Skocz do zawartości
IGNORED

jak powstrzymać rośnięcie brzucha?

xatt

Rekomendowane odpowiedzi

:P

a tak na poważnie- odżywki, mimo że chemia (co dziś nie jest chemią?), nie są szkodliwe, nawet używane w nadmiarze (np kreatyna w nadmiarze przeczyści jelita i tyle)

>> cino, 18 Lis 2009, 21:06

"Ćwicze bo lubie."

No i fajnie. Są jednak tacy którzy nie lubią, a chcieliby się jednak kałduna pozbyć.

Klasyczne ćwiczenia na wolnych ciężarach - są dobre dla pasjonata. Za to maszyny pozwolą osiągnąć efekt przyrostu mięśni (takiego w sam raz żeby pozbyć sie tłuszczu - bez kulturystycznego rzeźbienia sylwetki) znacznie łatwiej. Oczywiście taki trening należałoby jednak przeprowadzić pod kontrola fachowca - nic za darmo.

skoro schudnąć i maszyny a nie ciężary to może np ergonometr? "Pływanie" na tym urządzeniu rozwija wytrzymałość i zaprzęga praktycznie wszystkie mięśnie.

misimior,

Spalanie tłuszczu zaczyna się już po 0.5h biegania (kończy się już glikogen).

Dlatego warto biegać minimum 50m - 1h.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

misiomor, przepraszam za zniekształcenie nicka.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Pytałem o wiek bo po trzydziestce zmienia się metabolizm. Kiedyś ważyłem przez długi czas 65kg obecenie ważę 80kg. Po trzydziestce trzeba zmienić radykalnie dietę i zacząć się ruszać jeśli nie chce się przytyć

Gość cadam

(Konto usunięte)

Viniu, 19 Lis 2009, 08:43

>Ktoś tu pytał o mój wiek.. 33 lata skończone. Więc jakieś propozycje na przytycie ?? :)

Bierz psychotropy to na pewno przytyjesz;-)

>> Viniu, 19 Lis 2009, 08:43

Skoro jesteś ektomorfikiem, to nic tylko bardzo staranny trening siłowy połączony z prawidłowym odżywianiem - witaminy, pełnowartościowe białko. No i nie liczyłbym na jakieś dramatyczne przyrosty.

Chyba nie chcesz się tylko otoczyć sadłem. BTW - ektomorficy którzy na siłę nabrali tłuszczu mogą być zagrożeni cukrzycą typu 2. U Hindusów potrafi się ona pojawiać już po przytyciu 5kg ponad tamtejszego chudzielca.

ja robilem A6W

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do tego normalnie jadlem jak zwykle co chcialem i ile chcialem tyle ze bez kolacji i ostani posilek przed 18. po mieisiacu 5kg mniej, wiekasza sprawnosc fizyczna, czuc miesnie brzucha i nie mecznie sie wszystkim, do tego czaeem rower i basen. jezeli wytrwasz cale 42 dni, bedziesz widzial rezultaty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No nie wiem czy siłownia jest dobra na schudnięcie- raczej się przytyje, co prawda lepiej mieć mięśnie niż tłuszcz, ale dla nóg to bez znaczenia. Ja ćwiczyłem regularnie 3 lata, potem jak przekroczyłem pewną wagę to ćwiczę pół roku w miesiące zimne a w ciepłe rowerek, piłka i inne na świeżym powietrzu.

Viniu zastanów się czy chcesz być grubszy, dobrze wspominam lekkość i zwinność przy 70 kg, teraz 80+

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

• 2 miesiące później...

Człowiek pierwotny spożywał 2 kg węglowodanów... rocznie.

Osadnicy 5 kg.

A cywilizowani... 70 kg!!!

Szok.

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.