Skocz do zawartości
IGNORED

Moderatorzy - propozycja

pal55

Rekomendowane odpowiedzi

Piotreq

Mechanizm jest samonapędzający się, niestety. Po drodze wysiadają 'światli' i dochodzą do głosu zamordyści. Bo tacy właśnie to lubią. Oczywiście, na razie to przesada...

Jarek

No czyli podsumowując cały ten temat:

- inwigilacja moderatorów, jak najpabrdziej wskazana

- żadnych zmian jezeli chodzi o działy

- STARAMY SIĘ WIĘCEJ PISAĆ NA TEMAT, A DO TEGO KRÓTKO I SZCZEGÓŁOWO

Pozdrawiam

Na chamstwo (bo nie o nie żarty tu chodzi) jest tylko jedno lekarstwo: WY-NO-CHA /albo samemu się wycofać/.

Jeśli nic z nim nie zrobimy będzie to dalej brukowiec w obecnej postaci czyli śmietnik jaki jest.

Chcecie tego ? Bo ja - nie i być może dlatego do tych, którzy myślą inaczej - nie pasuję. Trudno. I nie zamierzam być tolerancyjny ani "obiektywny" w złym rozumieniu słowa, ani podporzadkować się wiekszości. /Wiecie, gdzie mam taką demokrację, jeśli ma służyć tolerowaniu takiej "polakowatości" ? ... /

Jestem i zamierzam być dalej subiektywny i z własnym zdaniem.

Bronić chamstwa i głupoty, dowodzenia swoich racji za wszelką cenę i mącicieli ? Dobre sobie. /Dla młodych adeptów demokracji jak znalazł ; )))/

Po co one tu komu ? Emocje mają być górą ?

Bo co ? Bo z tego składa się życie ? Jakie ? Uliczne ? Wasze ?

Do d...y z takimi argumentami. Jeśli większość tak myśli, ja wysiadam.

Pozostaje z tymi, co myślą podobnie jak ja. Choćby było ich kilku albo wcale (nie wierzę).

I tyle. Uważam, że temat wyczerpałem. 3 wpisy to i tak nadto.

Już powinniśmy skandować - vivat duce?

Proponuje automoderację - możliwość edycji własnych wpisów - o ile to możliwe i np. kilkanascie minut blokady do możliwości dokonania następnego wpisu w tym samym temacie. Da się coś takie zrobić?

Chamstwu na forum publicznym mówię nie.

Inaczej - cała reszta mało mnie obchodzi.

A Twój wpis wyżej uważam za nie właściwy, bo nie można bronić takich rzeczy. Jeśli Tobie ono nie przeszkadza - Twoja sprawa /nie mój ból głowy/. Już mi się znudziło ta dyskusja, bo nic nowego nie wnosi. I okopałem się, i strudno. Zostaję w swych okopach.

Jeśli sam jeszcze raz zechcę zabrać głos w tym wątku - sam usunę z niego wszystkie moje wpisy.

Teoretycznie mądrość ogółu powinna zatriumfować. Różnie bywa. Pomniki się stawia i po jakimś czasie zwykle usuwa, stawiając inne / ; )))/, bądź niszczy.

Pozdrawiam.

tu nie chodzi o cenzurę ale o to by można było zbanować "rozrabiakę" i usunąc jego wpisy,

zobaczcie co jazz teraz pisze(ostatnie wpisy) wije się jak glisda na szpilce, bo wie, że wyleci jak dalej będzie "sobą"

witam

Na obniżanie się lotów naszego forum proponuję FALĘ

W armii poborowych dzielimy na : kotów, wicków i dziadków

- prawa kota :

po pierwszej rejestracji wpisy do istniejącego wątku z brakiem możliwości rozpoczęcia nowego.

Jeśli ktoś chciał popełnić wpis na temat panasonica na lodówkę to najpierw otwierałaby sie mu

wyszukiwarka a wpis na ten temat można umieścić dopiero po 24 godz.Ograniczenie to obowiązywałoby na

powiedzmy miesiąc w celu wyrobienia odpowiednich nawyków.Zmiana nicka powoduje przejście tej

procedury od początku.

- prawa wicka:

takie jak aktualnie posiadamy

-prawa dziadka

dodatkowo lekkie moderowanie czyli przyznawanie punktów karnych.

Po uzbieraniu limitu lukar będzie degradował usera o grupę niżej a w ostateczności bana.

