Skocz do zawartości
IGNORED

elou ... bez jaj ... odblokować XYZeta !!!

gregorjan

Rekomendowane odpowiedzi

Redaktor, 21 Paź 2009, 23:09

>Pardon, XYZ dostal bana za osobiste napaści na dyskutantów, nie zaś za poglądy, które moderacji są

>obojętne. Ponieważ nie był to pierwszy jego ban (maestro jest dość krewki), tym razem potrwa nie

>tydzień, a miesiąc.

To już nawet nie jest śmieszne. To jest żenujące.

Tak się zastanawiam, że ostatnio to Paweł szczególnie często się spotykał z Redaktorem. Ale żeby to nazwać osobistymi napaściami? Trochę przeglądałem ostatnie wątki, nie znalazłem żadnego chamstwa, owszem cięte riposty, ale to tylko dodaje smaku dyskusji, Redaktorze, jak to jest?

• Redaktorzy

Wpisy naruszające regulamin są w miarę możliwości usuwane. To chyba oczywiste, na tym między innymi polega praca moderatorów. Dalsza obecność na forum jest możliwa dlatego, że uznałem, iż jego nieregulaminowe zachowania wiążą się z dyskusjami merytorycznymi, nie są zaś napaściami dla samej hecy. W zwuiązku z tym za miesiąc kolega wróci i mam nadzieję, że tym razem nie będzie ubliżał innym. Aby nie obgadywać forumowicza za jego plecami, na tym kończę część informacyjną, jeśli pozwolicie.

głosowanie mozna oczywiscie np -ktora nogawka lepsza do noszenia

zreszta wiaze sie to nawet merytorycznie z tematem watku

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Redaktorzy

Wpisy naruszające regulamin są w miarę możliwości usuwane. To chyba oczywiste, na tym między innymi polega praca moderatorów. Dalsza obecność XYZ na forum jest możliwa dlatego, że uznałem, iż jego nieregulaminowe zachowania wiążą się z dyskusjami merytorycznymi, nie są zaś napaściami dla samej hecy. W zwuiązku z tym za miesiąc kolega wróci i mam nadzieję, że tym razem nie będzie ubliżał innym. Aby nie obgadywać forumowicza za jego plecami, na tym kończę część informacyjną, jeśli pozwolicie.

A ja apeluję do zagorzałych antagonistów Pawła, żeby się wstawili za jego odblokowaniem. Może to podziała- uważam, że cała ta sprawa jest nieprzyjemym nieporozumieniem i Redakcja powinna się z blokady wycofać.

Mimo wszystko pozdrawiam

>cir

Wkleilem nie widzac Twojej odpowiedzi.

" ...mnie ta wasza zabawa w zgadywanki naprawde nie bawi bo nic nie daje niczego sie nie naucze... "

Ja nie robie tego dla zgadywanek czy samych testow, aby moze cos udowodnic, ale mnie to akurat interesuje, bo - jak juz pisalem - od dawna szukam wzmaka i cd-ika w nadziei, ze byc moze dzieki lepszej elektronice da sie uzyskac jeszcze ciut lepsze brzmienie - chocby w jednym aspekcie, ale na tyle znaczace, ze sluchanie muzyki bedzie jeszcze przyjemniejsze. Niestety po przetestowaniu w ostatnim czasie bezposrednio u siebie juz 6-ciu cd-kow i 12-tu wzmakow (lacznie z lampami) w brzmieniu nie ma zadnych slyszalnych roznic. Nie chce wydawac pieniedzy niepotrzebnie, jesli nie gra lepiej. Jesli chodzi o kwestie estetyczne, to dla ladnego, masywnego panelu przedniego moge wydac wiecej o tysiac...,dwa tysiace - co juz bedzie przesada. Ale jesli wzmak nawet za 20 kzl pospinany super kabelkami (glosnikowe 16-17 kzl) nie jest rozroznialny w stosunku do tzw. budzetowki z bezposrednio wychodzacym kabelkiem od lampki i plaska najgorsza wtyczka, a do tego kabelki po 10 zl/m, to przepraszam bardzo... To co ?...,teraz wypadaloby zaczac porownywac z elektronika co najmniej od kilkudziesieciu kzl w gore za klocek - moze wowczas dopiero bedzie lepiej - tylko skad taka elektronike do porownan u siebie wziac. A poza tym, tyle, to juz mi sie nie usmiecha zaplacic za klocek. Za sporo mniej, to juz mialbym z drugiej reki Westminstra Tannoya i tu pewnie na slepo mozna sie spodziewac jeszcze poprawy :-) - niestety warunki lokalowe nie pozwalaja.

