Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 4 tys.

Ej

Rekomendowane odpowiedzi

porównywałem mojego rotela ra-04 z ca 340A SE (SE osiąga poziom 540) - rotelik ma ewidentnie bardziej zwarty i rytmiczny bas, a podbicie w jego górnej części powoduje wrażenie, że jest go więcej. Ale niskiego, zwartego basu w rotelu nie uświadczysz.

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

Miałem kiedyś NAD'a C372 i naprawdę bardzo fajny wzmacniacz (na zdjęciach wygląda gorzej niż w rzeczywistości). Myślę, że NAD'a można spokojnie polecić, chociaż wolałbym dopłacić i poszukać wzmacniacza Roksan Caspian bo to jest w ogóle inna liga (wyższa).

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Potwierdzam, że NAD 372 to naprawdę świetny i udany wzmak, byłby bardzo dobry do tego zestawu. Natomiast Roksan Caspian to legenda w swoim przedziale cenowym i bez dwóch zdań obiekt marzeń prawie każdego z nas. Ale nie zapominajmy, w jakim wątku toczy się dyskusja, piszemy o zestawie budżetowym. Na pewno idealnym partnerem do Roksan Caspian nie będą MA RS 6. Do tego wzmacniacza pasują kolumny z przedziału cenowego 1500 - 2500 funtów, np. Spendor A6.

Autor wątku z tego co widzę kolumny już zamówił, więc doradźmy jakiś optymalny, synergiczny wzmacniacz (także cenowo) wzmacniacz do RS 6. Ja oddaję głos na NAD C352 lub C372. Z nowszej serii tylko 326 BEE.

Roksan ładnie napędza moje Esa Triton :) Co do Nada to miałem go prędzej i byłem bardzo zadowolony. Ja przestrzegam przed zakupem Denona 1500 - bardzo chwalony, ale jak dla mnie to ten wzmacniacz to jedna wielka tragedia. Kompletnie nie kontrolował basu w moich kolumnach, wysokie tony to były tortury dla uszu oraz brak średnich tonów (daleko w tle).

Polecam jak najbardziej Nada C372 - można czasami naprawdę za ładne pieniążki kupić. Polecam również Marantza PM66SE KI - gorszy od Nada, ale w swojej cenie ciężko szukać mu równych - dlatego pewnie rzadko widywany jest w ogłoszeniach (nie mylić z wersją bez KI)

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Nie pakuj pieniędzy w Nada C-372, a jeżeli juz się upierasz przy tej firmie, to kup 370, wykorzystaj ja jako końcówkę i dokup porządny pre. Zaręczam że będziesz mile zaskoczony, finansowo także.

lepiotrek, 6 Paź 2009, 14:10

>Nie pakuj pieniędzy w Nada C-372, a jeżeli juz się upierasz przy tej firmie, to kup 370,

>wykorzystaj ja jako końcówkę i dokup porządny pre. Zaręczam że będziesz mile zaskoczony, finansowo

>także.

Porządne pre, najlepiej lampowe. Ale tu już kwota wychodzi taka, że można za nią nabyć z drugiej ręki bardzo dobrze grającą integrę lampową, co szczerze i serdecznie polecam.

Wielkie dzięki za pomoc.

Zdecydowałem się na NAD 355BEE, w tej cenie (1600 pln) będzie dla mnie w sam raz.

To i tak pierwszy mój "poważniejszy" zestaw Hi-Fi. Na pewno będzie lepiej niż było:).

Teraz tylko nie wiem jakie kabelki do tego zakupić.

W odtwarzacz CD będę mógł zainwestować dopiero w przyszłym roku, ale jeżeli możecie coś do mojego zestawu polecić to wciągnę to sobie na listę i będę spokojnie polował na okazję :).

• 2 tygodnie później...

Od paru dni siedzę i słucham NAD 355BEE i Monitor Audio Rx6, kable i interkonekt by inakustic (zmieściłem się w 5200 pln - razem z przesyłką kurierską). Jest fajnie :). Teraz poszukuję używanego CD. Jest do wyrwania NAD 501, co o nich myślicie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.