Po zalogowaniu powinien wyświetlać się statuś jaki aktualnie posiadam.Na dziadka można awansować po

roku aktywnej działalności.

Myślę że taki system można jeszcze dopracować i będzie działał bez potrzeby "zatrudniania"

moderatorów , nad którymi też trzeba sprawować jakąś kontrolę.Oczywiście status userów można nazwać

dowolnie.

Co do liczby zakładek to uważam że jest dobrze teraz.

FAQ trzeba to uruchomić.

jednak uważam że koniecznie trzeba koniecznie uruchomić LINKOWNIĘ.

W każdym wątku jest kilka do kilkanaści linków które giną w masie wpisów. Czasem przyjdzie

potrzeba coś znaleść a google nie zawsze pomaga.

Każdy powinien mieć możliwość umieszczenia ciekawego adresu w odpowiedniej kategorii,a takrze

mechanizm usuwania.

Ps. NIGDY NIE BYŁEM ZWOLENNIKIEM FALI W WOJSKU.

pozdrawiam.

O 99 % wpisach kolegi Jazza mam takie samo zdanie jak większość forumowiczów ( choć nie ukrywam że przerysowana postać Jazza dokonała niewyobrażalnych przemian u wielu z Forumowiczów - ludzi których nigdy bym o to nie podejrzewał stało się nagle zagorzałymi patriotami a niektórzy nawet przestali oceniać innych po ilości kaski wydanej na sprzęt) - niestety co do moderatora - Jazz ma wg mnie racje choć przypuszczam że sprawa jest i tak już przesądzona .

W ślad za tym powinniśmy posunąć się jeszcze dalej i np.wysyłac wpisy przed ich umieszczeniem do zatwierdzenia ; ustanowić kolegium odwoławcze ; dopuścić do umieszczania niezaakceptowanych wpisów po wpłaceniu jakieś kwoty ( zrobić cennik dla wpisów komercyjnych i niekomercyjnych) itd , zrobić płatne szkolenie uczące zamieszczania wątków itd

Uważam że teraz jest OK , ordynarne wpisy są usuwane a reszta przenoszona na bocznicę.

Myślę że "wolny rynek" jest najlepszym moderatorem.

pzdr Wojtek

Gość Jazz MD

(Konto usunięte)

Mam wrazenie, ze teraz i po jednym z powyzszych postow jednego z zacnych towarzyszy i tutaj sie zrobi za moment goraco. LOL. Tyle tutaj kolorow, tyle uczuc i nienawisci, milosci, zazdrosci i zdrady, tyle opinii, taki rejs, gdzie w klasie ekonomicznej wiekszosc zastanawia sie nad Atlantykiem, co oni tam maja na kolacje w biznesie i jedynce. Lubie was wszystkich jednakowo. LOL.

Witam !!

Chciałbym na chwilę powrócić do wcześniejszych wpisów.

Według mnie powinny istnieć tematy typu: "mam xxx zł, co warto kupić..." itp. ale w innej zakładce, swego rodzaju poradniku. Jak już ktoś napisał (przepraszam, ale nie pamiętam nicka) nie każdy ma w kieszeni xxxx zł i w swojej historii odsłuchał xxx zestawów kolumn. Istnieją przecież osoby które dopiero zaczęły przygodę ze sprzętem audio i szukają porad, wskazówek (np. ja).

Następną rzeczą jaka mnie denerwuje to porady żeby kupić sprzęt 1 półkę droższe ale lepsze (np. miałem do dyspozycji 1000 żł na 2 kolumny a ktoś mi mówi żebym sobie kupił zestaw gdzie 1 kolumna tyle kosztuje - fajnie, ale gdbym miał 2000 zł na wydanie to bym to napisał). Automatycznie dotyczy to pewnego rodzaju poglądów że jak sprzęt nie kosztuje xxxx zł to jest beznadziejny. Jeżeli ktoś nie jest w stanie pomóc, niech się nie udziela. Takie podejście zmniejszy ilość wpisów w danym temacie.

Co do głównego tematu to jestem ZA: moderatorami (usuwanie bezsensownych wpisów, zwracanie uwagi, banowanie itp. ale to wszystko w granicach zdrowego rozsądku), logowaniem, "przymusem" korzystania z wyszukiwarki (jeżeli nie znajdziemy interesującego nas tematu, dopiero wtedy taki zakładamy). Także istnienie bannerów jest dobrą propozycją (szczególnie dla Lukara :) - w końcu coś mu się chyba należy.

