Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

blazius, 30 Lis 2009, 10:35

>No i ostał się tylko palton. Trochę mało. Ale ostatni ban nie zaszkodzi. Facet wymyślał na

>poczekaniu.

Dochodzicie prawdy jak hiszpańska inkwizycja :)...

Gość

(Konto usunięte)

whitesnake, 30 Lis 2009, 11:10

>blazius, 30 Lis 2009, 10:35

>

>>No i ostał się tylko palton. Trochę mało. Ale ostatni ban nie zaszkodzi. Facet wymyślał na

>>poczekaniu.

>Dochodzicie prawdy jak hiszpańska inkwizycja :)...

coś Ci się pomyliło, to ja jestem spalany na stosie, raz na jakiś czas. NIKT z agresywnych audiofili tak nie ma, nawet rochu, który obraża i troluje na maksa.

Po co nam dyskutanci, którzy wciąż powtarzają te same bzdury ? I domagają się przeniesienia wątku na bocznicę ?

• Użytkownicy+

blazius, 30 Lis 2009, 10:35

>No i ostał się tylko palton. Trochę mało. Ale ostatni ban nie zaszkodzi. Facet wymyślał na

>poczekaniu.

Jeszcze jest whitesnake i...Redaktor ;-). whitesnake i Redaktor proponowali test, także musicie ich szybko zbanować... Potem ja na ochotnika i będzie komplet :-).

Roberto

Ps. Lutek prosi o przełącznik, chyba już nie potestuje (może zrobię swój).

seniortelefono, 30 Lis 2009, 23:52

>Organizuje ktoś jakiś test?

W sumie to po co? Kto chce sam może w domu sobie zrobić - a kto nie chce, tego wołami nie zaciągniesz.

Nawet lepiej samemu - mniejsza gorycz porażki :) Tak sobie myślę, że Redaktor albo mlb sobie już taki test zrobili, ale wyniki wolą zachować dla siebie ;)

palton, 30 Lis 2009, 23:49

>blazius, 30 Lis 2009, 10:35

>

>>No i ostał się tylko palton. Trochę mało. Ale ostatni ban nie zaszkodzi. Facet wymyślał na

>>poczekaniu.

>

>Jeszcze jest whitesnake i...Redaktor ;-). whitesnake i Redaktor proponowali test, także musicie ich

>szybko zbanować... Potem ja na ochotnika i będzie komplet :-).

>

>Roberto

Jestem otwary na wszelkie propozycje, w celach poznawczych. Daleko mi do wszczynania kolejnych kontrowersji. Moze faktycznie jest w tych testach coś takiego co uniemozliwia ich zalicznie, wykorzytując akomodację ludzkiej percepcji. Gdzieś bardzo ciekawie próbował to wyjaśnić Octavarium.

A swoją drogą moze zrobimy własny test... ja tam lubie takie zabawy. Mojego swiata to nie zmieni, niezaleznie od wyniku.

• Użytkownicy+

Wpis Redaktora (strona 59

Muls, wpadnij może po prostu do mnie. Podłączę ci do moich kolumn dwa wzmacniacze tranzystorowe. Spróbujesz rozpoznać, który jest który. Jeśli potem jeszcze będziesz miał ochotę, zrobisz ślepy test mnie. Ale jestem przekonany że uznasz, ze nie ma potrzeby. W ciągu ostatnich kilku dni na łatwych prądowo zestawach (6 ohm linearyzowane i 88 dB) słuchaliśmy kilku wzmacniaczy i wrażenia wahały się, zależnie od wzmacniacza, od "bardzo dobrze" do "beznadziejnie". Kto tu mówi o subtelnych różnicach...

• Użytkownicy+

Wpis whitesnake (też str. 59)

Zapraszam.

Jeśli wyrównujac cokolwiek, zblizysz brzmieniowo te urzadzenia do siebie będę Ci niezmiernie wdzieczny...

Przejdzmy do praktyki, dosyc sie już napisaliscie.

fotek, 30 Lis 2009, 23:57

>seniortelefono, 30 Lis 2009, 23:52

>

>>Organizuje ktoś jakiś test?

>

>W sumie to po co? Kto chce sam może w domu sobie zrobić - a kto nie chce, tego wołami nie

>zaciągniesz.

>Nawet lepiej samemu - mniejsza gorycz porażki :) Tak sobie myślę, że Redaktor albo mlb sobie już

>taki test zrobili, ale wyniki wolą zachować dla siebie ;)

Tak, niechcący przeprowadzilismy osttnio podobne doswiadczenie. Po czesci jest opisane w watku z odsłuchów monitorów Redaktora. Kazdy element wprowadzany do toru, generował ogromne zmiany w dzwieku, barwie, dynamice...

...ale Ciebie to nie interesuje. Wilisz swoją wersję.

Tak na marginesie, spotykamy się niedługo ponownie. Jestem pewien, że jeśli odrzucisz na chiwlę tak chamskie zachowanie, nikt nie będzie miał nic przeciwko twojej wizycie.

seniortelefono, 1 Gru 2009, 00:14

>Czy Redaktor podtrzymuje zaproszenie dla mulsa?

Zapytaj Redaktora. Jestem pewien, że nie odmówi.

W razie czego zawsze mozecie liczyć na mnie.

Moje podirytowanie, które czasem prezentowałem, spowodowane jest tylko chamstwem i prostactwem - nie samą ideą testu.

seniortelefono, 1 Gru 2009, 00:23

>whitesnake, 1 Gru 2009, 00:17

>

>Właśnie Redaktora pytam.

>A gdzie stacjonujesz?

W Warszawie. Zapraszam.

A jesli chcesz odpowiedzi od Redaktora, napisz do niego na PW.

