Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

...to ja juz wiem miedzy innymi dlaczego nie bylo slychac roznicy.Mialem nadzieje ze NVA okaze swoje walory i spokojnie pokona wspolzawodnikow.Lutek , Ty wystaw tego Rotela za drzwi wlacz AP 20 i sluchaj bo jeszcze nie zdajesz sobie sprawy co kupiles...Pilot to jest potrzebny ale w samolocie..:)Po to jest wylacznik wlasnie z tylu obudowy ...by go nie uzywac , to klasa AB nie obawiaj sie o rachunki.:)

Zeby tak Ci i innym dokladnie zdefinowac , tak az do bolu....Rotel i NVA to wzmacniacze , Ty i ..Marcus Miller gracie na basie ....

Kolejny "genialny" argument na rzecz ruchu anty-ABX:

>Ślepy test źródeł nie ma sensu, różnice są zbyt duże :]

:)))))

Chłopaki się wznoszą się na wyżyny intelektualne, ciekawe gdzie skończą :)

Widoczny jest ciekawy trend, testy ABX kładą się cieniem jak chmury burzowe nad "zwykłymi" testami: co drugi uczestnik antytestów w anty wątku hajendowym poczuł się w obowiązku pogrozić testom ABX ;)

Nie robili, ale uwierają w tyłek :))))

Arek__45, 19 Paź 2009, 15:16

>Zeby tak Ci i innym dokladnie zdefinowac , tak az do bolu....Rotel i NVA to wzmacniacze , Ty i

>..Marcus Miller gracie na basie ....

A Arek i NVA, to jak Romeo i Julia... wzruszające... ;) Kiedy ślub ?

Lutek

Zupełnie źle mnie zrozumiałeś :-) To był tylko cytacik często powtarzany przez uszatków. Dotyczył Twego zdziwienia tym, że nikt się nie chce zgłosić.

Oprócz Paltona oczywiście :-)

Arek__45, 19 Paź 2009, 15:46

>Wiesz... pawelku...ja jestem marzycielem ale uwazaj bo moze ot tak , prosto po mesku , ktos walnie

>cie w ...ryj ..:)

Areczku, Ty jesteś chamem, nie marzycielem, to Romeowi nie przystoi...

Świetnie pokazujesz to, o czym piszę, wiele audiofilów ma poważne problemy z kulturą, braki argumentów rekompensują sobie wirtulną przemocą, bo w realu to pewno potulne gołąbki są...

A Redaktor siedzi cicho... Dla niego groźniejsze są moje niewinne merytoryczne posty niż chamstwo czołowych audiofili AS :)

Ale OK, taka już jest dola pionierów.

>Wiesz... pawelku...ja jestem marzycielem ale uwazaj bo moze ot tak , prosto po mesku , ktos walnie

Ho Ho :) to jest dopiero audiofilski argument :)

Jak nie słyszysz to w ryj :)

Chyba Arek ma za duży emocjonalny stosunek do takich banalnych przedmiotów jak wzmacniacze. Ciekawe do jakich jeszcze sprzętów znajdujących się w domach zapała taka miłością :)

Piopio, 19 Paź 2009, 14:39

>Tak na marginesie ...

>seniortelefono jest zwolennikiem braku różnic w brzmieniu ...

>

>;-)

A i owszem, ale nie we wszystkim :-)

Argument z dyskusji o walorach sonicznych zespołu weselnego...

seniortelefono, 19 Paź 2009, 15:53

>Lutek

>

>Zupełnie źle mnie zrozumiałeś :-) To był tylko cytacik często powtarzany przez uszatków. Dotyczył

>Twego zdziwienia tym, że nikt się nie chce zgłosić.

>Oprócz Paltona oczywiście :-)

Faktycznie... Przepraszam, ale jakims cudem nie zauwazylem, ze cytujesz, a cudzyslow jak byk stoi.

XYZPawel, 19 Paź 2009, 15:54

>Arek__45, 19 Paź 2009, 15:46

>

>>Wiesz... pawelku...ja jestem marzycielem ale uwazaj bo moze ot tak , prosto po mesku , ktos

>walnie

>>cie w ...ryj ..:)

>Areczku, Ty jesteś chamem, nie marzycielem, to Romeowi nie przystoi...

wg Arka, to ja jestem arogantem i nie znam się na żartach :)))

No, na audiofilskich chyba nie...

matee, 18 Paź 2009, 18:06

>a kiedy pan poeta forumowy, divaldi, zrobi sobie testa, miast się mądrzyć i odnosić do dalece

>nienamiejscowych porównań?