Pozdrawiam !!!!

Po krótce przejrzałem wpisy,niektóre propozycję mnie rozbawiły.Wydaje mi się,że zamiast zastanawiać się jak ujarzmić coś czego ujarzmić się nie da ,radziłbym bardziej się udzielać-walczyć o jakość wpisów, zarówno merytoryczną jak i kulturalną.Trzeba wychowywać,a nie skreślać,ograniczać itp.Sam forum odkryłem 3 miesiące temu-od niedawna mam stałe łącze,ale duchem jestem od paru lat.I naprawdę cieszę się ,że mogę z wami być.

°

°

°

||| niczym nie skrępowana demokracja doprowadziła nas do punktu w którym znajdujemy się dzisiaj... |||

°

°

°

jestem jednoznacznie ZA wprowadzeniem moderacji, która ograniczy straszliwy zalew chamstwa i wulgaryzmów trapiących nasze forum - nasze, bo zżyłem się z Wami straszliwie... w zasadzie Hienka wszystko już o zżyciu z forum napisał - lepiej się tego już nie da ująć!

wypływa stąd prosty wniosek, że moderatorem może być WYŁĄCZNIE osoba, która kocha to forum, spędza na nim całe dnie i uważa je za swój dom - do domu nie zaprasza się intruzów.... zdaje sobie więc sprawę, że Lukar sam sobie nie poradzi - mimo, iż w tym momencie się z tym nie zgodzi...

°

z obawą zaś czytam wpisy z kandydaturami, które moim zdaniem podzielą forum na różne "obiegi towarzyskie" - JEDYNIE słuszny podział dokona się ze wskazań Lukara, o ile uda nam się nakłonić go do tego kroku (w co głeboko wierzę)...

°

od wielu miesięcy moją codziennością była systematyczna, wielogodzinna lektura forum, wiem zatem doskonale, iż moderator (kimkolwiek on będzie), MUSI spędzać tu wiele godzin o różnych porach, znać tematykę i zwyczaje, a także (co niesłychanie ważne - najważniejsze) odznaczać się nienaganną kulturą osobistą... nie jest więc dla mnie ważne czy np. będzie on związany zawodowo ze światem audio czy też nie, bo nie o to tutaj chodzi...

jest to mój pierwszy i ostatni wpis w tym wątku, który znajduje sie wciąż na poziomie dyskusji za czy przeciw - będe zaś uważnym obserwatorem, a kiedy nastąpi dyskusja JAK, wrócę pomóc...

°

mało mnie na forum, oj mało - i jeszcze mniej będzie... :o(((

gutekbull -> od wychowywania sa rodzice, szkola etc etc -> tu maja pisac wzglednie powazni ludzie, ktorych juz wychowano (oczywiscie wyrazam wlasna opinie)

wojtek -> umowcie sie z Jazzem, avw i paroma innym agentami, ze beda Cie zalewali tym "wolnym rynkiem" na prywatnego maila - oni beda zachwyceni mogac sie dalej przed kim popisywac, aTy bedziesz sie mogl plawic w "wolnym rynku", my bedziemy mieli spokoj - wszyscy beda szczesliwi :))

witam:

Jeśli chodzi o wolny rynek - to mnie np. ani źębi ani grzeje. Jak korzystanie z forum będzie za trudne to są jeszcze inne fora - wiec akurat wolny rynek zweryfikuje dyktatorskie zapędy.

Dział stereo najmniejszym jest zmartwieniem, bo i tak niewiele tam ciekawego. Oprócz wpisami ob. pal55, lidera w nieistotnych wpisach towarzyskich, jest tam typowe wynajdowanie wydumanych problemów. Koledzy niech sobie moderują, wybierają do gremiów, założą kółko różańcowe albo towarzystwo wzajemnej adoracji.

Ilośc odsłom spadnie pięciokrotnie i problem sam sie rozwiąże.

Zwracam jeszcze raz uwage na konieczność zdejmowania zabezpieczeń przy logowaniu - wiekszość ludzi wpisuje się z pracy i nie ma na to wpływu.

