sklepach są czasami podobne mody.

Np:

Ukryta Zawartość

Provari, mod z regulacja napięcia, producent USA

Z-Atty genesis

Warto też rzucić okiem do innych sklepów np

King e cigar, E dym, Peleon, papierosek i zobaczyć mody w stylu Vmax,

np:

Ukryta Zawartość

Co do modów to za wiele nie pomogę, dość szybko z nich zrezygnowałem. to są jednak wytwornice dymu i tylko dla ostrych waperów, którzy lubią dziennie przerabiać np 6 ml liquidu czy i więcej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A może poprosimy JarkaC aby zrobił elektronikę do "body", a body we własnym zakresie każdy coś wykombinuje?

Np. takie coś

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To sa oryginalne. Wiele osób z forum robi podobne cacka DIY i za dużo mniejszą kasę. Średnio genesisa idzie dorwać za 2 setki a moda bez elektroniki w podobnej cenie. Miałem swego czasu Provari i jest to naprawdę kawał porządnego sprzętu. Jednak warto sobie odpowiedzieć na pytanie czy naprawdę go potrzebujemy.

Kto chce głębiej wchodzić w dziedzinę e palenia i modów to poważnie, jest od tego forum i zapaleńcy modowi. Tu mogę jakby co dopomóc w codziennych problemach z clearomizerami.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Jednak warto sobie odpowiedzieć na pytanie czy naprawdę go potrzebujemy.

I to jest najważniejsze z wielu pytań.

Bo albo odzwyczajamy się w ogóle od palenia traktując e-papierosy jako okres przejściowy, albo zaczynamy tą przyjemność traktować jako nowe hobby.

Provari to fajny sprzęt ale za drogi. Warto za to kupić zestaw z pojemną baterią o zmiennym napięciu i jakiś przyzwoity parownik jak Vivi Nova Slim. Np taki zestaw

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

Wszytko fajnie. Tylko dlatego że ten papieros to nie papieros to teraz małolaty w podstawówce biegają z tymi cudami po korytarzu.

Można rzec, sprawa szkoły...ok Ale dlaczego ludzie dorośli smrodzą tym np w tramwajach czy pociągach tego nie rozumiem.

Jechałem pociągiem gdzie z przerażeniem patrzyłem jak Pani obok nabija tą czarę nikotyny strzykawką po czym dmucha w najlepsze na pól wagonu.

Doszedł dziś ten Visione eGO 3 i popaliłem trochę- i jak dla mnie rewelacja :)

Jak mogłem tak długo zwlekać aby pozbyć się tych kilku tysięcy składników i smrodu?

Liquid kupiłem miętowy 18mg i po kilku mocnych machach czarno w oczach miałem :)

Musiałem wziąć poprawkę i małe wdechy :)

Ale następny liquid kupię chyba słabszy- ten muszę naprawdę krótko wdychać- a wolał bym trochę dłuższe inhalacje.

Zadowolony jestem i rodzinka też :)

Może i z rozbiegu psioczy. Ale ma prawo. To że nie śmierdzi to nie oznacza że wszędzie wolno. Zresztą przez takich baranów wapujących w środkach komunikacji publicznej coraz więcej miast wprowadza zakazy na elektrony w nich.

Co do małolatów. Ciężki temat. Z jednej strony waperzy nie polecają niepalącym e papierosa a z drugiej strony jezeli już musisz szpanować to szpanuj z elektronem. Młodzież i tak pali i tak. Które zło wybiorą?

Mięta sama w sobie ma moc. Kup nawet 6 i zobaczysz że potrafi kopać.

18 mg na początek może być dobre dla ostrych palaczy, 12 mg raczej polecam na początek.

Zobacz jeszcze Mild Black 14 z Milda

To że nie śmierdzi to nie oznacza że wszędzie wolno.

Nie rozumię tego, bo gdybym palił bez nikotyny to też nie można?, powiem więcej, gdyby to była sama para wodna to też znajdą się idioci którzy na widok czegoś co przypomina dym będą nieprzychylnie nastawieni.

