Skocz do zawartości
IGNORED

Jadis JA80-jaki pre i jakie kolumny do niego.

modrzew47

Rekomendowane odpowiedzi

z tego co mi wiadomo Art Audio jest gorsze od JA80 ;) może czas na JP200 ;) .. kolumny to kwestia gustu ale idąc w kierunku Jadis.. i body.. to z właśnie z kolumnami Art Audio było by spoko ;)

chodzi o te kolumny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na Audioshow słuhając między wierszami robiły dobre wrażenie ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Matthew.

Jaki pre miałeś na myśli ART Audio?Najwyższy model miałem okazje porównywać z ARC ref-3 i zagrał lepiej,co do JP-80 nie mam odniesienia.

Co do kolumn art-a,chodzi Ci o model DECO czy Moderne?

tzn tak, szczerze to słuchałem JA80 tylko na Audioshow razem z tym całym zestawem i bardzo mi się to podobało mimo niektórych wad, .. był tam JP80... natomiast znajomy, którego zdanie sobie cenię słuchał najwyższego Art Audio preampa (tego dzielonego chyba) i to nie to co JP80.. kolumny to ART Audio Emotion Signature.. to ponoć synergia.. jeśli masz końcówkę JA80 to któryś preamp JP80-.. w górę to może być to.. idąc w dźwięk nasycony, gęsty, spójny i barwny...

ale nie wiem jak BAT'y bo niby czego złego nie mówić o nich są po tej ciemniejszej stronie mocy ;) (słowa Twonka hihi) znam jedynie VK30 dość dobrze i po trosze VK52.. gęste, słodkie granie... ale akurat takie lubie..

Matthew

Najwyższy model ART-a to pre Conductor i może być w różnych wersjach,krótko mówiąc to dobry przedwzmacniacz.Myślę,że tak samo dobry jak JP-80 ale synergia łatwiejsza do uzyskania może być z JP-80,chociaż patrząc z drugiej strony,dobierając kolumny ART-a,można inaczej.Ciekaw jestem jakie inne kolumny zgrają się z systemem Jadis(zakładając JP-80)poza ART-em.

Do monobloków Jadisa JA80 gorąco polecam preamp JP80MC, ale już JP200 zupełnie nie ma sensu (nic więcej nie wnosi, a kosztuje sporo drożej).

Jeżeli chodzi o kolumny to doskonałą synergię brzmieniową i wizualną stanowią Sonus Fabery z topowej linii Homage. Guarneri Memento, Amati Anniversario lub Stradivari Homage.

Zajrzyj na stronę dystrybutora Jadisa Grobel Audio do zakładki ogłoszenia. Tam są do wyjęcia grafitowe Amati w dobrej cenie.

Z Jadisem nie dostaniesz ultra dynamiki, super kontroli basu czy ponadnaturalnej rozdzielczości, za to dostaniesz fenomenalne barwy, nasycenie, wybrzmienia, płynność i po prostu przyjemny dźwięk.

Koncowki Jadisa (u mnie Defy7) maja duza impedancje wejsciowa ok100kohm i bardzo dobrze zgrywaja sie z pasywkami, jak dodatkowo masz CDP z wysokim napieciem na wyjsciu, ponad 2-3V to mozesz sprobowac z jakims TVC albo Placette, ja jestem zauroczony takim połączeniem - na chwile obecną nie widze powrotu do pre aktywnego.

Gram na Jadis DA 88s ,Jadis JD3 Evolution , oraz na Guarneri Homage i jestem średnio zadowolony ...

Przerobiłem większość lamp i kabli - np. nowy Transparent Audio Reference XL - V - troche przymulone... , wysokie Siltechy Signature - bez fajerwerków ... ( aktualnie Kondo srebrne - głośnikowe i RCA , zasilające Purist Audio Dominus i Siltech Ruby Hill .

Mam też w domu monobloki Mcintosh MC 1000 , oraz KEF-y Reference 207 , jednak to też nie to czego szukam ...

Słucham muzyki typu Dire Straits i chce mieć wrażenie , że jest to muzyka na żywo ...

Słyszałem , że Jadis JA80 gra dużo lepiej od DA88s ... jeżeli tak to może ktoś doradzi czy z moimi Guarneri Homage to zagra - jak tak , to jaki preamp i jakie kable uzupełnią taki zestaw ....

pettro1.

Słyszałem zestawienie u dystrybutora SF Guarneri z JA-80 i do muzyki jaką wymieniasz nie będą pasować.Co do monobloków to rzeczywiście grają na wyższym poziomie.Napisz jakiej wielkości jest pomieszczenie odsłuchowe,będzie łatwiej Ci pomóc.

HarpiaAcoustics

Masz coś w temacie do powiedzenia,to powiedz a nie zaśmiecaj go swoimi mądrościami.

Każdy wie,że jesteś najlepszy,najmądrzejszy,najpiękniejszy etc.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Proszę zwrócić uwagę , że nie odnoszę się osobiście.

Proponuję powstrzymać emocje.

Zapytałem tylko czy powrót do SF nie jest sensowny.

Cały Świat głośno mówi o SYNERGII Jadis i SF ( to jest merytoryczne).

Pozdrawiam

p.s. zimnej krwi! Życzę.

:)

HarpiaAcoustics.

Mam dobrego znajomego,który mnie o to poprosił.Jest nie zalogowany ale go czyta.Proste.To nie zabronione regulamiem.Trochę życzliwości nikomu jeszcze nie zaszkodziło.

Tu nie ma co kumać.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Ja piszę o synergii SF/Jadis którą wszyscy się zachwycają.

SF MA/Orchestra to był tylko przykład potwierdzający regułę.

Może z Elipsą jest inaczej a może problem jest gdzie indziej?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.