Skocz do zawartości
IGNORED

Moderatorzy - propozycja

pal55

Rekomendowane odpowiedzi

>Froyu

A co zrobic z kolesiami co sie loguja i zakladaja na kazdej zakladce posta ???

Rozwiązaniem jest FALA - opisałem to wyżej.

nowy user nie może założyć własnego tematu od razu tylko po 24 godz.

do tego czasu ma wyszukiwarkę

Moim zdaniem na razie poprzestanmy na wskazywaniu Lukarowi poszczegolnych wypowiedzi i watkow, a Lukasza prosimy juz o decyzje i o ... czyny, poniewaz ze trzeba cos zrobic jest mysle oczywiste.

nie wydaje mi sie ze pomysly moderowania forum przez pracownikow hfim to droga ,ktora mozna pojsc i wysmienicie wplynie to na niezaleznosc opinii i swobode wyrazania swojego zdania w watkach,kolegom wyrazajacym takie checi nie mozna natomiast odmowic poczucia humoru

ja w sytuacji jaka jest teraz nie widze wogole potrzeby zmian,jesli ktos wyraza sie negatywnie o poziomie postujacych ,uwaza ze inteligencja i ogladą wyraznie ich przewyzsza to przeciez chyba jest jeszcze teatr telewizji czy pegaz,a czytanie forum nie jest obowiazkowe,wszystko w tym internet ma swoje plusy i minusy ,ale przeciez ludzie myslacy powinni to wiedziec i umiec odsiac plewy od ziarna:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Poruszę teraz kolejny problem - komercjalizacja

Proszę o zastanowienie się SPOKOJNIE nad poniższą propozycją:

- banner jest ok :raczej nikomu to nie będzie przeszkadzało

- nowy dział,nazwijmy go "newsletter"

tam można wpuścić wszelkich producentów,dystrybutorów itp.umieszczali by tylko nowe produkty,promocje ale nigdy całą ofertę.Oprócz tego byłby link i na stronie firmowej można się zapoznać z całością.Do tego adres e-mail aby szybko im napisać co o tej ofercie sądzimy.

Oczywiście możliwość umieszczenia newslettera byłaby odpłatna.

Myślę że takie rozwiązanie każdemu by przyniosło korzyści.

Nam :zawsze świeże informacje ; w końcu co zaszkodzi wiedzieć że pokazał się nowy klocek i ze można go posłuchać tu albo tam i ew. nabyć za taką cenę.

dla DIY-owców też przydałyby się informacje że wyprodukowano nowy super-hiper ;)) tranzystor,scalak, czy też kondensator.Nie każdy ma czas siedzieć pół dnia na necie i szukać wiadomości,albo kasy na wiadomo jakie czasopisma.

Lukarowi : wynagrodzenie za stworzenie i utrzymywanie tego forum.

Sprzedawcom : ich oferta będzie znana większemu kręgowi odbiorców za myślę mniejsze pieniądze.Zwłaszcza może to przydać się kolegom z działu DIY gdy coś ciekawego zrobią i będą chcieli to sprzedawać, a na reklamy w gazetach mało kogo stać.

Nie martwiłbym się o niezależność forum gdyż będą tam oferty a nie opinie.

Opinie napiszemy sami.

pozdrawiam

Skoro juz padaja tu rozne propozycje to ja tez mam jedna. Nie jest zwiazana z moderowaniem, ale mysle ,ze moze usprawnic korzystanie z forum.

Czy nie mozna by zrobic tak ,aby okienko do wpisywania swojej wypowiedzi bylo od razu pod danym tematem? Tak zeby nie trzeba bylo wchodzic na specjalna strone do tego przeznaczona [przez nacisniecie 'dodaj wpis'] Autor widzialby na jaki watek odpowiada - w kazdej chwili moglby zajrzec do wczesniejszych wpisow. Byloby to sporym ulatwieniem gdy pisze sie dlugi text , ktory jest odpowiedzia na kilka wpisow naraz. Trudno pamietac co kto napisal gdy watek liczy ponad 50 wpisow.

Np. teraz nie moge zajrzec na strone wstecz bo skasuje mi sie to co teraz napisalem..

Możesz; otwórz kopię okna z wątkiem przd wejściem na stronę dodawania wpisu.

