Skocz do zawartości
IGNORED

Porównanie budżetowych integr Onkyo

asurf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Proszę o wrażenia z odsłuchów nowych najtańszych Onkyo (do 2000 pln).

Interesuje mnie przede wszystkim zakres wysokich tonów, których lubię dużo.

Który z tych modeli wypadłby w tym najlepiej?

A 9155, 9355, 9377, 5VL

pzdr

Onkyo stereo u nas nie jest zbyt popularne jak wiadomo , a co do ww modeli to własciwie kazdy jest z innego szeregotypu wiec cięzko porównac choc z górą w Onkyo nigdy nie było problemu ( złosliwi mówią ze projektowano pod rynek angielski )

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Starsze z serii xx11 to nawet przyzwoite konstrukcje ale też już niestety widać cięcia budżetowe. Mój oryginalny A9511 grał dość jasno i detalicznie kosztem barwy i wypełnienia. Konstrukcyjnie te wzmaki do najgorszych nie należą, jeśli ktoś ma zacięcie do DIY to będzie w stanie z nich uzyskać sporo lepszy dźwięk.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Nie wiem czy to dobre forum by uzyskać odpowiedź na to pytanie... Zaraz wpadnie ekipa i wyjaśni ci, że po pierwsze Onkyo to kicha, a po drugie co masz kupić zamiast... A fakty są takie, że Onkyo z serii x555 nikt na tym forum nie słuchał, testów brak, bo dystrybutor w konflikcie z prasa...

Ja od siebie dodam, że słuchałem 9155 i z łatwymi, dwudrożnymi kolumnami zgrał przyzwoicie, z ładnym basem i detaliczna góra, prezentując może dosyć przeciętną średnicę (choć tu nie wykluczam, że przyczyną była charakterystyka kolumn)... Z kolumnami dwuipółdrożnymi już ewidentnie brakowało brakowało mu pary...

Z pozostałych zastanawiałbym się nad 9377 - to nowy model, w którym Onkyo podobno zrezygnowało ze wzmocnienia cyfrowego VL digital z podobno calkiem niezłym rezultatem..

W okolicach cenowych 2000 zł możesz się też pokusić o 9555, a to już naprawdę solidny i mocarny wzmacniacz, według użytkowników grający przede wszystkim górą... Koniecznie więc posłuchaj...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.