Skocz do zawartości
IGNORED

CDeki DENONA które warto kupic.

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Ten "staroć" po modach wykoleił u mnie flagowy przetwornik Naima NDAC na PCM1704k za kawał kasy...

Też przerabiałem takiego. Wymiatał.

Możliwe, to dobry CD. Ja miałem bliźniacze DCD 3000. Trochę miskowato gra jak to u Denona, ale przestrzeń, barwa pierwsza klasa. Pewnie mody dużo mu dodają.

A DCD3000 po modach tak samo wymiatał jak 2700, ale 3000 ma ten plus, że może robić za DAC.

Jeśli chodzi o serię to 1550AR jest sporo lepszy od 1450AR mimo ze ma gorsze kości.

Co więcej, DCD1550AR to przepakowany starszy DCD835.

Coś takiego z nim kiedyś zrobiłem:

IMGP3084.jpg

Romantyzm był.miesiac temu sprzedałem DCD-1460. Aż mi szkoda było a teraz stoi plastikowe pudło wielkości dwóch paczek fajek i dołączy jakiś jamnik br żeby czasem jakaś płytę puścić...

Panowie reasumując - co byłoby dobrze grające, z dobrym laserem:

1.1015, 1420 - oba około 300zeta

2.685, 1500 - około 250

3.1450, 1460 - - 500-600

4. coś innego ?

(2700 i 3000 na ten moment niedostępne ale można poczekać nie pali się)

budżet tysiak

p.s. cieszę się, że się watek wzbudził :-)

1015 dość awaryjny. Laser dostępny.

1420 brzmieniowa poracha.

685 najtańszy na rynku cedek na PCM1702. Tylko do tuningu, w oryginale kiepsko gra.

1500 nie ma laserów do tego.

1450AR dobry wybór, zarówno sauté jak i baza do tuningu. Lasery są.

1460 dużo starszy, nieco "niemodny" design, elektronika w porządku, lasery są.

2700 i 3000 chyba najlepsze z całej stawki, przy czym 3000 może robić także za DAC. Lasery są.

685 najtańszy na rynku cedek na PCM1702. Tylko do tuningu, w oryginale kiepsko gra.

2700 i 3000 chyba najlepsze z całej stawki, przy czym 3000 może robić także za DAC. Lasery są.

McGyver czy zajmujesz się też mechaniką w cdekach?

Mam oto taki problem w moim DCD 3300, po wymianie lasera , nie może zaskoczyć funkcja Play na gorzej wydanych cdkach . Jak już zaskoczy to gra do końca płyty, i jest wszystko ok . Zdarza mu się to na cdekach z dużą ilością utworów , mam kilka ruskich piratów też bywa ten problem , no i na wydaniach jakichś pośledniejszych wytwórni , aczkolwiek nie na wszystkich .

Oryginały Sony ,Verve ,EMI,Universal, temu podobne jest idealnie.Natomiast na przykład ostatnia płyta Raz Dwa Trzy -25 ,wydana przez Pomaton ,bądź też Maciek Balcar- Płyta Live Trax12 , wydana przez Balcar Studio nie idą .Zaskakuje gdy kilka razy wsunę-wysunę szufladę( nie zawsze) , niekiedy w nią puknę , lub ją lekko docisnę , po takich zabiegach zaskakuje, Przepraszam za nadużycie słowa zaskoczyć.

McGyver dzięki - o taką odpowiedź mi chodziło :-) czekam więc na jakieś czarne 1450. 2700 i 3000 na ten moment niedostępne.

Miałem zadać jeszcze jedno pytanie - w sklepie gdzie kupowałem sprzęt gość mi doradzał dołożenie DACa (Cambridge audio dac 100) zamiast brania CDka - czy to dobry pomysł ?

Pionier służyłby wtedy za transport a DAC "dałby" swój przetwornik dla dźwięku. tyle czy do 1tys z czymś dobrym (np wspomnianym C A DAC 100 to dobre?) się zmieszczę ?

pozdr

A najlepiej S10 MKII na dwóch trafach, ale teraz wołają za niego smieszne ceny.

McGyver dzięki - o taką odpowiedź mi chodziło :-) czekam więc na jakieś czarne 1450. 2700 i 3000 na ten moment niedostępne.

Miałem zadać jeszcze jedno pytanie - w sklepie gdzie kupowałem sprzęt gość mi doradzał dołożenie DACa (Cambridge audio dac 100) zamiast brania CDka - czy to dobry pomysł ?

Pionier służyłby wtedy za transport a DAC "dałby" swój przetwornik dla dźwięku. tyle czy do 1tys z czymś dobrym (np wspomnianym C A DAC 100 to dobre?) się zmieszczę ?

pozdr

Jak byś był zainteresowany czarnym 1550AR to pisz PW.

