Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze białe kruki.

mocal

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawi mnie jakie macie w swoich zbiorach tzw."białe kruki"... Płyty limitowane, dziwne wydania, ogólnie rzadkości wydawnicze, bądż nie wydane w oficjalnych wersjach...

W moich zbiorach kilka takich perełek mam.

1- Stańko i Yanina Iwański. Nigdy się nie ukazała na rynku. Była tylko emitowana w 3.Płyta nagrana dla 3 - w 87.

2- Cameleon Stańki - wydany w Grecji.

3- Koncert Tie Breaku z 3 - z 2004.

4- Duch wieje kędy chce - Tie Break. Nie ukazała się nigdy w formacie CD.

5- From the green hill Stańki - z kompletem autografów.

6- Limitowana wersja Rapatapatoja Voo Voo - w drewnianym pudełku- z numerem 100

7- Box Stańki wydany przez Metal Mind - numer 2000 , znaczy się ostatni egzemplarz bo wyszło tylko 2000.

https://www.audiostereo.pl/topic/58095-wasze-bia%C5%82e-kruki/

Ta płyta Kazika, pierwsza rapowa, która z powodu zablokowania wznowień, zdaje się konflikt wydawca-artysta, stała się białym krukiem par excellence (cena kilkaset złotych w aukcjach) - ale oddałem ją nieświadomy jej statusu z kilkudziesiącioma innymi w darze dla domu dziecka w W-wie:)

W taki razie specjalnie dla Wladza, dla mnie i dla wszystkich którzy stracili białego kruka. A kto nie stracił?:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jako nastolatek miałem Dark Side of the moon pierwsze tłoczenie UK z wytłoczoną str B na str A a na B nie było NIC. Gdybyn wiedział, ze takie cos może dzis byc rarytasem ;(((

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ależ przedstawiony przypadek białego kruka Ciemnej Strony jest dla tego czytelnika tak samo ciekawy czy Xniwax go ma dziś czy już nie (szkoda że nie poznałem rynkowej ceny takiego cymesiku)

Ja tez jej nie znam ale przypuszczam, że sporawo. Za niego dostałem wszystkie Zeppy na vinylu i dwie płyty Rush.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.