Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy monitor do 12 metrów

krzyżak

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Wiele wpisów jest na forum odnośnie monitorów, jednak mi chodzi o szczególne monitory - monitory do max 12 -14 metrów.

Wiadomo, że nie zagrają top monitory, które świetnie zagrają w 20 metrach, ale co dobrze zagra???

Na dziś gra u mnie B&W 805N, ale jakoś mnie coś nosi do zmiany :) Słyszałem dobre opinie o Dynaudio focus 110 .

Chodzi mi o wybitne konstrukcje, nie ważne ile kosztują.... Co najlepsze do małych przestrzeni???

Pozdr. Krzyżak

https://www.audiostereo.pl/topic/59263-najlepszy-monitor-do-12-metr%C3%B3w/

>Chodzi mi o wybitne konstrukcje, nie ważne ile kosztują....

A co Ci się w obecnym dźwięku nie podoba że masz takie parcie na zmianę?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Użytkownicy+

Poczytaj, lub zadaj pytanie w tym wątku :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

palton.....

Z tego co wiem byłeś ostatnio u mojego sąsiada .Jego kolumny są duże ale, miał mniejsze a te poległy w moim małym pomieszczeniu ,a jak wiesz grają fajnie. Szukam czegoś zajebistego a nie idiotycznych porad.

Mam firmę zajmującą się handlem wiele lat i twój link jest co najmniej niegrzeczne....nie wiem czy jest sens z Tobą więcej pisać. Nie udzielaj rad jak nie masz pojęcia o czym piszesz.

Skoro budżet nie stanowi problemu, pole wyboru jest bardzo szerokie, zwłaszcza że nie sprecyzowałeś typu brzmienia. Ja w takim układzie posłuchałbym np (kolejność przypadkowa):

Focal Utopia III - Diablo,

Może coś z Sonus Fabera,

Może ESA Furioso,

Posłuchałbym też monitorów z tzw "brytyjskiej szkoły" typu Spendor/Harbeth - wielu na takich zakończyło poszukiwania...

Fajnie mieć takie dylematy - zazdroszcze :)

Miłej zabawy

witam.

ja do niewiele większego pomieszczenia szukałem dłuuugo. głównie wśród paywnych monitorów (np. proac studio 100 i 1sc, dynaudio craft, dali grand coupe i in.)

w końcu kupiłem aktywne aps aeon i wygląda, że był to strzał w dziesiątkę.

do 12 metrów spokojnie wystarczą mniejsze aps:

Ukryta Zawartość

dp 500 ma wyjście regulowane, zatem głośnością posterujesz spokojnie z cd-playera.

pozdr.

Ł.

Ukryta Zawartość

wojtas

Wcale nie jestem pewien czy np diablo Utopia zagra w tak małych metrach, myślałem o sonusach electach amator 1, ale niestety jakoś w ogłoszeniach nie pokazują się prawie wcale, extremy są na pewno za duże. ESY furioso słyszałem, że niezłe zwłaszcza z Accu.

Harbethy- tak mam w planach sprawdzić nowe 7 tylko nie wiem czy też nie bedą za duże.

Kyle

o KRK Expose E8B nawet nie słyszałem - muszę poszukać w sieci, Adamy - gdzie tego można posłuchać?

lucmaster

o aktywnych właściwie nie myślałem choć faktycznie to ciekawy pomysł:) choć mam ochotę na razie

przerobić kolumienki pasywne.

Właśnie się wystawiały na AS już z 15" subwoferami APS polska firma i w małym pomieszczeniu wystawowym zagrały bardzo dobrze-poczytaj wrażenia zwiedzających. Zadzwoń do nich do Swarzędza, pewnie nie będzie problemu z wypożyczeniem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Skoro cena bez znaczenia...

A oto kilka cech kolumn:

- konstrukcja dwurożna, bass-reflex

- głośnik nisktonowy Eton, 180 mm, Hexacone

- głośnik wysokotonowy Eton, 24 mm, tekstylna kopułka, bez ferrofluidu

- częstotliwośc podziału : 1700 Hz

- okablowanie ze srebrnej taśmy

- impedancja : 8 omów minimum

- skuteczność : 88 dB/W/m

- zalecana moc wzmacniacza: 8 - 100 W

- wymiary : 235 x 410 x 330 mm

Cena: 28 000 zł

Ukryta Zawartość

post-14343-100000784 1257934360_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

arekgrabowski

No Harbethy 3 muszę obowiązkowo sprawdzić, co do APS do Poznania mam niedaleko wiec posłucham na pewno.

Holography słuchałem kiedyś na Audio Show ale z tego co pamiętam były dopalone subem więc ciężko mi powiedzieć jak grają .Ogólnie wrażenie pamiętam było bardzo dobre

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.