Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki cd do ampli yamaha rx-v 663?

rafal24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pisałem już kiedyś w tej sprawie, wtedy zastanawiałem się nad używka. Po dłuższym czasie przeszukiwania allegro itp nie mogę znaleźć nic interesującego, a po przykrych doświadczeniach nie chcę kupować cd nie sprawdzając go wcześniej. Generalnie nie mam już siły na poszukiwania a chcę słuchać muzyki. Postanowiłem kupić nowy cd tak do 1500-1700 zł; Nie wiem tylko, czy takie rozwiązanie ma sens, posiadany przeze mnie sprzęt nie jest wysokiej klasy. Tak czy tak myślałem o Denon dcd 700ae za 1170 zł, Yamaha cd s 700 za 1700 zł lub tańszym rozwiązaniu cdx 497 lub pioneer pd-dj 6 za 1600 zł; Moje pytanie brzmi, czy ma to sens w takim zestawie, czy jednak szukać taniej używki? Nie chcę kupić psującego się sprzętu bo nie mam czasu na naprawy ani się na tym nie znam. Wiem,że za nowe pewnie przepłacę ale z drugiej strony sprzęt posłuży trochę latek. Co radzicie? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Pozdr Rafał

https://www.audiostereo.pl/topic/58329-jaki-cd-do-ampli-yamaha-rx-v-663/

Kupując drogie CD płacisz za wyższej klasy przetworniki C/A ... ten ampli już takowe ma. Ten ampli też nie ma tak wysokiej jakości końcówek mocy jak wzmak stereo w podobnej cenie. Tak więc łączenie takiego CD za 1700 z takim amplitunerem kina jest moim zdaniem bez sensu.

Tak tez myslalem... No dobrze, ale powiedz mi w takim wypadku czy jest sens kupowac nowa yamahe za 1000 czy jednak cierpliwie i wytrwale szukac uzywki? Jest w Lodzi do sprzedania onkyo 7510 ale wydaje mi sie ze to juz leciwy sprzet a cena 250 jest wygorowana...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.