Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

x1, 10 Lis 2009, 13:14

Przeproś?

Za to, że prawie KAŻDEGO, kto ma inne zdanie obrzucasz w końcu inwektywami? Dobre...

Lepiej weź się za dopracowanie zasad testu, który dałem pod rozwagę. Testu, który da Nam satysfakcję oraz powszechny szacunek i zrozumienie:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Moze swoja chorobe nie przenos na resztę.Tu mamy problem testu przeprowadzonego i opisanego.Wyniki sa jednoznaczne.I twoje teorie nie wnosza NIC nowego.Zaczniesz byc powazny jak powaznie przeprowadzisz...swój test i opiszesz go.

zukzukzuk - nie postaje Ci nic innego jak klęknąć przed dzieciakiem z 3 dniowym stażem na forum i zerowym doświadczeniem w materii o której próbuje się wypowiedzieć;)) niezły fun:)

najbardziej pasjonujący jest trzeci niesłyszący, który nie słyszał- ale jest pewien ze róznice są.Teraz trwa poszukiwanie przyczyn.Że za cicho ,że za za głośno.Moze ostaecznie lepszy będzie test z wlaniem wody do środka wzmaka.Który przetrzyma..

Szrek>>>

Lepiej byłoby dla Ciebie żebyś pozostał anonimowym anonimem (jak piszesz w "o sobie").

Szkoda tylko, że umiesz pisać...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

zukzukzuk, 10 Lis 2009, 13:20

>x1, 10 Lis 2009, 13:14

>

>Przeproś?

>Za to, że prawie KAŻDEGO, kto ma inne zdanie obrzucasz w końcu inwektywami? Dobre...

kolejne kłamstwo. Traktuję z reguły lepiej ludzi niż oni mnie :) Zwolennicy ABX muszą się pilnować, bo ich szarża się kończy banem... Muszą być jak Chrystus: nadstawiać policzek :))

x1, 10 Lis 2009, 13:47

>zukzukzuk, 10 Lis 2009, 13:20

>

>>x1, 10 Lis 2009, 13:14

>>

>>Przeproś?

>>Za to, że prawie KAŻDEGO, kto ma inne zdanie obrzucasz w końcu inwektywami? Dobre...

>

>kolejne kłamstwo. Traktuję z reguły lepiej ludzi niż oni mnie :) Zwolennicy ABX muszą się pilnować,

>bo ich szarża się kończy banem... Muszą być jak Chrystus: nadstawiać policzek :))

Omatko, to jest szczyt megalomanii i hipokryzji! A to ostatnie przekracza wręcz granice dobrego smaku.

Najśmieszniejsze i zarazem żałosne w tym wszystkim jest to, że tytułowy i prawidłowo przeprowadzony test ABX sie w ogóle nie odbył (była to raczej atrapa i mulenie tematu), a tyle lania wody o czymś czego nie było.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

McGyver, 10 Lis 2009, 13:51

>Omatko, to jest szczyt megalomanii i hipokryzji! A to ostatnie przekracza wręcz granice dobrego

>smaku.

przekraczasz granice smaku w co drugim poście i NIC się nie dzieje :))

Każdy ma swój smak...

xniwax, 10 Lis 2009, 14:01

>Najśmieszniejsze i zarazem żałosne w tym wszystkim jest to, że tytułowy i prawidłowo przeprowadzony

>test ABX sie w ogóle nie odbył (była to raczej atrapa i mulenie tematu), a tyle lania wody o czymś

>czego nie było.

jakbyś PRZECZYTAŁ, to byś doczytał, że się nie odbył, bo nie musiał, różnice znikły już przy dobrym wyrównaniu poziomów...

ADHD to najmnijeszy problem tego człowieka. Ja bym tu widział grubszy problem, z podziałem osobowości włącznie... Krótka lektura tego wątku pozwala sie zorientowac, że to jedna osoba występujaca pod kilkoma nickami jednocześnie. Obawiam się, ze ABX czy inny kontrowersjny temat to tylko nieistotne narzędzia zaspokajania tych samych pobudek.

Swoja drogą, fascynujący przypadek.