To moze przyjec chociaz jako obserwator - to tylko jedna godzina jazdy z Poznania. A przy okazji i tak bedziesz slyszal co i jak gra. Co mamy tylko we dwoch robic te porownania ?

Redaktor, 21 Paź 2009, 23:42

>Wpisy naruszające regulamin są w miarę możliwości usuwane. To chyba oczywiste, na tym między innymi

>polega praca moderatorów. Dalsza obecność XYZ na forum jest możliwa dlatego, że uznałem, iż jego

>nieregulaminowe zachowania wiążą się z dyskusjami merytorycznymi, nie są zaś napaściami dla samej

>hecy. W zwuiązku z tym za miesiąc kolega wróci i mam nadzieję, że tym razem nie będzie ubliżał

>innym. Aby nie obgadywać forumowicza za jego plecami, na tym kończę część informacyjną, jeśli

>pozwolicie.

A ja się chciałem grzecznie zapytać: czy to naprawdę pisze Redaktor czy też ktoś się pod niego podszywa?

Bo nie mogę uwierzyć w bz...y, które czytam.

Liczę się oczywiście z banem. Nic mnie już tu nie zdziwi.

podobno jak masz Westminstery to mozesz nawet siedziec pomiedzy nimi:)

Twoje poszukiwania rozumiem w koncu wiekszosc tu ma taki sam problem :)

tak jak pisałem oba dni mam od 6 rano do 6 wieczorem z dojazdami pewnie jeszcze dłuzej

zapytaj na AH tam przeciez duzo ludzi z Poznania

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

mareskor, gdyby to było tylko nieprzyjemne nieporozumienie, można byłoby dyskutować. To nie jest pierwszy czy drugi ban dla XYZ na tym forum i podejrzewam że nie ostatni. Osoba o nicku XYZPawel jest dość znana na innych forach, z niektórych została wyrzucona, tutaj tylko od czasu do czasu ostrzegawczo banowana. Jeśli ktoś szuka miejsca do awantur czy rozrywki kosztem innych userów - audiostereo wbrew temu co się tu działo jeszcze rok temu - takim miejscem nie jest i mam nadzieję nie będzie.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

cir, 22 Paź 2009, 00:02

>zapytaj na AH tam przeciez duzo ludzi z Poznania

Dzwonilem wczoraj - rowniez termin nie pasuje. Do innych dwoch bardzo dobrych znajomych nie ma z kolei sensu dzwonic, bo z audio od pewnego czasu juz sa zwiazani komercyjnie, wiec raczej nie przyjma zaproszenia na tego typu porownania. W razie jak znow elektronika zagra tak jak z moimi kolumnami, to co..., napisza, ze elektronika gra tak samo ? :-)

No jutro jeszcze zadzwonioe do innych znajomych z Poznania...,a noz...

• Redaktorzy

Wszystko sprowadza się do tego, że ktoś żąda tolerancji dla swojego ubliżania innym, ponieważ głosi jednocześnie coś, co uważa za nieortodoksyjne przekonania. Innymi słowy, ma to być taka polityczna poprawność w rozumieniu głupiego Jasia: nic mi nie możecie zrobić, bo jestem INNY. Ale na AS ta perwersja się nie sprawdzi. Było tu już paru osobników, którzy upajali się ubliżaniem innym, krzycząc przy tym, że oni tutaj walczą o wyższe dobro, w związku z tym nie wolno ich ruszać. Oczywista bzdura. Dobranoc.

Witam,

Chciałbym zobaczyć jak Redakcja blokuje jakiegoś przeciwnika Pawła, np. za obrażanie dyskutantów, wulgarne epitety..... ale chyba się nie doczekam. Za to na pewno zobaczymy jeszcze dużo obrazków świńskich jaj, gaci, wklejanych przez te osoby. Niedługo dojdzie do tego, że Paweł będzie banowany za fakt bycia banowanym miesiąc temu :)

Reklam na forum coraz więcej, a moderatorzy ciągle "społeczni". Może dało by rade przeznaczyć trochę wpływów z reklam na zatrudnienie moda? Pojawił by się profesjonalizm, bo skoro się płaci, to się wymaga. Tylko że skończyły by się gadki moderatorów, że kasują/banują co chcą bo im nie płacą.