?👈

Panowie, jeżeli chodzi o źródła denona to idąc za ciosem że DCD2700 po modach wygrało z naimem NDAC - dzisiaj kupiłem sobie coś takiego jak DAC/PRE Denona DAP-5500 4szt PCM56K, na razie zbieram szczęke z podłogi...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1122-0-45482500-1494706087_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

15kg - to więcej niż większość wzmacniaczy zintegrowanych :)))

Zbudowany jest obłędnie, kupiłem go z ciekawości ale bardzo pozytywne zaskoczenie. Góra i boki to full CNC alu płyty o grubości 3-4mm, do tego ciekawą opcją jest pętla cyfrowa (np. do użycia jakiegoś cyfrowego korektora akustyki).

Ukryta Zawartość

post-1122-0-56774400-1494707148_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie, jeżeli chodzi o źródła denona to idąc za ciosem że DCD2700 po modach wygrało z naimem NDAC - dzisiaj kupiłem sobie coś takiego jak DAC/PRE Denona DAP-5500 4szt PCM56K, na razie zbieram szczęke z podłogi...

Ten sam DAC siedzi w PMA 1520. DAP 5500 też miałem. Typowa szkoła Denona. Super barwa, przestrzeń, ale nieco kuleje detal etc.

?👈

Ten sam DAC siedzi w PMA 1520

PCM56 ale w wersji P nie K. Zresztą to tylko kostka...

DAP 5500 też miałem. Typowa szkoła Denona. Super barwa, przestrzeń, ale nieco kuleje detal etc

Możliwe że brak mu detali tylko w porównaniu do czego? Bo na pewno nie topowego naima na PCM1704K za 20 klocków czy tym bardziej Audiolaba za 4kzł...

Po prostu chociażby DAC Stello DA100 Signature, Electrocompaniet ECD1 czy Teac UD-501 zagrał mi lepiej. Nie będę wspominał o Blacknote DAC30, bo ten rozwalil wszystko. Natomiast Hegle HD10, 11,12 to dla mnie porażka.

Miałem prawie wszystkie CD Playery Denona, tak jak wzmacniacze, przed wzmacniacze i jedną parę monoblokow. Znam granie Denona na wylot i swoje zdanie mam na jego temat. Cenie te klocki, ale nie bronię za nie Częstochowy.

?👈

<br />Miałem zadać jeszcze jedno pytanie - w sklepie gdzie kupowałem sprzęt gość mi doradzał dołożenie DACa (Cambridge audio dac 100) zamiast brania CDka - czy to dobry pomysł ?<br />Pionier służyłby wtedy za transport a DAC "dałby" swój przetwornik dla dźwięku. tyle czy do 1tys z czymś dobrym (np wspomnianym C A DAC 100 to dobre?) się zmieszczę ?   <br />
Jestem zdania że w ramach Twojego budżetu najlepsze rezultaty da zakup DCD3000 plus ewentualny późniejszy tuning.

DACki do 1000zł nie zagrają lepiej od DCD3000 w wersji fabrycznej, zagrają co najwyżej inaczej, a przeważnie to gorzej.

Po prostu chociażby DAC Stello DA100 Signature, Electrocompaniet ECD1 czy Teac UD-501 zagrał mi lepiej. Nie będę wspominał o Blacknote DAC30, bo ten rozwalil wszystko. Natomiast Hegle HD10, 11,12 to dla mnie porażka.

Miałem prawie wszystkie CD Playery Denona, tak jak wzmacniacze, przed wzmacniacze i jedną parę monoblokow. Znam granie Denona na wylot i swoje zdanie mam na jego temat. Cenie te klocki, ale nie bronię za nie Częstochowy.

ale nie miales tego w tym samym czasie ? byly inne kolumny wzmak, zapewne "słabsze"

Uhm... :))))))

Przecież jak Naim za 20tys poległ to i reszta też.

ale nie miales tego w tym samym czasie ? byly inne kolumny wzmak, zapewne "słabsze"

Akurat DAP-5500 miałem praktycznie w obecnym secie. To mega solidna maszyna, ale jak widać nie którzy lubią bronić częstochowe, więc nie mam zamiaru się spierać. Niech już będzie że DAC w DAP 5500 rozwala wszystko do 20tys (bo Naim tyle kosztował).

?👈

Akurat DAP-5500 miałem praktycznie w obecnym secie. To mega solidna maszyna, ale jak widać nie którzy lubią bronić częstochowe, więc nie mam zamiaru się spierać.

Niczego nie bronię ale znam stello dlatego nie chcę komentować Twojego wpisu, po prostu uśmiechnąłem się i tyle.

A i proszę, daj już spokój z tą Częstochową...

Niech już będzie że DAC w DAP 5500 rozwala wszystko do 20tys (bo Naim tyle kosztował).

"Niezwykle doświadczony forumowiczu" - napisałem tylko że nie brakowało mu przestrzeni w porównaniu do Ndac - NIC ponad to, nie przypisuj mi tekstów ani stwierdzeń, których autorem nie jestem ok?

Cosik żeś się zważył, nie wiadomo o co, wypisujesz jakieś dyrdymały o rozwalaniu i nie wiadomo czym.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.