Leszek:

mówi się "tawariszcz" - z akcentem na początku i wygłosem ;-)

Informacje w dziale stereo naprawdę niewiele wnoszą - jak np. Czy kupić A czy B? Co lepiej zagra z różowym kabelkiem? A może powinien być czarny? A jaki kolor piasku do stendów? Kupiłem drogi sprzęt i nie wiem czy gra - pomocy ;-) Stolik powinien być solidny, czy tylko z pozimym blatem? Mam 500zł. - jakie najlepsze kolumny kupić??? - odpowiedź: Guarnieri z komisu ;-) Nie wspominając o uwagach na temat słyszalność zjawisk nieslyszalny czy "pomiarach" sprzętu - przez patrzenie na niego (tj. słuchanie :-)))

Przydałaby się możliwości dokonywania automoderacji na stronie, to skutecznie tamuje wylewy ludzkiej kreatywności.

pozdr.

warren, do logowania się nie są niezbędne cookies - zależy jak Lukar to zaimplementuje. ale fakt, że s

ograniczenia a ilość odsłon - nie wiem jak wam, ale mi tam na ilości odsłon i wielości wpisów nie zależy...

moderowanie - proponowałbym ograniczyć do wycinania niegrzecznych, osobistych wycieczek. moderatorzy powinni być (oczywiście) wybrani przez Lukara i może anonimowi? acha, i moderatorzy również mogą być "moderowani", tylko jak to rozwiązać... jeśli chodzi o bany itd, to w ciągu ostatniego roku chyba zjawiły sie raptem ze trzy-cztery osoby (Lukar, bylo wiecej?) wiec nie chodzi o planowa ekterminacje wszystkich z ktorymi sie nie zgadzamy, ale o zapobiegniecie ekscesom.

fala - nie jest to takie glupie...

Samego Siebie dla Siebie!

Może zalobbuję za wprowadzeniem automoderacji - jakimś chwytliwym hasłem, bo widzę że: "Wybory na króla przebiegły pomyślnie. Królem wybrano króla, który mial zostać królem" :-)))

Więc np.

"Żądasz moderacji – moderuj się sam!"

"Twój anioł stróż – twoim moderatorem"

"Rozpasanym moderatorom – stop"

"Psssyt... moderator podsłuchuje"

"Obywatelu! I ty możesz zostać moderatorem!"

to kilka wersji w zalezności od

pozdr. ;-)

>Pal55 - zwróć uwagę prosze że akurat ja jestem ostatnią osobą która wdaje się w prowokacyjne dyskusje także do korespodencji na priva z Jazzem czy Avw wytypowałbym akurat innych użytkowników forum , którzy są jak najbardziej za moderatorem a z drugiej strony dają się wciągać w prowokacyjne i głupie wątki.

Powiedz proszę co to znaczy "my będziemy mieli spokój" - my czyli kto ? - Widzisz tego się właśnie bałem jeszcze temat nie ruszył a mam wrażenie że Ty już rozpocząłeś segregację.

Ponieważ najławiej jest krytykować więc ja też dorzucę konstruktywny kamyczek jak ja bym to widział:

1. Dyskusje nie na temat - bocznica

2.Wątki wulgarne i chamskie - jestem za usunięciem

Reszta niech zostaje.

pzdr Wojtek

Uff. Przebrnąłem przez cały wątek. Nie bylo łatwo.

Pierwsze skojarzenie , jakie mi sie nasunęło - to " Folwark Zwierzęcy" oraz "1994 " Orwella.

Sorry ale moderowanie kojarzy mi się z cenzurą. Wszystkie pomysły mające na celu uporządkowanie forum

mają swoje drugie dno - ograniczenie czegoś lub kogoś.

Nie jestem przekonany - mimo kilku gośic mających występy na tym forumi , których najchętniej widziałbym w Tworkach - do tych rozwiązań.

Co sie tyczy akcji sprzedaży miejsca reklamowego , to jestem jak najbardziej za,

tak samo jestem przekonany do tego , aby takie miejsce mogli kupić dystrybutorzy sprzętu ( w końcu jakie reklamy są tu odpowiednie? - reklamy snopowiązałek ? ).

Ale o tym powinien właściwie zadecydować Lukar - w końcu to On ponosi koszty prowadzenia tego forum .

"Pierwsze skojarzenie , jakie mi sie nasunęło - to " Folwark Zwierzęcy" oraz "1994 " Orwella.

Sorry ale moderowanie kojarzy mi się z cenzurą. Wszystkie pomysły mające na celu uporządkowanie forum

mają swoje drugie dno - ograniczenie czegoś lub kogoś...."

fadeover, "wyjales mi to z ust", sto razy sie zgadzam (a jednak znalezlismy plaszyzne porozumienia :-)) )

xajas

www.jaschiks.com

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.