>

>czy dalej będzie brzęczał po próżnicy, niczego w ten sposób nie dowodząc, a próbując ino poddać w

>wątpliwość innych doświadczenia? przypomina mi to bełkot przestraszonego inkwizytora próbującego za

>wszelką cenę zestosować trend, od którego nie ma odwrotu ...

Miałbyś rację do "jednej" i "drugiej" kwestii ... gdybym odnosił się tak dalece do nienamiejscowych porównań i jednocześnie pracował na jakiejś Hamowni tramwajowej do testowania silników .

Ale w żadnej Hamowni nie pracuję na co dzień. A testów jako zadanie domowe też nie muszę wykonywać.

a co do inkwizycji....to właśnie jest bełkot od chyba 2 lat z pod ręki XYZ . Dlaczego nikt nie chce się zgłośić do testu ?

Może ktoś inny powinien zaproponować ....

xniwax, 18 Paź 2009, 20:05

>Każdy człowiek jako istota niedoskonała i niepowtarzalna w obrębie swego gatunku odczuwa wszelkie

>bodźce zewnetrzne nieco inaczej.

>

Bardzo dobry wpis.

Kiedyś poznałem stroiciela , osobę niedowidzącą , mającą bardzo dobre rozeznanie w muzyce. Od słowa do słowa i przeszliśmy z dowcipnymi pzrypadkami jednego zawodu na drugi aż doszlismy do Jego. Okazało się że wielokrotnie rozpoznawał instrumenty - które wcześniej naprawiał i stroił- u innych nowych właścicieli. Najciekawsze było to , że nowi nabywcy nie znali wczesniejszych użytkowników, gdyz zakupy były dokonywane poprzez komis. Niekiedy wystarczyło tylko jedno uderzenie w klawiaturę.

Takich przykładów można mnożyć.

Gdyby było inaczej, to cała seria urządzeń profesjonalnych i studyjnych nie miałaby żadnego sensu. Nikt by nie kupił na estradę wzmacniacza mocy- np. Labb Grupen za 17.000 netto , tylko Chiński odpowiednik mocowy za 1500 zł brutto. Taki wybór ekonomiczny to dokonują zawodowi bywalcy wiejskich wesel . Niestety.

• Redaktorzy

Stroiciel się nie zna. Przecież materiały są te same i pomiary nie wykazują różnic, czyż nie? Słowem, do grupy samooszukujących się snobów audio doszlusuje zaraz druga grupa popleczników zła - stroiciele fortepianów.

Czy nasz mistrz banowania spocznie kiedyś na laurach?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Paweł..

...wykonaj te testy. A nie tylko ten jeden .

Inaczej nikt by nie zadawał sobie tyle trudu w opanowaniu gry na skrzypcach , fortepianie , komponowaniu......a pózniej formie ostatecznej materiału na wydawana płytę. Koncerty to jeszcze coś innego. Dziś jest właśnie ciekawy koncert w Alchemii w Krakowie.

ps.

Na każdą sprawę spogląda się z trzech stron, a nie z dwóch...

pozdrawiam

..........Stroiciel się nie zna. Przecież materiały są te same i pomiary nie wykazują różnic, czyż nie? Słowem, do grupy samooszukujących się snobów audio doszlusuje zaraz druga grupa popleczników zła - stroiciele fortepianów.............

Pawle, czy za ten wpis posunąłeś Redaktora? A jeśli tak, to przesadziłeś.

mareskor, 19 Paź 2009, 19:20

>Pawle, czy za ten wpis posunąłeś Redaktora? A jeśli tak, to przesadziłeś.

A Paweł za to dostał od Redaktora bana na całym forum.

I tak się wprowadza jedyną słuszną linię.

No wlasnie... Redaktorze..., mozesz wyjasnic dlaczego Pawel dostal bana i czy zgodnie z regulaminem ? Wielu piszacych uzywa wulgarnych slow, obrazaja innych, a jakos bana nie dostaja.

Prosimy o odblokowanie Pawla.

Lutek, 19 Paź 2009, 22:40

>No wlasnie... Redaktorze..., mozesz wyjasnic dlaczego Pawel dostal bana i czy zgodnie z regulaminem

>? Wielu piszacych uzywa wulgarnych slow, obrazaja innych, a jakos bana nie dostaja.

