Skocz do zawartości
IGNORED

A może jednak zalegalizować narkotyki?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Horst,

poczytaj sobie o aferze banku watykańskiego za czasów Marcinkusa, proponuję też lekturę paru książek na temat narkotyków np. "Alchemii kultury"

meloman 62, 20 Wrz 2009, 13:41

>Horst,

>poczytaj sobie o aferze banku watykańskiego za czasów Marcinkusa

każdy nienaiwny pożyteczny idyjota wie, że afery kościelne są opisywane ze 100%tową bezstronnością i obiektywizmem, oraz z pełną transparentnością dostępu do faktografii

i dlatego.. wierzy (w słowo drukowane)

To może małe podsumowanie dyskusji.

Przedstawiłem ten pomysł( nie mój zresztą) pod dyskusję jako pewną ciekawą alternatywę dla tego co jest obecnie.Nie chodziło o dyskusję nad szansami wprowadzenia go w życie ( wiem,że znikome) ale ocenę jego skuteczności przy podejściu do problemu zdroworozsądkowym.No bo jeżeli nie to zostajemu przy sytuacji obecnej.Tzn. świat wydaje setki miliardów dolarów na tzw. walkę z narkomanią co owocuje przechwytem śladowej ilości towaru a i tak kto chce to może sobie kupić działkę napychając kabzę bandytom.Proponuję podejść do problemu na zimno i bez emocji,odrzucić uwarunkowania polityczne.Po prostu co się bardziej opłaca?

te armie policjantów szukajacych narkotykow przeszkolic i wysłac do pracy z uzaleznionnymi.I te pieniadze przeznaczyc na walke z uzaleznieniami i nauuke kroscików...też..

wojciech iwaszczukiewicz, 20 Wrz 2009, 14:08

>To może małe podsumowanie dyskusji.

>Przedstawiłem ten pomysł( nie mój zresztą) pod dyskusję jako pewną ciekawą alternatywę

ludzie mający intelektualny kompleks "lubiejom" przedstawiać ciekawe alternatywy, pod dyskusje

najlepsze podsumowanie

terror twins, 20 Wrz 2009, 12:28

>spłuczcie po sobie

Horst, 20 Wrz 2009, 13:50

">Kaczyńscy też.. czy tylko przypadkiem pominęłeś"

o tym nie wiedziałem, ale to możliwe, możliwe...W końcu skądś muszą brać pieniądze na kampanie wyborcze.

wojciech iwaszczukiewicz, 19 Wrz 2009, 21:03

>Nowe podejście do problemu wychodzi z założenia,że zjawisko narkomanii jest niestety nielikfidowalne

Zioło, Amfa, Brown sugar, Speed, no własnie a speeding na drogach jest likwidowalny? Nie jest! Proponuję odkręcić znaki ograniczające prędkość. Po pewnym okresie totalnej masakry na drogach (zapewniam że krótkim!) kierowcy zaczną się samoograniczać. Zwycięży zdrowy rozsądek i instynkt samozachowawczy!

>Jak miałoby to wyglądać?Dwie lub trzy firmy farmaceutyczne otrzymują koncesję na produkcję

Jestem pewien że Wojciech Iwaszczukeiwicz, jako reprezentant znanego z kryształowej uczciwości środowiska lekarskiego a już specjalnie jeżeli chodzi o współpracę z firmami farmaceutycznymi dopomoże ten system tak urządzić że mucha nie siada!

A tak ogólnie - w Nowym Wspaniałym Świecie Globalnym, gdzie nad powszechnym szczęściem będą czuwać Mędrcy i wszystko będzie tak wspaniale zorganizowane jak powyżej trzeba będzie jakoś rozwiązać problem niezadowolonych, wykluczonych, nadmiarowych itd.

Eutanazja dobra jest ale powyżej pewnego wieku no iprzynajmniej na razie niezbyt szeroko. Powszechnie dostępne i tanie (być może rozdawane przez Rząd) Czasoumilacze będą w tych okolicznościach jak znalazł!

>Mędrcy i wszystko będzie tak wspaniale zorganizowane jak powyżej trzeba będzie jakoś rozwiązać

>problem niezadowolonych, wykluczonych, nadmiarowych itd.

Eutanazja jest naduzyciem, Ale proponuję kastrację.

>Proponuję odkręcić znaki ograniczające prędkość. Po pewnym okresie totalnej masakry na drogach

>(zapewniam że krótkim!) kierowcy zaczną się samoograniczać. Zwycięży zdrowy rozsądek i instynkt

>samozachowawczy!

Nie byłoby żadnej totalnej. Kierowcy już się zdroworozsądkowo ograniczają. Np. podczas gołoledzi nikt nie wykorzystuje "dostępnego" limitu prędkości.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

W tej gminie zdemontowali wszystkie znaki drogowe, światła, zniwelowali wysepki na przejściach dla pieszych i liczba wypadków wyraźnie spadła

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co ciekawe dzieje się to w ramach projektu Unii Socjalistycznych Republik Europejskich Shared Space - czasem nawet tam jakieś wolnościowe pomysły się zalęgają.

Co do narkotyków:

Jeżeli ktoś ma fantazję się podtruwać, to nie powinno mu się w tym przeszkadzać - chcącemu nie dzieje się krzywda. Pod warunkiem, że podatnicy nie będą zmuszani do łożenia na leczenie czy inne wsparcie dla odlotowców.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

W Singapurze tną narkomanom głowy jak makówki.

Pomysł z wprowadzeniem porządku na drogach godny przetestowania....lecz obawiam się że zwycięży brak zdrowego rozsądku.Nie zapominaj to jest POLSKA

Less, 21 Wrz 2009, 12:02

>W tej gminie zdemontowali wszystkie znaki drogowe, światła, zniwelowali wysepki na przejściach dla

>pieszych i liczba wypadków wyraźnie spadła

No i fajnie, obyło się nawet bez "okresu przejściowego". Ponadto jestem przekonany że po likwidacji świateł drogowych zniknąłby lub dużej minimalizacji uległyby... korki.

A to niby dlaczego? Jak samochody STOJĄ w korku to nie zdzierają drogi a jak jeżdzą to zdzierają.

I ta obserwacja nazusa niepokojące podejrzenie. A możeONI nie chcąc remontować dróg specjalnie tymi światłami zatrzymują?

vereker

skojarzenie z bydłem to manifestacja żydostwa.....prawdziwy Polak przyrównuje do trzody chlewnej.

brak rozsądku charakteryzuje kobiety i jest to sympatyczne.

odpowiada mi jeżdżenie po naszych drogach.....po grzecznym i wyjątkowo nudnym jeżdżeniu za granicą od razu odżyłem łamiąc bezkarnie ograniczenia uciekając przed czołowym zderzeniem...to jest adrenalina.

bitkon, 21 Wrz 2009, 14:14

>Sama holandia sie przyznaje,ze to byl zly pomysl.Na poczatek powinna byc legalna prostytucja.I

>mozliwosc posiadania malych ilosci na wlasny uzytek.

Niestety polscy miłośnicy kofiszopów mają przeterminowane wiadomości, wokół kofiszopów narosła cała otoczka oferująca lepszy towar, dla koneserów. Jeśli zezwolimy na Marysię to nie ma wyjścia- najcięższe dragi też muszą zostać uwolnione.

No chyba że chodzi o inne Rżnięcie Głupa, tak dla odmiany, z nudów.

wladz, 21 Wrz 2009, 14:21

>mają problem z mocą.....legalizowali konopie z mniejszą zawartością THC

A jak komu i najbogatsze w THC zioło nie wystarczy?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.