Takie zachowanie mają ludzie którzy nie rozumieją

Ludzie tego nie zrozumieją.

A czy jesteś w stanie na 100% zapewnić że para z EP nie jest szkodliwa?? Jest dużo, dużo mniej szkodliwa ale w jakim stopniu niestety nie ma jeszcze badań. Wdychamy nikotynę i też ją wydychamy, organizm wszystkiej nie wchłonie. Taka dyskusja nie ma sensu, to tak jak zapytać czy można puścić bąka przy obiedzie, przecież nikomu nie zaszkodzi a puszczającemu żołądek się rozkurczy. Sami podejmujemy się oceniania kultury wapowania. Gdzie i kiedy nie wypada i odwrotnie.

<p>

.....................

Mięta sama w sobie ma moc. Kup nawet 6 i zobaczysz że potrafi kopać.

18 mg na początek może być dobre dla ostrych palaczy, 12 mg raczej polecam na początek.

To fakt- normalne też paliłem mentolowe bo bardziej kopały.

Pilot353- może się będziesz orientował: teraz dopiero zobaczyłem że dostałem eGo-T upgrade zamiast eGo-3.

A nie mogę znaleźć za wiele na ich temat i nie wiem jak to traktować: na mój plus czy odwrotnie- sprzedawca zyskał.

... Jechałem pociągiem gdzie z przerażeniem patrzyłem jak Pani obok nabija tą czarę nikotyny strzykawką po czym dmucha w najlepsze na pól wagonu.

a herbatkę popijasz? a kawkę? - a teina, kofeina i nikotyna to ta sama grupa chemiczna

i "czego się boisz głupia"? - tego czego nie znasz, nikotyna jest bezwonna a jak kobitka nabije sobie fajnym aromatem, pół wagonu za nią wzrokiem pociągnie :)

nie nikotyna, nie papieros zabija, tylko smoły pogazowe zawarte w spalanym sianie, nadal szumnie nazywanym tytoniem

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

WIKIPEDIA- "Istnieją bardzo rozbieżne opinie w świecie nauki co do potencjału uzależniającego nikotyny. Według najnowszych doniesień, właściwości uzależniające wyizolowanej nikotyny nie są znaczące[7], a decydujący wpływ na silne uzależnienie od papierosów ma występowanie w dymie tytoniowym inhibitorów monoaminooksydazy (w szczególności harman i norharman)."

To jest bardzo ważna rzecz, w papierosach uzależnia co innego,nie nikotyna.

Różnie ludzie reagują na e papierosy,często strach z niewiedzy,pogarda. Albo mocny temat do żartów:D

Jeżeli chcecie poczytać na tematy szkodliwości e palenia, badań itp spraw to polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jest to gostek, który zajmuje się tymi sprawami, Z wykształcenia jest Chemikiem.

Z tego co swego czasu czytałem w papierosach uzależnia tylko nikotyna, dlatego przechodząc na EP nie odczuwamy braku czy głodu nikotynowego.

Ukryta Zawartość

Z tego co swego czasu czytałem w papierosach uzależnia tylko nikotyna,

uzależnienie powstaje w głowie, reszta to tylko bodźce zewnętrzne

dla tego uzależnić można się autentycznie od każdej czynności jak i myśli

a że nie jestem uzależniony od pisania głupot na tym zacnym forum, będzie bez przykładów

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Kolejny dzień z e-papierosem.

Absolutnie nie ciągnie mnie do "analogów" z paczki.

Zaobserwowałem jednak dziwną przypadłość podczas e-palenia - suchość w jamie gębowej.

?

Gliceryna wysusza gardło. Pij, nawilżaj i tym się nie martw. Przejdzie. Jest to jeden z objawów przejscia na EP.

Co do uzależnień milczałem myśląc że nałogowi palacze się odezwą. Czy nałóg jest tylko fizyczny? Psychiczny również istnieje i jest groźny. Bez wzgledu na to jaki to nałóg, jest możliwość pozbycia się go bezstresowo, tą drogą może być EP. Jaka droge obvejmiemy. Wapujemy bo lubimy czy też jako drogę do zerwania z uzależnieniem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.