Skocz do zawartości
IGNORED

Forumowy odsłuch nowych ref. monitorów

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

no i to ja rozumiem!widze, że tworzy się silna grupa pod wezwaniem...wino przyjmuję w każdej ilości, oby tylko nie pół-i słodkie, błagam!!!postanowiłam jednak nie powtarzać szarlotki,ale to hmm..niespodzianka:)

mysioperz

...wino przyjmuje w każdej ilości,oby tylko nie pół-i słodkie,błagam!!!

No no,masz w takim razie głowe,mocną do wina.Tylko to niebezpieczna zabawa.Z winem oczywiście.

• Redaktorzy

"Bo znafcy piszą,że jeżeli wino było brane podczas testu,to test ten niewiarygodnym jest."

Jakiego testu, my dla przyjemności.

No to mów Redaktor tak od razu,a nie tam odsłuchy!Będzie chlanie.Dla przyjemności.

No to teraz muls i XYZ-ety mają problem,bo przyjemność jest.No bo jak ją zmierzyć ABX-em?

To sie porobiło.

tam zaraz chlanie. Do chlania czyściochę się stosuje, a tu mamy do czynienia ze szlachetną degustacją. Swoją droga zazdroszczę - obowiązki znowu na parę dni wyciągają mnie w teren

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

modrzew47, 11 Gru 2009, 18:56

Ilu uzytkowników gramofonów tyle opinii :). Nie ma chyba innego sprzętu, do którego podchodziłoby sie równie emocjonalnie. Wazne, że dobrze gra...

whitesnake.

Niekoniecznie,jak postawiłem obok SME z ramieniem tej samej firmy to się okazało,że tak nie jest jak piszesz.To samo było z Amazonem z ramieniem Grahama ,inne brzmienie od SME,bardziej wyrafnowane

i lepsze również od Ariesa.Do innych nie miałem okazji porównac.

modrzew47, 11 Gru 2009, 19:10

Ramie Grahama to lekko modyfikowana Rega - mnie nie przekonało.

Jeden lubi ciepłego Grahama, drugi dokładnego VPI -

ja na przykład jestem przekonany, ze nic nie gra lepiej od SME :)

i nie wygląda, i wogóle...

Co zrobić? Mówiłem Ci - emocje :)

Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim za przybycie i jednocześnie przepraszam za moją nieobecność przez pierwsze 1,5h.Spowodowało to oczywiście, że z częścią z uczestników nie udało mi się zobaczyć. Na swoje usprawiedliwienie mogę tylko powiedzieć, że w tym czasie ciężko pracowałam jako tapeciarka

(def: kobieta wykonująca tapetowanie), a na osłodę łez zostawiłam wszystkim napoleonki.

Mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone...Za przyniesione winko serdeczne Bóg zapłać:)

adamgdansk:

>JAK WYPADŁY MONITORY Z E550? ;)

Czy też raczej "jak wypadł E550 z monitorami"? Otóż tak sobie, przynajmniej w pierwszej godzinie słuchania. Niby neutralnie i bez podbarwień, ale w sumie płasko, beznamiętnie i bez wypełnienia. Gdzieś zginął też bas. Moim zdaniem połączenie się nie sprawdziło. Przejście na Jazza dało _znacznie_ lepszy efekt, dźwięki nabrały "ciała", pojawiło się mięsko. Lekkie ocieplenie oznaczało pewne odejście od neutralności, było to słyszalne np. w damskim wokalu, ale (w przeciwieństwie do Accu) tego zestawienia można było z przyjemnością słuchać.

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bardzo się cieszę,że trafiłam w gusta:) Jak widać z odsłuch na odsłuch jest coraz lepiej:)

Jakieś zamówienia na nastepny raz??

A co do ACCU, to ma przyjemnie ciepłą barwę,szczególnie z gramofonem. Jednak całość jest zdecydowanie mniej szczegółowa, scena ściśnięta i ciężko usłyszeć wszystkie smaczki.

Przy Jazzie zdecydowanie bardziej da się wyłapać różne plany i dźwięki tła, jednak brakuje ciepełka...przynajmniej narazie.

Takie oto są moje wnioski jeśli chodzi o tego wzmaka z tymi monitorami. Generalnie naprawde milutko, jeśli ktoś ma zamiar wywalić takiego ACCU na śmietnik niech da cynk - od razu lecę grzebać:)

Teo:

Dla mnie barwa ACCU jest cieplejsza,fakt wokale są mniej naturalne, ale barwa jest przyjemna, Jazz jest zupełnie inny wyciaga te drobne niuasny ukryte na płytach. ACCU jest ciepły, ale całość zwiewna, brakuje tam zupełnie treści.Jazz natomiast brzi chłodno, ale precyzyjbie.

"czy słuchaliśmy tych samych wzmacniaczy?

A karpatka super ;)"

W sumie to nie wiem czy słuchaliśmy tych samych, bo jak przyszłam to już Cię nie było:)

Aha i to nie była karpatka tylko napoleonki, karpatkę mogę zrobić następnym razem, to zobaczysz różnicę:)

pierwsza naistotniejsza różnica we wzmakach to taka, ze jazz grał pełniejszym dzwiękiem. Z większym "wykopem" Accu nieco płasko, mniej szczegółowo i z mniejszą przestrzenią. Ogólnie mniej wciągający dzwięk.

lulu,mysioperz

Jak to!?Przecież XYZ twierdzi,że nie ma różnicy,że wzmaki jednakowe są a wy tu,takie tam?To znów rewolucyjna teoria i do tego tyle świadków,o jejku!

• Redaktorzy

Ale jednak na średnicy nieco pełniej, moim skromnym zdaniem. I tu i tu średnica była, ale z 550 teoszkę miękściejsza. Poza tym, mniej szczegółów w górze pasma i nieco mniej zdecydowany, konturowy bas. Ale to były dość subtelne róznice, nie waliły po uszach, i to i to brzmiało fajnie, żedne urządzenie nie było skreślone.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.