Skocz do zawartości
IGNORED

co lepsze Mission m34i czy Klipsch Synergy F-2 do denona PMA i DCD 700AE?

Kriso81

Rekomendowane odpowiedzi

które z tych głośników lepiej grają tzn, nie wyostrzają dźwięku, gdyż denon mój trochę ostro gra, słucham rocka, alternatywnej jazu, blusa, trochę coś delikatnego, ale nigdy nic z dance i disco.

Co prawda nie wiem jak duży masz pokój, ja mam w konfiguracji z Denonem kolumny Missiona, co prawda inny wyższy model, jednak Mission bardzo udanie się zgrywa z Denonem(polecam do tego zestawu okablowanie QED'a).

Ja bym polecił coś takiego(dźwiękowo to poziom wyżej niż seria M34i):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No chyba że masz za duży pokój do tych kolumn. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

M34i nie należą do jasno grających kolumn. Potrafią zatrząść 25m pokojem. Tyle mogę powiedzieć z autopsji. Napewno QEDy trochę rozjaśnią brzmienie.

co do Klipsch to każdy ich wypust jest podkolorowany we wszystkich pasmach. Basem miażdżą wysokimi tonami sykają cykają niemiłosiernie a średnica jest sztuczna. testowałem niejednokrotnie z siedemsetką i Mission wypadają wzorcowo jak na ten przedział

Zgadza sie w Klipsch bas jest miazdzacy, gora mocno slyszalna natomiast srednica nie jest sztuczna jest po prostu troszke przytlumiona przez pozostale pasmo :) Sam jesli mowisz ze sluchasz "[...]coś delikatnego[...]" to jednak Missiony m34i. Klipsche sa jednak do dynamicznej muzyki.

Ja sluchalem M34i z PMA i DCD 510AE i gralo to srednio. Basu niskiego to wogole tam nie bylo. Jakas w miare szczegolowosc, ale nic pozatym. Nie wiem czy te kolumny sa skopane czy co.

?👈

> 5z0p3n, 5 Lis 2009, 09:53

> Sam jesli mowisz ze sluchasz "[...]coś

> delikatnego[...]" to jednak Missiony m34i. Klipsche sa jednak do dynamicznej muzyki.

No niekoniecznie, M34i też potrafią przyłoić i wcale ostrego rocka się nie boją.

mission z serii m. grają otwartym dzwiękiem. wysokie tony mają dziwny szelest. mialem kiedys m33i i nnie wygrzane potrafiły wydawać dziwne trzaski jakby było spięcie. dziwne kolumny. na siłe pokazują co jest nagrane na płycie, bez ogłady i zaokrąglenia.

• 3 miesiące później...

Witam, Również rozważam zakup kolumn firmy Klipsch. Konkretnie myślałem nad modelami F1,F2 lub B2,B3. Miałyby one grać ze wzmakiem Onkyo A-8940. Pokój niewielki - 12m2. Muzyki słucham różnej, ale głównie są to brzmienia rockowe (różne podgatunki) oraz trance. Poza tym czasem poleci coś typu Oldfield, Dżem czy jakiś Ambient wieczorkiem na relaksik. Obecnie posiadam Mordaunt-short avant 902, wysokie są całkiem ok, lecz troszkę nie pasuje mi w nich bas, deczko go brakuje i jest taki jakby płaski. Czy któreś z tych Klipsch`y nadawałyby się do moich preferencji czy może jednak coś innego by koledzy polecili ??

mission m34i i powiem ci ze przy dobrym piecu potrafia niezle łoic bas twardawy nie schodzacy zbyt nisko zblizony brzmieniowo do jbl srednicy w sam raz jak dla mnie a góra lekko kłojaca przy bliskim słuchaniu klipsche f-2 tez odsłuchiwałem i wydaje mi sie ze lepiej zagrały od missiona

Mam do sprzedania kolumny Mission m34i w kolorze ciemny orzech na gwarancji do 05.06.2011.

Zapraszam:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

missiony m34i jesli ktos lubi duzo bassu i bez kontroli to polecam te glosniki :) typowe glosniki lupu cupu

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Witam wszystkich.

Miałem Mission M34i przez ponad rok. Szukałem do nich wzmacniacza przez ten czas. Było też zestawienie z PMA710. Przyznam że po 2 godzinach tak mnie zmęczyło, że oddałem PMA do salonu.

Góra głośna i jazgotliwa, bas niezbyt niski, krótki, dobrze kontrolowany - bez czaru. Wszystko ogólnie grało męcząco. Nie uważam tego za dobre zestawienie - pokój ok. 26 m kw. Dużo lepiej zagrało ze starszą Yamahą, Harmanem, nowym Nad'em.

Powiedzmy że na kolumny chciałbym wydać do 2000, no chyba że miałaby być jakaś miażdżąca różnica to parę stówek jeszcze można dołożyć. Co do monitor audio to nie wiem za bardzo gdzie mógłbym je odsłuchać. Możecie polecić jakieś ciekawe miejsca w Krakowie lub okolicach. Nie wiecie może gdzie można posłuchać Mordaunt-short`ów ?? Z góry dzięki za info

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.