Podsumowując.Paweł przeprowadził test nawet bez bezpośredniego swego udziału.Za pomoca pomocników udowodnił ze różnic nie ma.Opisał rzetelnie i przedstawił wnioski.Posypała sie lawina zarażonych których świerzbi i się drapią.Z tym ze muszą ze szczegółami opisać, co ich świerzbi i gdzie.Nikogo to nie interesuje,ale oni tygodniami opisują swoja chorobę.Sam test olewają albo udaja ze nie wiedza o co w nim chodzi.Zniknął wielki statystyk, ale pojawił się mały który ratuje sie statystyka 50 %.Że moze jednak....Pojawił sie uczony ktory słyszy scalone z karkołomnym sarkastycznym wnioskiem ze jakby korektor graficzny wyrównać z głosnościa, to znikną róznice..Tak mniej wiecej jakby porównac czerwonego pomidora... do pomidora rozdeptanego.Czytając to wszystko, nie dziwie sie ze Paweł wyciał więkoszość, bo głupotą bili juz do nieba.Na koniec niejaki ropcio sformułował nową logikę tzw robciową.Ze jak ziutek nie slyszy, to winien jest.. kazio.Logika ta znalazła uznanie wsród drapiących sie i skutecznie jest stosowana.Szczególnie ze Paweł skutecznie został zablokowany.NIKT nie trudził sie przeprowadzeniem własnych testów , natomiast powstały samoistne, radosnie zorganizowane spotkania na ktorych wszyscy sie juz drapali razem i nawzajem.Podpierając sie logiką ropciowata.Mnie to przypomina dyktature ciemniaków.

x1

To po kiego ciagniesz dalej coś co nie jest czyms o czym mówi temat. Sam sobie przeczysz i robisz swojemy guru śmietnik.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

whitesnake, 10 Lis 2009, 14:03

>ADHD to najmnijeszy problem tego człowieka. Ja bym tu widział grubszy problem, z podziałem

>osobowości włącznie...

Typowy przykład "kultury" audiofilskiej: niczym nie skrępowany atak na człowieka, który myśli inaczej niż audiofile. ZERO argumentów merytorycznych, bo skąd ?

Od pierwszego posta. Ale ma czelność użalać się nad tym, jaki to on bidula sekowany... przed napisaniem czegokolwiek w tym wątku :)

Jak nazwać tę chorobę ? Mania prześladowcza będzie chyba dobra.

Moze jednak panowie przestac sie drapac i zrobic jakis test w przerwie..drapania.Lub słuchania kondesatora 500pf lub THD przełacznika.Smietnik jaki został zrobiony jest zasługa tych, których swędzi.Ja czekałem na dalsze prace i testy.Wy mozecie załozyc sobie watek pod wspólnym tytułem jak przełacznik..muli i tnie.I obrobic to statystycznie.

xniwax, 10 Lis 2009, 14:08

>x1

>To po kiego ciagniesz dalej coś co nie jest czyms o czym mówi temat. Sam sobie przeczysz i robisz

>swojemy guru śmietnik.

Ależ jest sens, celem testu bylo udowodnienie, że nie ma różnic, co zostało udowodnione, a że w przedbiegach ? Na treningu :))

teraz tylko próbujemy cierpliwie tłumaczyć, że 2+2=4. Bo niektórzy się upierają, że jednak 3, a może 5...

X-sowe shreki>>>

Nie prężcie się...

Przypomnę tylko wybrany problem.

Pisałem do Pawła o przypadku, gdzie byłem pewny i przekonany, że mój odtwarzacz zagra lepiej od innego i nie miałem racji. Nawet siła sugestii, o którą wkółko posądza się "słyszących", nie pozwoliła mi ułyszeć lepiej.

Pytałem Go - dlaczego?

Paweł na to - bo mój CD grał ciszej.

Ja - robiłem głośniej i głośniej (żeby wyrównać oraz żeby grało conajmniej TAK SAMO. Aż w końcu zapewne znacznie przekroczyłem poziom głośności poprzedniego CD). I to nie zmieniło w żadnym razie mojej opinii. Nadal grało gorzej!

Paweł - zrób test ABX...

Takich i podobnych pytań oraz wątpliwości było w wątku wiele.

Więc jak ten przypadek ma się do Twojego (x1) stwierdzenia:

"jakbyś PRZECZYTAŁ, to byś doczytał, że się nie odbył, bo nie musiał, różnice znikły już przy dobrym

>wyrównaniu poziomów..."?

A tu - różnice NIE ZNIKŁY! CUD???!!!

Odpowiedź znam:) Nie męczcie się!

P.S.

Jeszcze o "moim" teście ABX.

Zakład, że nie przejdziecie powyższego testu ABX - nie rozpoznacie przez kilka serii, 8 na 10 razy, w ciemno, dwóch kobiet o takich samych "parametrach"?

Czy to oznaczać będzie AUTOMATYCZNIE, że te kobiety są takie same lub, że "brzmią" tak samo? Zresztą dla Was pewno to nie robi różnicy:)

Xniwax..nie, ze co za ulga.Test sie nie odbył, a wiec z tym niesłyszeniem to lipa.Zabawne.Ciebie bym NIGDY nie wyciął.Tak jak Paweł.Te 50% to tez ..dzieło sztuki myślowej.Albo raczej... myślniczej.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.