Skocz do zawartości
IGNORED

Wkładka gramofonowa, czyli z czym się to je?

SiwyJurek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich użytkowników forum!

Jako żółtodziób w kwestii analogu, chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej o wkładkach. Przeczytałem już sporo tematów tutaj, jednak dyskusja opiera się zazwyczaj na podawaniu konkretnych firm, modeli, także takich których nie ma już na rynku (to te starsze tematy:) ). Chodzi mi zasadniczo o to jak dobrać wkładkę do konkretnego gramofonu, na jakie parametry zwracać uwagę, gdzie szukać o nich informacji. Jako posiadacz unitry g8010 i wkładki at 3600, może nie mam dużego pola manewru, także biorąc pod uwagę relację cena/zysk i dostępnych środków, ale miło by było samodzielnie poruszać się po serwisach z systemami, a nie tylko szukać na zasadzie kopiuj -> wklej nazwę wkładki do googli.

pozdrawiam i proszę nie strzelać:)

ps.

przeglądałem jakieś "faq", do którego link podany był kiedyś,kiedyś na forum, ale nie jest to chyba najlepsze źródło wiedzy. mówię o tym w .pdf wydanym chyba przez ortofona

Np.:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdr,

yen

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość vasa

(Konto usunięte)

SiwyJurek, 14 Paź 2009, 22:29

Gratulacje.

Pytanie:

Czy igły w serii 2M Ortofona są wymienne i można zrobić upgrade do modelu bronze lub black przy okazji wymiany?

dzisiaj zamawiam, jak przyjdzie i UDA mi się ją założyć to zdam relację, z tego co czytałem, to jest to sympatyczna wkładka, a Twój post Filwoj tylko mnie utwierdza :)

zdrówko

-> Vasa

owszem możnaa zrobić taki upgrade, igły są wymienne, ale między body red/blue i bronze/black też są rożnice, więc żeby upgrade dał wynik "jak fabryczny" to można go wykonać z bronze do black i tak samo w niższych modelach. Pozdrawiam Alexander.

ps.bronze możesz posłuchać u mnie :-)

Podepnę się pod wątek. Posiadam wkładkę AT3600 lecz po przeczytaniu kilku wątków doszedłem do wniosku, ż dobrze byłoby ją zmienić i tu pojawia się pytanie NA CO? Mój budżet dość skromny ale może coś sie znajdzie w tym przedziale??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.