Skocz do zawartości
IGNORED

Forumowy odsłuch nowych ref. monitorów

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

whitesnake,

obawiam sie że mogłbys paść trupem:)Warto, warto jeszcze chwilkę postoi.Przy okazji bedziesz mógł sprawdzić dlaczego twoje kolumny są lepsze od 3 x drozszych;)

haha,umieram z ciekawości:)Daj znać na PW kiedy chcesz się zmierzyc:)

Powiem ci tylko tak:

jak zobaczyłam tego pre wykończonego w doskonałym fornirze pokrytym lakierem fortepianowym to mogę zostać w nim pochowana, jest absolutnie przepiękny!

W związku z tym, że Redaktor jest teraz straszliwie zajęty przejmuję tymczasowo sprawę odsłuchów. Niniejszym informuję więc, że jest okazja posłuchać zestawu ACU w ten weekend, proponuję tę sobotę ok 18, ew. niedzielny wieczór.Są chętni??

Szkoda,że nie z innymi kolumnami ;),miałem jakiś czas temu przyjemność słuchać tych kolumn w tym zestawieniu,bardzo mi się podobały,nie kupiłem tylko ze względów,mmm jak to nazwać?,przy moich Urwisach,brak maskownic,ich budowa ("luźno" dostawiany moduł wysokośredniotonowy),oraz słaba stabilność podstawy,skreśliły te znakomite głośniki z listy zakupów :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

te głosniki to ile kosztują ? 40 tys. Chmmmm, jakby przemalować malucha, usunąć tylną kanapę i założyc tłumik "sportowy" a do tego dać emblemat Aston Martina to sprzedawałby się po min. 150 tys. Muszę chyba pogadać z szefem Avconu, żeby zainteresował tym modelem np. Avalona albo Spendora to będą kosztować 50 tys. jak ARTy :)

Lulu pojechałeś jak chlopaki od vintagu :).

Lepiej nikogo nie interesuj tymi kolumnami, bo ceny a Avconie podskoczą i nie wyrobię przy nastepnej zmianie...

wyrobisz, nazwa się nie zmieni na jakąś przyprawiająca audiofila o zawrót głowy nawet bez słuchania. Chińczyk jeszcze się nie zgłosił, żeby kupic firmę ale kto wie kiedyś pewnie tak.

no von... aż takie złe nie są, chociaż na głośniku basowym to przyoszczędzili..ale za tą cene można kupić duuużo lepsze i równie ładnie wykonane.

Lulu, nie wiem czemu się jeszcze nie przyzwyczaiłeś do takich praktyk?

Przecież to powszechne, wrzucają coś w drewnianą obudowę, dodają do nazwy vintage i cena idzie o 100% w góre, a ciemy lud ma się o to zabijać..

lulu, 22 Sty 2010, 13:29

>nie przyzwyczaiłem się i nie przyzwyczaję. A na głupocie i ciemnocie ludzkiej interesu robić nie

>będe.

I bardzo słusznie, popieram takie myślenie. Chodziło mi o to, że niestety takie praktyki są powszechne, co nie znaczy, że to jest dobre. Z drugiej zaś strony są tez nabywcy, dla których liczy się metka i cena. Dlatego to się kręci..

• Redaktorzy

"aż takie złe nie są, chociaż na głośniku basowym to przyoszczędzili.."

Nie przyoszczędzili, bo dali magnezowego Excela, natomiast dali niewielki głośnik w sporej pojemności, nadrabiając małą wielkość membrany basrefleksem. Efekt uznałbym za typowy dla tego rozwiązania: nieżły, ale na pewno nie idealny. W sumie zrobili takie głośniki do mniejszych pomieszczeń,

Dokładnie taki był ich cel,zrobić podłogówki do mniejszych pomieszczeń,a że cena wygórowana?No w końcu to Von Schweikert ;),i ich najtańsza podłogówka.Większość kolumn jest stanowczo "przedrożona",więc nie oburzałbym się zbytnio :),akurat w tym przypadku :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Ja wcale bym się nie oburzał. Cena jest istotnym elementem projektu.

Wielu osobom, wogóle mogłyby nie rzucić się w oczy (a później w uszy) gdyby były tańsze..

udał sie jakiś odsłuch?

ja biję się z myślami czy Accu E550 nie wymienić za jakiś czas na coś innego aby ujarzmić potencjał tych monitorów ;-((

cóż było baaaardzo kameralnie. Ale nie rób takiej smutnej miny Twoje monitory są o niebo lepsze niż Schweikerty, które teraz graja!możesz spokojnie myśleć, że masz 30kzł w kieszeni dzięki temu:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.