Ale i ja mam postulat: w długich wątkach albo takich, gdzie bardzo szybko przybywa wpisów, gdy wchodzę doń po jakimś czasie, to najpierw mozolnie wyszukuję miejsce, do którego już czytałem. Czy można zrobić jakiś rodzaj znacznika, bookmarku itp., którym będę mógł zaznaczyć ostatni czytany wpis? Albo lepiej jakikolwiek. Może nawet kilka. Potem klikam na jakiś guziczek i program pokazuje mi kolejne zaznaczone wpisy w AKTUALNYM wątku. Znaczniki mogę kasować pojedyńczo, albo wszystkie od razu.

Mogloby byc tez tak ,ze w profilu uzytkownika automatycznie zapisuje sie , ktore tematy czytal i ile w nich bylo wpisow. A gdy wchodzi po jakims czasie na forum to przy kazdym temacie pojawia sie napis np. '15 nowych wpisow' i nacisniecie na ten napis otwieraloby nie caly temat , ale wlasnie tylko te 15 nowych wpsiow :)

Super pomysly, ale ....

JAK zrobic zeby osoba, ktora zaklada posta przeczytala prosbe o uzycie wyszukiwarki.

I zeby te pytania nie byly idiotyczne - dajcie mi linki do testow wzmacniacza - moj email ....@....

Ja nie wiem ale to chyba trzeba byc ..... ile tu nowych ludzi wchodzi i jakos daja sobie rade - pierwszy tydzien czytaja archiwum - pozniej zadaja pytania i sa one logiczne.

Jestem za 24 godzinnym opoznieniem dla osoby swiezo zalogowanej - niech dziala mu tylko wyszykiwarka.

I zamiast FAQ trzeba ulozyc REGULAMIN wysylany na emaila jak sie zdadza potwierdza odpowiedzia.

Nie wyrabiam jak widze telewizowy ciagle te same pytania zadane na kazdej zakladce .....

• 2 tygodnie później...

To nie jest WIELKI problem no ale jezeli nie bedzie duzo roboty z usprawieniem FORUM to moze sie okazac TO pomocne... Otoz: Kazdemu niezalogowanemu uzytkownikowi ktory chce zabrac glos otwiera sie okienko z prozba o REJSTRACJE... Moze tez tam wepchnac skrot do LOGOWANIA ???

• 1 rok później...

-> gutekbull

Niestety, chyba po raz kolejny temat robi się aktualny... Widząc, co tu się niekiedy dzieje, ja po raz kolejny postuluję - obok wprowadzenia moderacji lub tzw. "poczekalni" - także zaostrzenie nieco reguł rządzących forum (m.in banowanie na jakiś czas użytkowników nie przestrzegających regulaminu) oraz wprowadzenie co najmniej tygodniowej karencji dla zupełnie nowych, dopiero co rejestrujących się forumowiczów (nie mogli by oni tworzyć wątków i dodawać wpisów - TYLKO czytać, czytać, czytać... ;-)

Pisałem zresztą o tym w czerwcu w wątku o tytule "a miało być tak pięknie". Anarchia i zlot "kosmitów" stają się coraz bardziej uciążliwe, jednak można się spodziewać zaraz wrzasku o cenzurowanie forum i reglamentację dostępu do niego ;-/ Zaznaczę też, że nie jestem zwolennikiem "zamordyzmu", ale raczej przeciwnikiem chamstwa, bezmyślności i ogólnie pojętej głupoty i stąd takie moje stanowisko w tej sprawie.

osobiście jestem zdecydowanie zwolennikiem zamordyzmu - a żeby nikt nie kwękał, że jest cenzura proponuję założyć jeszcze jedną zakładkę pt. ZSYP i tam przesuwane 'admnistracyjnie' mogłyby być wpisy zawierające wulgaryzmy, ataki personalne, wpisy z tym samym IP a pod innym loginem itp. itd.

graaf

Jestem za natychmiastowym banowaniem takich osób jak np. antymulers i usuwaniem wątków powtarzających się - nic nowego nie wnoszących (no może nie z bocznicy)

Andrea29 => To dużo da, to zrobi porządek.

-> namelessclub: ja tylko modły mogę wznosić... ;) Poza tym wiele godzin dziennie pracuję i słabo monitoruję forum już od dłuższego czasu. (Na moim etapie część kontaktów przeniosła się na priva. I tak jest dobrze.)

No ale jak wpadłbym to pomoderowałbym (byłby płacz). Tylko, że jest to dodatkowa praca, a mam też własne życie (i rodzinę), na które brak mi czasu. Żyję w zagonieniu :(

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.