Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Ajothe napisał:

Wśród pomiarofili istnieje zasada nie widać na pomiarach to nie istnieje , więc z czym do ludzi?

Klub niesłyszących czeka 🙂

Chłopcy parametrowcy kupują sprzęty na podstawie suchych danych i się potrafią nawet tym chwalić, gdzie tu muzyka, hobby audio? 

Pomiary nie służą do wyboru sprzętu, aż wstyd o tym pisać.

Przyznaj się kolego, czym handlujesz?

Bo trudno uwierzyć, że można wypisywać takie głupstwa ......

1 minutę temu, bum1234 napisał:

Pomiary nie służą do wyboru sprzętu, aż wstyd o tym pisać.

Parametry już tak?

Muszę wymyślić jakieś nowe określenie łączące parametrowców z pomiarofilami, bo widzę że nie kumasz bazy 🤣

3 minuty temu, bum1234 napisał:

Sam tego nie wymyślam, bo faktycznie się nie da 😃

38 minut temu, Ajothe napisał:

Również współczuję pomiarofilom, smutne mają hobby o parametrach, które I tak za wiele nie mówią 🙂

Moje współczucie budzą głównie właśnie takie, pożal się Boże "riposty", jak powyższa.

Parametrowiec polonista się znalazł 😃

12 minut temu, bum1234 napisał:

Jeszcze jakieś wycieczki? 

Teraz, Zbig napisał:

A jest taki obowiązek, aby należeć do jakiegoś klubu?

Sam się możesz zapisać do niesłyszących różnic między wzmacniaczami 🙂

3 minuty temu, Ajothe napisał:
4 minuty temu, Zbig napisał:

A jest taki obowiązek, aby należeć do jakiegoś klubu?

Sam się możesz zapisać do niesłyszących różnic między wzmacniaczami 🙂

A jaki mają kolor szalików?

1 minutę temu, Zbig napisał:

A jaki mają kolor szalików?

Musisz ich zapytać, generalnie to fascynaci forum ASR, są tak podnieceni rekordowymi pomiarami, że nawet jak chińskie pudełka gra dziadowsko to nie ma to najmniejszego znaczenia 🤣

forum ASR

Wpisałem w wyszukiwarkę i wyszło coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
11 minut temu, Ajothe napisał:

Dziwne, bo u mnie na pierwszym miejscu w Google wyskakuje Audio Sience Review forum 🙂

No jest coś takiego.  I to jest ten klub właśnie? Na pierwszy rzut oka nie widzę tam nic o niesłyszeniu.  Wygląda na typowe forum audio.

25 minut temu, Zbig napisał:

No jest coś takiego.  I to jest ten klub właśnie? Na pierwszy rzut oka nie widzę tam nic o niesłyszeniu.  Wygląda na typowe forum audio.

Tutejsi sekciarze ASR nie słyszą wielu rzeczy dopóki nie przedstawisz pomiaru, na którym to widać. 

Wnioskuję, że nie śledzisz tematu, bo byś nie pytał 🙂

Tutejsi sekciarze ASR nie słyszą wielu rzeczy dopóki nie przedstawisz pomiaru, na którym to widać. 

Wnioskuję, że nie śledzisz tematu, bo byś nie pytał 🙂

A Ty nie jesteś sekciarzem?

5 minut temu, Zbig napisał:

A Ty nie jesteś sekciarzem?

Coś Ty, Ja zwyczajnie słyszę różnice między różnymi wzmacniaczami, dac'ami, kolumnami. Nie potrzebuje do tego robić pomiarów czy analizować parametrów, które I tak nie pokazują wszystkich aspektów brzmienia. 

To co tu niektórzy wypisują to dobry cyrk 🙂

Coś Ty, Ja zwyczajnie słyszę różnice między różnymi wzmacniaczami, dac'ami, kolumnami. Nie potrzebuje do tego robić pomiarów czy analizować parametrów, które I tak nie pokazują wszystkich aspektów brzmienia. 

To co tu niektórzy wypisują to dobry cyrk 🙂

Zachowujesz się, jakbyś był.  A różnice można usłyszeć nawet gdy ich nie ma.  Co więcej można je usłyszeć "odwrotnie" w odpowiednich warunkach.

23 godziny temu, bum1234 napisał:

Nie ma czegoś takiego jak brzmienie DACa.

7 godzin temu, bum1234 napisał:

Każde urządzenie jakoś brzmi. Więc i DAC je ma. To chyba proste, więc skąd to pytanie?

