Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam schematu zdalnego sterowania

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

UWAGA!

Bylem w zakladzie i w nastepnym tygodniu (sroda) zamawiam plytki drukowane do swojego projektu (ok. 20szt.). W zwiazku z tym moja propozycja jest nastepujaca:

Do rozdania bedzie 15 plytek drukowanych (czesc analogowa + cyfrowa) z kompletna i zmontowana czescia cyfrowa (zaprogramowany procesor, odbiornik podczerwieni, ...., bez wyswietlacza i impulsatora!). Do tego dokumentacja czesci analogowej, ktora bedzie mozna uzupelnic elementami dowolnej klasy (Elna, sample z TI ;-))).

Plytki sa: dwustronne (115x85mm), metalizacja, soldermaska, opis, cynowanie (zlocenie okazalo sie horendalnie drogie ;-), wiercenie, laminat 1.5mm/35um - jednym slowem - profesjonalizm ;-)

Cena zestawu: 175zł, czas namyslu -> do wtorku ;-) W miare mozliwosci odpowiem na wszystkie pytania (forum lub e-mail w "o mnie").

Pozdrawiam!-)

[obrazekLUKASZ-121418_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Veteran

pewnie przycisk będzie potrzebny do menu/mute itp. Zaś z moich doświadczeń te pokrętła z wbudowanym poosiowym przyciskiem są mniej trwałe.

Wiem , że to eskalacja zbrojeń, więc choć Ty zachowaj umiar i kontrolę nad naszymi pobożnymi życzeniami.

Z innej strony możliwości kompa którego zastosowałeś są tak duże, że kuszą.

Np. przetwornik ac można podłączyć do fotorezystora i zrobić przyciemnianie Pledów i wszelkich światełek proporcjonalnie do oświetlenia. Tak robiłem kiedyś w sprzęcie i zegarach od cemi. Oczywiście na drodze analogowej bo wtedy dopiero pojawił się intel 8080. A największy komputer w biurze konstrukcyjnym firmy był Spectrum sinclaira

->jarekt

Cena jednej takiej plytki w zakladzie przy tak malej serii to koszt 60zł. Do tego dochodzi koszt elementow czesci sterujacej czyli 80zł i przesylka. Z tego zostaje mi 25-30zł za zlozenie i przetestowanie czesci cyfrowej i zaprogramowanie mikrokontrolera ;-) Moim zdaniem cena jest ok... Zastanawialem sie jeszcze nad zloceniem - ale do podnosi koszta 1dm o ok. 6zł netto, wiec odpada ;-(

Temat plytek byl juz poruszany na forum - teraz sie jednak uparlem i plytki tak czy siak beda!!! 8-))))

Tor audio nie zawiera kondensatrow ani wzmacniaczy operacyjnych - po polrocznych testach okazaly sie zbedne, z wiekszoscia zrodel uklad pga2310 pracowal idealnie. Parametry ma troche lepsze od oslawionego Crystala CS3310 i jest z nim kompatybilny (po obnizeniu napiecia do +-5V moga pracowac zamiennie). Sterowanie jest optoizolowane od czesci analogowej - zaklocenia sie nie przedostaja ;-)

Jeszcze o funkcjonalnosci:

- sterowanie dowolnym pilotem RC5 (uklad sam sie uczy)

- wyswietlacz LCD-PLED-VFP 16*2 (niebawem rowniez segmenty LED)

- w ciagu najblizszych kilku dni bedzie jeszcze impulsator (galeczka ;-)

- na plytce jest komplet zasilania - potrzebne sa tylko 2 transformatorki

- wersja symetryczna o zbeirznosci ustawien rzedu 0.3dB (alps sie chowa ;-)

- plytka jest tak pomyslana, ze latwo mozna dodac selektor wejsc

- THD+N 0.0004%

- regulacja od -95.5 do + 31.5dB (wzmocnienie moge wylaczyc)

- dynamika 120dB

->Veteran

Czy opcja płytka + zaprogramowany CPU bedzie do kupienia i za ile.

(dla mnie pcb może być złocona)

Interesuje mnie taka opcja, bo reszte podzespołów mam i chciałbym w miare wolnego czasu, tak dla sportu ;) napisać kawałek swojego programu. Jak się nie uda zostanie twój soft.

->jarekt

Nie bedzie duzo taniej z samym procesorem, a kazde sterowanie chcialbym sprawdzic przed wyslaniem - oszczedza to czas i nerwy przy uruchamianiu ukladu.

Sprawdze dokladnie, ile beda kosztowaly te zlocenia, wydaje mi sie ze 6zl netto od decymetra2.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.