To kiepska pora na szybkie reakcje.

whitesnake, 1 Gru 2009, 00:04

>Jestem pewien, że jeśli odrzucisz na chiwlę tak

>chamskie zachowanie, nikt nie będzie miał nic przeciwko twojej wizycie.

Po takim zaproszeniu odechciało mi się nawet z Tobą rozmawiać. Oglądać tym bardziej.

Gość

(Konto usunięte)

Muszę to napisać w swoim wątku, bo w "Kto wykonał test ABX?" buszuje melb...

Kasuje moje posty i zostawia agresywne swoje i gagacka :) Komedia pełną gąbą. Chłopaki zawzięcie niszczą kolejny wątek o ABX, głośno biadoląc nad nieistniejącą agresją :))

Przypominam, że palton osobiście chciał, żebym tam pisał...

gagacek jak zwykle obraża wszystkich, jak popadnie, łącznie z całym forum: "gawiedź się wpisuje". Następnie melb z troską się pochyla nad nim i "prosi" aby nie reagował na zaczepki :)))

Nie dość, że ANI razu temu czemuś nie odpowiedziałem na chamskie teksty, to się okazało, że bidaka ZACZEPIŁEM :)))

Do tego nie trzeba testu ABX: melb nie powinien być moderatorem, jest skrajnie nieuczciwy i toleruje chamstwo, byleby ze swojego obozu.

no tak, gacek jak zwykle poucza jak być przyzwoitym.Tyle ze zwykle poucza innych.Taka przypadłość audiofilska.A MROK tłumaczy ze trzeba im udowodnić ze róznic nie ma.Chyba trzeba sie skrzyknąc, zrobić ten test w ilości dwadzieścia w tym samym gronie i udowodnic ze róznic nie ma.Z tym ze... nie ruszając się z domu.

XYZPawel, 1 Gru 2009, 13:55

Też to zauważyłem, że jesteś traktowany bardzo niesprawiedliwie. Niektórzy dołożenie Ci w niewybrednych słowach traktują jak swoją tutaj misję. Nie rozumiem jaki im przyświeca cel: bo chyba nie to, żebyśmy tu rozmawiali na poziomie oceny smaku zupy pomidorowej gotowanej w złotym garnku na kuchence zasilanej złotym kablem. Toż to cofnięcie się w rozwoju - w imię czego? Interesów producentów takich gadżetów?

fotek

1 Gru 2009, 18:54

Cele są aż nazbyt wyraźne:

- jeśli nie można merytorycznie się wybronić, to najłatwiej zdyskredytować adwersarza atakując go w niewybredny sposób,

- przecież "audiofil" to, ktoś kto tak dobrze zna się na meandrach akustyki, że wie co robi wydając duże kwoty na tzw. hi-end,(w żaden sposób nie może być inaczej, bo przecież nawiedzeni audiofile okazaliby się naiwniakami, a nie znawcami tematu) ;)

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

adams19, 1 Gru 2009, 19:22

>fotek

>1 Gru 2009, 18:54

>

>Cele są aż nazbyt wyraźne:

>- ,

>- przecież "audiofil" to, ktoś kto tak dobrze zna się na meandrach akustyki, że wie co robi wydając

>duże kwoty na tzw. hi-end,(w żaden sposób nie może być inaczej, bo przecież nawiedzeni audiofile

>okazaliby się naiwniakami, a nie znawcami tematu) ;)

No, jak miło. Tak kameralnie...

Teraz przynajmniej mozna się poużalać nad sobą, we własnym gronie :)

> "jeśli nie można merytorycznie się wybronić, to najłatwiej zdyskredytować adwersarza atakując go w

niewybredny sposób"

Żenada i hipokryzja! Nie widziecie tego?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Gość

(Konto usunięte)

Violet, 1 Gru 2009, 22:26

>http://www.highfidelity.pl/@listy-217&lang=

Robert już kiedyś zamieścił tą genialną odpowiedź. Już ją kiedyś wyśmiałem :)))

Dlaczego testy ABX są złe wg Red. Pacuły ? Bo nieprawdą jest, że są obiektywne :)))

Bo je stosował przez dwa lata i WIE, że nie mają sensu :))))

Modelowy przykład odpowiedzi audiofila :))) Tak, BO TAK !!!!

XYZPawel, 1 Gru 2009, 22:45

A jak skomentujesz ten kawałek :

"test dotyczył różnicy miedzy MP3 i CD. Słuchacze nie zauważyli różnicy, w efekcie czego AES ogłosiło, że MP3 brzmi tak samo, jak CD."

Gość

(Konto usunięte)

arturkali5, 2 Gru 2009, 00:28

>XYZPawel, 1 Gru 2009, 22:45

>

>A jak skomentujesz ten kawałek :

>"test dotyczył różnicy miedzy MP3 i CD. Słuchacze nie zauważyli różnicy, w efekcie czego AES

>ogłosiło, że MP3 brzmi tak samo, jak CD."

Napisał to Pacuła, więc od razu można zaklasyfikować to do bzdur :))

Z tego co wiem, są testy ABX w których wychodzą różnice MP3 vs CD, więc nie ma tematu. Ale pewno nie zawsze, bo MP3 to dobry format, tylko czasami się wykłada :))

Straciłem ochotę na pisanie w wątku paltona, bo jakiś [....] mi posty usuwa :)) Tak to jest, jak ktoś ma taką władzę a nie ma za diabła argumentów w dyskusji, tylko usuwanie niewygodnej prawdy mu zostało ;)

Zresztą tamten wątek idzie ku samozagładzie, 99% postów to wściekłe atakowanie testów ABX :)

Co zrobić jeśłi 2+2 daje 4 ? A 4 nam się nie podoba ? zakwestionować metodykę dodawania :))

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.