Skocz do zawartości
IGNORED

Forumowy odsłuch nowych ref. monitorów

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

modrzew47, 30 Lis 2009, 20:17

>Eee,tam.Ważne żeby opis był na trzeźwo!!Bez ściemy tylko!Chociaż słyszałem,że po trzech głębszych

>dźwięk jest nieco mniej agresywny a po pięciu to już jest ABX i to bez XYZ.

...a po przekroczeniu tej dawki, można mówić już tylko o ślepym teście.

modrzew47, 30 Lis 2009, 21:20

>whitesnake

>Ooo,o to mi mniej więcej chodziło.Podobno na ślepo wszystko jest jednakowe.

To może opatentujemy jakiś "ałdiofilski alkohol", za 1000PLN/0,5L :).

Nalepiej pod hasłem - "jedna setka wyrówna Ci całe pasmo, a resztkami mozesz przeczyścić styki" - mogłoby chwycić.

whitesnake

Jak będziesz szedł do Redanktora na ten odsłuch,to zabierz kilka flaszek i spisz doświadczenie na papier.Tylko dokładnie po każdej setuni.Podobno najlepiej na ałdiofili oddziaływuje ABSOLUT.

tadeo, 30 Lis 2009, 21:44

>A potem jak zwykle każdy inaczej opisze swoje wrażenia

Spokojnie :).

bo zaraz powstanie jakaś nowa teoria spiskowa...

Wrazenia to ogólnie subiektywna kwestia.

U redaktora nie robi się pomiarów, tylko słucha muzyki :) i nikt nikomu nie narzuca jakiejś jedynie słusznej ideii. Ogólnie, wystawianie powierzonych do oceny urzadzeń na ogląd publiczny to dość odważna koncepcja. Moim zdaniem, sama z siebie świadcząca o obietywizmie i dużym dystansie do badanego przedmiotu.

W kwestii formalnej:

Ten odsłuch odbędzie sie na moją prośbę. I nie jest jego celem znęcanie sie nad kolumnami, czy tworzenie nowych opisów. Poprosiłem o mozliwość przetestowania kliku urzadzeń.

Z powodów obiektywnych Redaktor jest jedynym uzytkownikiem kolumn, na które czekam i jestem niezmiernie wdzięczny za mozliwość podłączenia do nich swoich klocków.

Tylko w ten sposób będę mógł swiadomie wpłynąć na ostateczny szlif moich monitorów.

>Z powodów obiektywnych Redaktor jest jedynym uzytkownikiem kolumn, na które czekam i jestem

>niezmiernie wdzięczny za mozliwość podłączenia do nich swoich klocków.

whitesnake, czy zniósłbyś przez chwilę obce ciało w Twoim przyszłym systemie?

Jeśli byłoby możliwe, chciałbym sprawdzić mojego nowego daca - wydaje mi się że gra dobrze ale dla pewności sprawdziłbym w systemie Redaktora o którym już wiem że dobrze gra. W razie obaw mogę podpisać oświadczenie że nie istotnie zranię Waszego wysublimowanego słuchu :)

Redaktorze, przepraszam. Na co Ci było składać dobrze grający system? Sam widzisz co się dzieje...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb, 30 Lis 2009, 22:32

>whitesnake, czy zniósłbyś przez chwilę obce ciało w Twoim przyszłym systemie?

Jestem otwarty na poznawanie wszelkich nowych urządzeń, takie hobby :)

mlb.

Możesz zdradzić skąd wiesz,że to dobrze grający system?Przecież sam piszesz,że go nie słuchałeś.

Podlizywanie,czy cos innego?Jak coś innego to napisz.

modrzew47, nie rozumiem Twojego pytania. Słuchałem - inaczej bym tego przecież nie pisał.

Tyle że wówczas Redaktor miał jeszcze prototypy obecnych monitorów, z innym wysokotonowym. Ale już wtedy były dość dobrze zestrojone. Jeśli teraz jest jeszcze lepiej, to tylko pogratulować - dlatego nie mogę się doczekać żeby posłuchać :)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Redaktorzy

Widzisz, wynika z tego, że kolega modrzew nie uznaje swobodnej wymiany opinii, tylko "podlizywanie się" albo przeciwnie, "demaskowanie". Sprawiedliwi są od demaskowania, a ci drudzy - wiadomo. On demaskuje, więc tobie przypadła rola podlizującego się. Osobiście współczuję, bo ktoś o takim poglądzie na innych ludzi musiał mieć w przeszłości fatalne doświadczenia, ale nie czuję się na siłach pomóc. Każdy dźwiga swój krzyż, że tak powiem.

• Redaktorzy

Swoją drogą, teraz przyszło mi do głowy pytanie: skąd modrzew w ogóle wie, że jestem osobą, której warto się podlizywać? Czyżby ktoś zdradził, że podlizującym się rozdaję landrynki za darmo i pozwalam od siebie ściągać na lekcjach? Jeśli tak, to bardzo nieładnie, panowie. To miała być nasza mała tajemnica.

Redaktor, 30 Lis 2009, 23:49

>Swoją drogą, teraz przyszło mi do głowy pytanie: skąd modrzew w ogóle wie, że jestem osobą, której

>warto się podlizywać? Czyżby ktoś zdradził, że podlizującym się rozdaję landrynki za darmo i

>pozwalam od siebie ściągać na lekcjach? Jeśli tak, to bardzo nieładnie, panowie. To miała być nasza

>mała tajemnica.

