Skocz do zawartości
IGNORED

Najwspanialszy utwór muzyki metalowej! :-)

Ricardozamora

Rekomendowane odpowiedzi

Jest tu ktoś kto ma oryginał Toola Undertow? Ja mam kopie oryginału z tego co pamiętam.

Track 4 czas 4:49.

To na mojej kopii jest taki wysoki dźwięk między słowami Dead i inside, czy na oryg. też? (A może miesza mi się w głowie?:-)

Ricardozamora, 12 Gru 2009, 19:33

>Jest tu ktoś kto ma oryginał Toola Undertow? Ja mam kopie oryginału z tego co pamiętam.

>Track 4 czas 4:49.

>To na mojej kopii jest taki wysoki dźwięk między słowami Dead i inside, czy na oryg. też? (A może

>miesza mi się w głowie?:-)

u mnie czysto , z tym ,że ja mam reedycję z 1998r

audiokarma.org

• 2 miesiące później...

Koniecznie, to dodałbym:

Inner self - Sepultura (zanim zaczęli bawić się w indian)

Hangar 18 - Megadeth

Gates to purgatory - Running wild

Wasted years - Iron Maiden

Reign in Blood - Slayer

Future world - Helloween

In the league with satan - Venom

Father to son - Bathory

Slowly we rot - Obituary

Left hand path - Entombed

Kolejnośc dowolna. Jest wiele rewelacyjnych kawałków, ale dla mnie te były kamieniami milowymi...

W czwartki o 14:00 uciekałem z lekcji, żeby nagrać kolejną "muzykę młodych". To był jedyny sposób żeby miec pierwsza kopię, później tylko wystarczyło kupić wysyłkowo sprzedawane wkładki :) - jakkolwiek egzotycznie by to dzisiaj zabrzmiało.

• 1 miesiąc później...

captainspaulding, 5 Mar 2010, 19:58

>wszystko z Black Sabbath z Ozzym i Dio

Dla mnie Black Sabbath "kończy się" po płycie. A po "Master of Reality" kończy się wielki Black Sabbath.

Pochłaniają mnie ostatnio bardziej klimaty stoner rockowe. Kyuss od lat, a ostatnio więcej: Yawning Man, Brant Bjork i kilka pomniejszych rzeczy.

Sleep Dragonaut:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sleep brzmi bardzo black-sabbathowo na tej płycie, innych nie znam. Zresztą ostatni utwór to cover "Snowblind"

Ukryta Zawartość

to ja troche nowszych kawałków

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - dla mnie to jest miazga poprostu

zajebiste połączenie saxu i gitary

coś polskiego absolutnie nie do pominięcia

skandynawia tez potrafi

jeszcze troche polskiego hardcore

i jeszcze troche polski

dobra koncze bo mógłbym tak do rana.

Ukryta Zawartość

Oj tak,świetne numery graaf!

Ja za to, oj spodobał mi się: Metallica - The Judas Kiss

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

....to było,to było,to było,to było o tego jeszcze nie było! Pamiętam bodajże 84 rok Hala Ludowa Wrocław w trakcie tego numeru nikt nie stał spokojnie,a jaki czad:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dla mnie to jest nie złe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) choć ma już 20 lat jakość straszna ale wtedy nie mieliśmy dobrego gratów do nagrywania / kasetowa 4- chanel yamaszka tylko była w zasięgu/, teraz kontaktował się ze mną kolo który chce zremasterować tą ep-kę i wydać ją na cd / w 92 roku w szwecji była nawet w pierwszej dziesiątce na liście death top of sweden/ heheh

post-15807-100004990 1273314376_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1.Death- Lack of Comprehetion

Dismember- Soon to be dead

Bolt Thrower- Warmaster

Slayer- Dead Skin Mask

Anathema -Sleepless

Edge of Sanity- Crimson (60 min)

Carcass- Corporeal Jigsore Quandary

i wiele innych :)

a ja ostatnio usłyszałem po dłuższej przerwie w radio "Innuendo" Queen i muszę powiedzieć, że główny riff jest zajebiście metalowy i galopada też niezła i zwolnienie po niej

bardzo metalowy klimat i świetny kawałek

no ale to taki prog w sumie, poniekąd Dan Swano rzekł był kiedyś wywiadzie, że dla niego thrash na początku, kiedy zaczął słuchać był jak same wybrane same ostre kawałki z proga

czuję to co mówi, ja też zaczynałem od proga a potem w latach 80-tych odkryłem ostre granie, właściwie nie słuchałem klasycznego heavy poza Ironami i kilkoma jeszcze kapelami, od razu był thrash i szybko potem cięższe rzeczy

klasyczny album, który chciałbym polecić - "To Mega Therion" Celticów, ta płyta jest jak pieprzony pomnik, nie ma się do czego przyczepić, wymiot, mrok, klimat, zero mizdry

