Skocz do zawartości
IGNORED

A może jednak zalegalizować narkotyki?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

vereker tak się dziwnie dzieje że wraz z zalegalizowaniem lekkich spada spożycie ciężkich narkotyków.Przy czym nie wzrasta ilości użytkowników lekkich narkotyków.

Jaki z tego wniosek....i tak są dla zainteresowanych dostępne.

Łahaha :))))

Normalnie, jak poczyta się horstów i dudi verekerów od razu raźniej.

Jak to jest, że ludzie wierzący w Bozię i wolną wolę człowieka (w pewnej religii na wolną wolę człowieka stawiają straszny nacisk) jednocześnie odmawiają mi mojego własnego wyboru do zaćpania się w rynsztoku?

Specjalnie dla takich dobrych cioć można by pomyśleć o kompromisie. Dostęp do dragów tylko dla uzależnionych (szpitalnie potwierdzonych, odnotowanych itp...). Cena to koszty produkcji. Lepsze to, niż bum pakujący ci igłę w autobusie, bo mu nie dałeś na działkę.

A jeśli kupno trawy to kontakt z dilerem, to wprowadźmy trawę do sklepów.

Btw ktoś z was interesował się statystykami przestępczości w holandii? Niestety u nas duużo większa. Co oczywiście nie dotrze do tępych łbów.

vereker

Nie zawiodłem się na tobie,spodziewałem się takiego bełkotu!Tak trzymaj!

A może pisałeś pod wpływem?

wladz, 21 Wrz 2009, 14:29

>vereker tak się dziwnie dzieje że wraz z zalegalizowaniem lekkich spada spożycie ciężkich

>narkotyków.

Kiedy piszę własnie że nie spadło a zaczęło rosnąć! Holandia obecnie rozważa likwidację kofiszopów które, niczym budapeszteński basen w "C.K. Dezerterach" stały się już tylko punktami konaktowymi dla handlu konkretnym towarem a nie miejscem rekreacji wodnej.

bady, 21 Wrz 2009, 15:03

>Btw ktoś z was interesował się statystykami przestępczości w holandii? Niestety u nas duużo większa.

>Co oczywiście nie dotrze do tępych łbów.

To ja proponuję gazowac ludzi na ulicach gazem rozweselającym. Przestępczość się nam obniży.

A nawet - kryzys gospodarczy przestanie być problemem.

Same zalety, nie? No to gazu, gazu!

W pobliżu szkół? A co to - dzieci nie mają prawa do odrobiny szczęścia?

Odmawiając im papierków nasączonych LSD narażamy je na nielegalne lendrynki którymi będą je częstować pedofile!

To jest dyskryminacja dzieci - raz, a dwa - szerzenie próchnicy!

w pewnym sensie masz rację i jest to związane z coraz większym znaczeniem wartości konserwatywnych w Holandii.Tam też nie każdemu zależy na tolerancji.

jar1 miliony ludzi na świecie relaksuje się używkami i tylko procent ma z tym poważny problem w życiu.Większość korzystających nie rozumie dlaczego państwo chce ich zamykać w więzieniu może wytłumaczysz....jestem jednym z nich.

wladz, 21 Wrz 2009, 19:07

>Większość korzystających nie rozumie dlaczego państwo chce ich zamykać w więzieniu może

>wytłumaczysz....jestem jednym z nich.

A ilu was tam, pod celą? I internet macie? ho,ho.

Jeszcze raz więc zacytuję:

>Większość korzystających nie rozumie dlaczego państwo chce ich zamykać w więzieniu może

>wytłumaczysz....jestem jednym z nich.

Oczywiście, to był żart :-)

A co do meritum,

Wiele milionów ludzi, kradnie, dokonuje rozbojów, morduje. I też nie rozumie. To żaden argument.

Ewolucja, czy sie komuś podoba czy nie robi swoje. Jeśli społecznośc uzna, że narkotyki stanowią zagrożenie dla jego rozwoju (czytaj kontynuację ewolucji), nie ma dyskusji o prawach i wolnościach.

jar1

kiedy społeczeństwo uznało narkotyki za zagrożenie dla jego rozwoju...to rozwinięte stara się uświadomić EWENTUALNE zagrożenie a nie zabraniać i karać za THC.

"Wiele milionów ludzi, kradnie, dokonuje rozbojów, morduje. I też nie rozumie."

wypalenie skręta i chwilowy relaks porównujesz do kradzieży morderstw?

wladz, 21 Wrz 2009, 21:36

>Owszem w Chinach był problem z opium uzależniającym fizycznie i w Szwecji z alkoholem również

>uzależniającym fizycznie.

A to w Polsce nie ma uzalezniania fizycznego?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.