Błąd logiczny Redaktorze. Patrząc na jego zachowanie, gdyby uslyszał od nas cos takiego, z pewnościa by nie uwierzył i twierdził, że siłą zmuszasz wszystkich do rozsiewania takich plotek :).

Myślę że kolega modrzew47 nie ma specjalnie złych intencji i stara się być dociekliwy, może czasami nieco nadmiernie. Zwyczajnie próbuje sprawdzić czy nie organizujemy to jakiegoś forumowego spisku i nagonki na sprzedaż nowego produktu.

Oczywiście udowodnienie tego leży po jego stronie, bo zgodnie z logiką uczestnicy odsłuchu nie mogą udowodnić że nie są hipotamami. To kolega modrzew47 powinien udowodnić że są. Pewne poszlaki mogą na to wskazywać, bo gdy na przykład naleję pełną wannę wody i do niej wejdę - to się woda wylewa. Podobny efekt powoduje hipopotam, chociaż do mojej wanny hipopotama nie wpuszczałem.

mlb, 1 Gru 2009, 00:04

>Myślę że kolega modrzew47 nie ma specjalnie złych intencji i stara się być dociekliwy, może czasami

>nieco nadmiernie. Zwyczajnie próbuje sprawdzić czy nie organizujemy to jakiegoś forumowego spisku i

>nagonki na sprzedaż nowego produktu

Musisz być bardzo dobrym czlowiekiem :)

Mnie dociekliwość wyrażana chęcia wzbudzania kolejnych konfliktów, na dłuzszą mętę strasznie meczy.

>Mnie dociekliwość wyrażana chęcia wzbudzania kolejnych konfliktów, na dłuzszą mętę strasznie meczy.

Mnie w sumie po jakimś czasie też, chociaż cenię dociekliwość jako taką. Dlatego ostatnio poprosiłem XYZ żeby mnie w swoich wątkach zablokował - znalazł na to jakieś swoje wytłumaczenie, ale wykonał bez oporu. Niektórym trudno jest znaleźć granicę pomiędzy dynamiczną dyskusją a kłótnią.

Redaktor, 23 Lis 2009, 22:58

">Mam nowe lampy w pre Jazza. Teraz jest tak, jak miało być od początku. Whitesnake, musisz wpaść

>porównać."

Czy mogę zapytać jakie to są lampy i jaki był mniej więcej koszt wymiany? Jaka jest różnica w dźwięku w stosunku do standardowo stosowanych przez SoundArt lamp JJ ? Z góry dziękuję za odpowiedź

• Redaktorzy

To są właśnie JJ, poprzednie były zużyte (4 czy 5 lat w zasadzie nieprzerwanej pracy), co dawało ospały dźwięk o zubożonych skrajach. Teraz mam dla odmiany dźwięk tak szybki i przejrzysty, ze zastanawiam się, jakie lampy mi go ocieplą. Może jakieś sugestie? Lampy to ecc 83.

• Redaktorzy

Aha, co do imprezki, to tak, jak wcześniej zapowiadaliśmy - czwartek około 18-tej. Będzie na pewno Whitesnake ze swoim lampowcem, jeśli jeszcze ktoś wpadnie, to oczywiście miło. Zastanawiam się, czy nie moglibyście przynieść jakichś przewodów, poprzednie doświadczenie wykazało, ze zmiana głośnikowców potrafiła wiele wnieść. Ja mam głośnikowe Argentum, Velum i Legacy.

Też wpadnę. A jakiej minimalnej długości te głośnikowe powinny być? Coś mogę wziąć, ale nie wiem czy nie za krótkie.

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 1 Gru 2009, 00:17

>>Mnie dociekliwość wyrażana chęcia wzbudzania kolejnych konfliktów, na dłuzszą mętę strasznie

>meczy.

>

>Mnie w sumie po jakimś czasie też, chociaż cenię dociekliwość jako taką. Dlatego ostatnio poprosiłem

>XYZ żeby mnie w swoich wątkach zablokował - znalazł na to jakieś swoje wytłumaczenie, ale wykonał

>bez oporu. Niektórym trudno jest znaleźć granicę pomiędzy dynamiczną dyskusją a kłótnią.

Przepraszam za "wcięcie się" do wątku, ale nic o Nas bez Nas :)

Melb, widzę, że bardzo ciężko Ci się pogodzić z odrzuceniem, nawet próbujesz żałośnie wpierać, że wykonałem Twój rozkaz :))) Dobre :))) zablokowałem Cię, bo nie rozmawiam z ludźmi bez honoru: oszkalowałeś mnie i nie chciałeś odszczekać. Proste. A że jesteś nudny jak flaki z olejem i mało logiczny, więc moje wątki zyskują bez Ciebie :)

Bez odbioru.

hmm..kazdy lampowiec jest absolutnie mile widziany, a jesli chodzi o redaktorowy system to zapowiada się bardzo ciekawie...ja osobiscie uwielbiam to lampowe ciepło, ciekawe tylko czy wybrednym redaktorowym monitorom również się spodoba??

Co do ciasta, to owszem deklaracja jest jak najbardziej aktualna. Postanowiłam wprowadzić nową świecką tradycję, mającą na celu uświetnienie takich spotkań...jak nieprzymierzając sławne "obiady czwartkowe" (biorąc pod uwagę najbliższe spotkanie)

Nie mam nic przeciwko. Sernik jest z definicji zakalcem ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.