Lutek, widać są równi i równiejsi, mogę np. Pawła osobiście nie lubić i nie zgadzać się z nim, ale jeśli on dostał bana, to powinno polecieć z nim co najmniej pół forum, a jakoś dziwnym trafem nie poleciało, co najwyżej niektóre wpisy są usuwane, bez żadnych konsekwencji dla tych osobników.

Czy to forum jest obiektywne? Powoli przestaje nim być, a staje się grupą wzajemnej adoracji.

Redaktorze, rozumiem że każdy ma lepsze i gorsze dni, ale czy trzeba od razu banować Pawła? Dlaczego inne osoby używające wulgaryzmów, robiące wycieczki osobiste i obrażające innych uczestników forum mogą pisać co chcą? Za co Paweł dostał bana? Za to że ma swoje zdanie którego potrafi bronić? Za to że pilnuje porządku w swoich wątkach? Czy to forum pozostanie płaszczyzną do wymiany opinii, czy zacznie przemieniać się w totalitarny twór, który niewygodnym osobom zamyka usta bolszewickimi sposobami?

• Użytkownicy+

Lutek

Niestety nie mam możliwości przywiezienia lampy.

Moja mniejsza aktywnośc na forum wynika z wykorzystania limitu danych w sieci bezprzewodowej, internet teraz to droga przez mękę, chodzi jak ślimak (do 21.10.09).

Paweł poszalał z tym banowaniem, znowu żałuję że nie jestem z innymi, cóż na tyle widac jestem ugodowy i nie daję się sprowokowac, że Paweł mnie nie banuje ;-).

Robert

Ps. Pawle, któryś raz piszesz że ludzi co nie słyszą wpływu czegoś tam jest miliardy i tylko ci audiofile..., a ja któryś raz prostuje - rozmawiamy w kręgu pasjonatów, ludzi którzy się tym zajmują, a w śród TAKICH, słyszący różnice to zdecydowana większośc. Poco któryś raz piszesz o ludziach którzy nigdy w życiu nic nie słyszeli i nie mają o tym pojęcia ? To tak jakby ...wymyśl sobie przykład :-), samochodowy ? ok. to tak jakby wsadzic kogoś do F1 zamiast Kubicy i zapytac go czy czuje różnicę pomiędzy poszczególnymi ustawieniami...Oczywiście mogą byc osoby uzdolnione w tym kierunku, a w skrajnych przypadkach, duże różnice w dźwięku np. wzmacniaczy rozpozna laik (przysłowiowa babcia w pokoju obok).

>? Wielu piszacych uzywa wulgarnych slow, obrazaja innych, a jakos bana nie dostaja.

>Prosimy o odblokowanie Pawla.

Lista zgłoszeń do moderacji ostatnio zapełniała się skargami na jego poczynania w innych wątkach gdzie obowiązuje go zakaz. Skoro prośby nie skutkowały, nie ma innej metody jak ban.

Moderatorzy nie czytają wszystkich wątków - po to jest mechanizm zgłaszania do moderacji żeby zwrócić ich uwagę na niewłaściwe wpisy.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Re: Redaktor, 19 Paź 2009, 18:29

>Stroiciel się nie zna. Przecież materiały są te same i pomiary nie wykazują różnic, czyż nie?

>Słowem, do grupy samooszukujących się snobów audio doszlusuje zaraz druga grupa popleczników zła -

>stroiciele fortepianów.

eeee a co mają z tym wspólnego stroiciele?

to ni jest dobra analogia :-)

ale TEN WĄTEK przedni muszę powiedzieć! :-))

bravo XYZ! :-))

[*] XYZPaweł ... a w każdym razie jego nick

Tak oto odszedł jeden z wielkich ...

Ale na pocieszenie dodam, że:

Dobre idee są wiecznie żywe !!! I jeszcze tu wrócą !!! Chyba, że były złe ... ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

I jeszcze filozoficznie:

Śpieszmy się słuchać high-endu ... tak szybko głuchniemy ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

mlb, 20 Paź 2009, 10:17

Nie do konca rozumiem...

"... w innych wątkach gdzie obowiązuje go (Pawla) zakaz. "

O jaki zakaz pisania w innych watkach chodzi ? Co reguluje zakaz pisania w cudzych watkach i kto taki zakaz wydaje ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.