Wnioski jakie ty wyciągasz naprawdę zadziwiają, w zasadzie to nie wnioski, tylko twój wkład w rzeczywistość.

Gość stwierdził, ze "wędruja kolumny" zauważyłem tylko ze to nie kolumny wędrują a kamera. 

7 godzin temu, przemak napisał:

A tak, to ok, kamerą można ruszać 😉

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Jesteś genialny w swojej bezmyślności.

Wszystko trzeba ci tłumaczyć jak przedszkolakowi. Ja już nie mam cierpliwości do takiej zabawy.

Propaguj sobie to twoje voodoo do woli 😄

1 minutę temu, bum1234 napisał:

Jesteś genialny w swojej bezmyślności.

Raz piszesz tak, a raz zupełnie odwrotnie. Jak zostajesz przyłapany obrażasz forumowiczów, typowe 🙂

48 minut temu, Zbig napisał:

Zachowujesz się, jakbyś był.  A różnice można usłyszeć nawet gdy ich nie ma.  Co więcej można je usłyszeć "odwrotnie" w odpowiednich warunkach.

Istnieją pewne podstawy, których podważanie jest żałosne. Każdy amator sprzętu audio wie, że różne wzmacniacze grają różnie w tych samych warunkach 🙂

49 minut temu, malikali napisał:

Czyli nic się nie zmieniło jedyny argument  "ja słyszę" To jest tak przekonujące że aż brzuch boli 🙂

Próbujecie walczyć z oczywistościami powołując się na "naukę", dziecinada 🙂

13 minut temu, Ajothe napisał:

Raz piszesz tak, a raz zupełnie odwrotnie. Jak zostajesz przyłapany obrażasz forumowiczów, typowe 🙂

Ajothe, takie traktowanie to przyznanie się do winy, to konsternacja i próba zachowania twarzy na dzielni 🙂

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

19 minut temu, Ajothe napisał:

Istnieją pewne podstawy, których podważanie jest żałosne

A te, których podważanie żałosne nie jest, to które?

BTW, nie wydaje mi się, abym cokolwiek próbował "podważyć".

19 minut temu, Ajothe napisał:

Każdy amator sprzętu audio wie, że różne wzmacniacze grają różnie w tych samych warunkach 🙂

Sugerujesz, że nie jestem amatorem sprzętu audio? Trochę bym uważał na Twoim miejscu.

A chociaż wiesz, jak się nazywa chwyt erystyczny, którego właśnie użyłeś?

Edytowane przez Zbig
13 minut temu, Zbig napisał:

A te, których podważanie żałosne nie jest, to które?

BTW, nie wydaje mi się, abym cokolwiek próbował "podważyć".

Sugerujesz, że nie jestem amatorem sprzętu audio? Trochę bym uważał na Twoim miejscu.

A chociaż wiesz, jak się nazywa chwyt erystyczny, którego właśnie użyłeś?

Zaczepiasz mnie i prowokujesz, piszesz o erystyce, a rzecz jest o podstawach w audio. 

16 minut temu, Zbig napisał:

Jak masz dylematy w podstawach, to cóż można rzec 🙂

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Zaczepiasz mnie i prowokujesz, piszesz o erystyce, a rzecz jest o podstawach w audio.

No to pisz o podstawach w audio, zamiast używać taniej erystyki.

Jak masz dylematy w podstawach, to cóż można rzec 🙂

Skąd możesz wiedzieć czy i jakie mam dylematy, nic jeszcze na ten temat nie napisałem.

22 minuty temu, Jacchusia napisał:

Ajothe, takie traktowanie to przyznanie się do winy, to konsternacja i próba zachowania twarzy na dzielni 🙂

Pis cię tego nauczył?

1 minutę temu, Ajothe napisał:

To nie Ja mam z nimi problem 🙂

Zadałem ci konkretne pytanie, odnoszące się wprost do Twojej wypowiedzi, które zignorowałeś, więc chyba jednak masz.

Jak ktoś potrzebuje pomiarów, żeby stwierdzić że między różnymi wzmacniaczami występują słyszalne różnice brzmieniowo, a bez tego ich nie uznaje, to jest to jakaś dziwna aberacja i walka z rzeczywistością 🙂

Teraz, Zbig napisał:

Zadałem ci konkretne pytanie, odnoszące się wprost do Twojej wypowiedzi, które zignorowałeś, więc chyba jednak masz.

Lubimy zabawy w słówka? Nie ten adres. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.