Skocz do zawartości
IGNORED

Nieregularne zaciencia podczas odtwarzania RealtekHD

ulumulu1988

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pewien problem. Posiadam karte RealtekHD ktory jest spiety z dac`iem lampucere kablem coaxialnym. Niewiedziec czemu podczas odtwarzania muzyki pojawiaja sie nieregularne takie jednosekundowe zaciecia. Teraz sie zastanawiam bo uzywam Windows 7 czy to bedzie wina sterownikow czy sprzetowa? Dodam iz gniazdo caxial w lampucerze sie troche rusza poniewaz jedna z plastikowych nozek sie tam zlamala ale luty sa cale a poztym kiedy dac stoi przeciez to sie nie rusza hmm jestem w kropce czym to moze byc spowodowane. Wczesniej mialem karte Xtreme Music i nie mialem tego problemu. Prosze o pomoc.

Witam

Mam ten sam problem. Już myślałem, że tylko u mnie tak się dzieje bo przeszukałem internet i nie ma żadnej wzmianki o tym. Takie zacięcia na ułamek sekundy na Windows7 na wszystkich kartach jakie mam (Realtek HD ALC889, Audiophile 2496, Esi Juli@). Zauważyłem ,że występują one najczęściej gdy używany jest dysk (zapis/odczyt). Bo jak nic nie robię to jest ok. Przyłączam się do prośby o pomoc.

Dodam jeszcze, że sprawdziłem już wszystko co przyszło mi do głowy. Sprawdzałem na czystym systemie zaraz po instalacji, po zainstalowaniu sterowników, po zainstalowaniu aktualizacji tzw. offline. Niestety dalej to samo. Zaczynam utwierdzać się w przekonaniu, że to wina samego Windowsa7.

antichoice, 22 Paź 2009, 23:53

... a sprawdzałeś na różnych DAC ? ... ja nie mam co prawda Windows 7 ale też miałem takie przycięcia na DAC SM Pro Audio ADDA 192S (crap) ... natomiast na ampli Yamaha RX-V661 było wszystko OK tak samo jak na aktywnych Edirol MA-20D z wbudowanym DAC .

Raczej nie wina daca bo wczesniej mialem jak juz pisalem xtreme music na win7 czy win xp i problem nie wystepowal. Dzis bede mial cd player z wejsciem coax wiec sprawdze czy z niego dzwiek bedzie cokolwiek przerywal. Hmm jesli to nic nie zmieni to trzeba bedzie olac narazie system win7 bo problem jest dosc powazny.

Przeszukałem google oto co znalazłem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu ze to wina samego systemu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam winodows Viste 64 i to samo jest że przytnie na ułamek sekundy karta ESI na win XP działało normalnie i chyba trzeba pogrzebać w sterownikach asio w samplach bo wcześniej na viscie tak nie miałem dopiero potym jak zaczełem bawić sie tymi sterami .

Wyszlo szydlo z worka. Po zmianie systemu na xp dalej pojawialy sie zwiechy. Wychodzi na to ze sledz z wejsciem coax co dokupilem do realteka za 8zl jest jakis lipny. Poleccie mi jakas tania karte jako transport do daca z wejsciem coax. Pozdro

Na mojej plycie glownej nie bylo wyjscia cyfrowego w kwesti gniazda. Byla mozliwosc podpiecia w plycie ale trzeba bylo sobie je dokupic. Wiec dokupilem sledzia z wejsciem coax i podpiolem do gniazda realteca. Widocznie to jakas straszna lipa. Nie chce juz nawet slyszec o realteku bo to taka kiła ze szok. Nowa karta ma byc z wyjsciem cyfrowym zebym mogl sobie daca podpiac i wyjscie nie ma byc opto tylko coax.

U mnie to samo.

System Win7 x64, karta X-Fi XtremeGamer.

To co mi się udało ustalić, to wina systemu. Usterkę udało mi się usunąć, poprzez używanie ASIO w foo, ale to rozwiązanie mnie nie satysfakcjonuje. Ktoś ma inny pomysł?

Wierzę w jedynego, kabla grającego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.