Może jednak Redakcja skłoni się do odblokowania Pawła? Czy przed ałdioszołem nie ma szans?

Pozdrawiam.

dla mnie osobiscie jest to zawracanie dupy, to cale blokowanie, biadolenie, pyskowanie. osobiscie nie popieram pogladow zeta tymniemniej jurny wirazka forumowy wraz ztakimi osobistosciami jak chociazby fox stanowia dla mnie koloryt tegoz forum. Przywyklem i do jednego i do drugiego. sam nie wiem ktory lepszy bo obydwaj gledza dla gledzenia. Tymniemniej nie wiem jednoznacznie czy wyrzucanie pawla z forum to dobry pomysl. Miast tego proponowalbym userom wszelkich nickow wstrzemiezliwosc w wyrazaniu opinii, opanowanie i zwyczajowe olewanie debilizmow wszelkiej masci. Kto nie chce niech nie czyta, i nie pisze. Przeciez ten abx w wykonaniu kolegow to byla farsa i komedia, jezeli tak podejsc do sprawy to zasadniczo najlepiej bedzie ustapic "madremu" by samemu nie zostac głupcem. Na wklejanie swin, dup, majtek etc, pawel sam sobie zasluzyl, chcial glupoty i zadymy dostal ją ale po co z blachego powodu jakiegos jednego lub nawet kilku malo osobliwych dziwolagow rozpetywac takie pieklo. Moim zdaniem jak maja ochote to nawet niech testuja smakujac szczotki kiblowe z szaletow miejskich pewnie tez sie chetni znajda. Wnioski madry ten co szamba unika glupi ten co w szambie taplac sie lubuje. Chociaz pawel zawsze mnie blokuje w swoich watkach nie mam mu tego za zle, bo ja tam pajacuje i sie wydurniam, Po prostu nie mozna podchodzic powaznie do rzeczy niepowaznych, bardziej niz glupoty pawla irytuje mnie zwyczajowe chamstwo kolegi rbeja czy jak mu tam, Z pawlem robta co chceta ale zawsze na forum splodzicie nowego zeta w takiej lub innej formie. Uwazam iz lepszy jest stary Zet jak nowy przyjaciel... po prostu takie czasy, czasy na rosnacych pajacow forumowych jak grzyby po deszczu.

Co ma AUdioshow do tego? Przecież dla Pawla to piekło na ziemi bo tam wszystko gra róznie nigdy tak samo. Dziw bierze, że są ludzie łapiący się na Jego "poglądy" z których w rzeczywistosci sam głoszący zrywa boki ze śmiechu (szczególnie czytając wpisy jednej i drugiej strony "sporu").

Poza tym przerwa w bytowaniu na forum zapewne doda mu siły, bo przecież ileż mozna bez uszczebku na zdrowiu podtrzymywać swoje wyuzdane ego.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Przyznam,że tutaj Redakcji nie rozumiem,nie stwierdzam w postach XYZ-eta większych naruszeń regulaminowych,w odniesieniu do innych hulających bezkarnie klasycznych troli to prawie przykładowy forumowicz.

Inną rzeczą jest natomiast dość specyficzny folklor jaki XYZ wprowadza na forum-tu z jego poglądami można się nie zgadzać,za te poglądy można też nie darzyć zbytnią sympatią,może irytować jego (XYZ) niechęć do prób dogłębniejszego poznania zjawiska które sam przecież zaprezentował...etc.

Było,nie było zgromadził wokół siebie grupkę zwolenników,co nie może dziwić bo to na pewno kolorowa postać forum ale w moim odczuciu niezbyt szkodliwa.

Kontrowersyjne zagadnienie testów,faktycznie prowadzi często do kłótni i utarczek,można jednak po obydwu stronach barykady znaleźć interesujące wypowiedzi,szkoda tylko że tak rzadko i bez próby polemiki z druga stroną.