1.Death - "Voice of the Soul" (sciaska za gardlo)

2.Judas Priest - "Painkiller" (moc, szybkosc i... Robik ;)

3.Sceptic - "Hidden in the light" przechodzacy w cover Coronera "Paralyzed, Mesmerized" (kosmos)

4.Pantera - Floods (kunszt Dimme)

5.Overkill - The Years of Decay (klasyk)

6.Manowar - Achilles, agony and ecstasy in eight parts (monumentalny)

7.KAT - Purpurowe Gody (poprostu KAT w najlepszym wydaniu)

i jeszcze troche by sie tego znalazlo...

• 2 tygodnie później...

Black Metal:

Anorexia Nervosa - Stabat Mater Dolorosa

Besatt - Black Mass

Carpathian Forest - I am Possessed

Cradle of Filth - Malice Through The Looking Glass

Dimmu Borgir - Sorgens Kammer Del. 2

Gorgoroth - Drommer om Dod

Hecate Enthroned - Pagan Swords of Legend

Hermh - Hairesis

Lux Occulta - Missa Solemnis

Nokturnal Mortum - Perun's Celestial Silver

---

pozdrawiam

Accept - Metal Heart

Manowar - Return of The Warlord

Manowar - The Crown and the Ring

AC/DC - For those About to Rock

Iron Maiden - The Trooper

Metallica - Fight Fire With Fire

Saxon - Crusader

Rammstein - Du Hast

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

No... najwspanialszych utworow metalowych to jest wiele :) ale pozwole sobie wymienic te ktore jako pierwsze przychodza do glowy :

Bathory - Shores in Flames (w zasadzie cale Hammerheart) + The Lake, A Fine Day to Die, Blood And Iron itd... ;)

Satyricon - Mother North

Arcturus - Star-Crossed, Naar Kulda Tar (wersja z albumu Constellation) no i w zasadzie cala plyta La Masquerade Infernale)

Emperor - Al svartr (The Oath)/Ye entrancemperium... i wiele innych ;)

Ulver - tu to nawet strach wybrac cokolwiek bo wszystko jest genialne ;)

Samael - On Earth (i wiele innych...)

Mayhem - In the Lies Where Upon You Lay

Nigdy już nie udało się światowej fonografii i gigantom sztuki gitarowej uzyskać tego chłodu metalowego...oto moje uzasadnienie. I pamiętam zdumienie tego Skandynawa który usłyszał to w latach 80.

Najpierw zespół - wybrać trudno, ale w końcu, po długich eliminacjach pozostaje ekipa która jest dla mnie kwintesencją muzyki określanej jako "metal" - SLAYER! Teraz utwór - jeśli przyszłoby wybrać tylko ten jeden jedyny, to po długim namyśle: SOUTH OF HEAVEN. Ma wszystko, co powalało na kolana i zapierało dech w piersiach przy słuchaniu RAINING BLOOD, a także zaczątki genialnego feelingu, który "jeżył sierść na plecach" w DEAD SKIN MASK...

• 2 tygodnie później...

Niładu,niskładu,moje typowanie:trochę indrustialu i metalu lata 90//APOCALYPTICA`INQUISITION SYMPHONY`//P.A.I.N`PRZEBACZ`//MINISTRY`PSALM 69`//DIE KRUPS`PARADISE NOW`//LAIBACH`GOD IS GOD`//JOE SATRIANI`THE EXTREMIST`//MONSTER MAGNET`SPACELORD`//AION`KILLING TIME`//DEFTONES`KOREA`//METALLICA`MERCYFUL FATE`//METALLICA`ONE`//METALLICA`TO LIVE IS TO DIE`//GODSMAC`SITUATION`//RAMMSTEIN`RAMMSTEIN`//RAMMSTEIN`SEHNSUCHT` pzdr

• 3 tygodnie później...

Edge Of Sanity Crimson 1

Edge Of Sanity Spectral Sorrows (cała)

Behemoth Vinum Sabbati (thelema6)

Vader Reborn In Flames(de profundis)

Virgin Snatch Act Of Grace(cała)

Darzamat (cała dyskografia)

Dargaard Rise And Fall

Diabolical Masquerade Nightwork(cała)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.