Jestem decyzją Redakcji zdziwiony.

l'enfant sauvage

Piopio

`Wyobraź sobie, że jesteśmy na polowaniu ... A tu pojawia się XYZPaweł i wszystkich myśliwych przekonuje, że polowanie na zwierzęta jest niehumanitarne, nieetyczne itd

Część myśliwych daje się przekonać i przyłącza się do Pawła. Póki szepczą w swoich grupach, są tolerowani bo nie przeszkadzają innym. Ale w końcu próbują ewangelizacji na innych zatwardziałych łowcach ... dochodzi do ostrych spięć ... prawie, że padają strzały w mordę ;-)

W końcu gospodarz polowania nie wytrzymuje i odstrzela szkodnika by nie psuł mu interesów ;-)

Bez przywódcy grupa "humanitarnych" się rozsypuje i biznes kręci się dalej po staremu.`

Zwłaszcza, że wszystko się dzieje w przededniu dnia Świętego Huberta, święta wszystkich myśliwych.

jasne, XYZ - nie kulturalny , został zbanowany zaraz po tym jak ktoś mu chciał dać w ... ryja, a co z tamtym osobnikiem i mnogością takich? prawda jest taka , że wypadł bo zablokował nieodpowiednią osobę w swoim wątku - wstyd normalnie i brak odwagi cywilnej. A wystarczy przejrzeć audiofilski wątek z Łodzi, nic merytorycznego tam nie można przeczytać , tam się ludy nie skupiają na brzmieniu, tylku na ciągnięciu łacha z xyzeta.

A kurna pomyślał ktoś, że na tym forum są nie tylko fanatycy i chętnie poczytali by z doświadczeń i tych co słyszą i tych co nie słyszą?

Powoli kończę remont domu i chętnie bym pojeździł na kilka spotkań z obu stron barykady ale tu się wkrada wręcz wrogość a to niestety nie nastraja.

Jak widać fanatyków nie brakuje, po każdej stronie barykady:)))))

ps. Na forach gdzie administracja wie co robi, to dziecko neostrady jest dawno zablokowane. Z korzyścią dla forum i.. dla xyz.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Panowie zapominacie o jednym:

to jest forum PRYWATNE.

Moim zdaniem właściciel może sobie robić co chce.

Jeśli moim zdaniem przegnie to przestanę tu zaglądać.

Jego zyskiem jest ilość potencjalnych reklamobiorców.

Musi tym sterować tak aby mieć ich jak najwięcej.

Jak komuś nie pasuje to niech zakłada własne fora i to jest problem właściciela tego forum.

Wracając do Pawełka to przecież jest bardzo proste rozwiązanie:

Niech Paweł rozszerzy swój blog:

http://xyzpawel.blogspot.com/ (Pawełku nie musisz dziękować za reklamę)

o forum i hulaj dusza.

Będzie mógł tam sobie dyskutować z niezliczoną ilością zwolenników i oponentów:)))

Harpia ma rację

powiem więcej - Harpię i innych producentów tudzież handlowców wywalić do osobnej zakładki, boć forum jest społecznościowe a oni nie społeczność a pasożyty na ciele społeczności

a producentów i handlowców udających kogo innego zbanować na wieki wieków!!

HarpiaAcoustics, 22 Paź 2009, 09:08

>Panowie zapominacie o jednym:

>to jest forum PRYWATNE.

>Moim zdaniem właściciel może sobie robić co chce.

>Jeśli moim zdaniem przegnie to przestanę tu zaglądać.

>Jego zyskiem jest ilość potencjalnych reklamobiorców.

>Musi tym sterować tak aby mieć ich jak najwięcej.

Wszystko na ten temat. Tylko nie piszmy więcej o obiektywizmie tego forum.

gregorjan, 22 Paź 2009, 08:45

>Powoli kończę remont domu i chętnie bym pojeździł na kilka spotkań z obu stron barykady...

W takim razie jedź proszę spotkać się z Lutkiem i Paltonem.

Co do Pawła: dziwnie się skałada, że jego ban będzie trwać aż miesiąc w trakcie audiofilskiego święta: Audioshow. Idę o zakład, że za rok o tej porze, jego konto również będzie obarczone banem. Bez względu na powód.

Redaktor, 21 Paź 2009, 23:09

>Pardon, XYZ dostal bana za osobiste napaści na dyskutantów, nie zaś za poglądy, ...

To weźcie chłopy zablokujcie resztę buraków czyniących to samo !!! Nie macie odwagi ??? Bo k... co??? Są równi i równiejsi ??? Moderatorzy, Redaktorzy jesteście dżast po prostu Ż A Ł O Ś N I !!! Zachowujecie się jak smarkacze.

Jestem jak najbardziej za odblokowaniem Pawła !!!

PS

Sytuacja Pawła przypomina mi cuś takiego ... normalny, który znajdzie się pośród wariatów, zostanie przez nich uznany za wariata.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Odblokować pawla!!! On pisze takie fajne rzeczy, a barany zawsze szukają pasterza!!! Pasterz to pasterz, nie ważne jakie nosi gacie i co ma w głowie!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.