Skocz do zawartości
IGNORED

Czyżby robili nas w bambuko?

PauluS

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawa oferta dla audiofilaków z carskim rozmachem. Nowy, zapewne kolejny "referencyjny" model Denona. Całe 100W mocy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Najbardziej podoba mi się to określenie: "europejski dźwięk". :-).

Nie bardzo śledzę ten segment rynku, ale czy podobny kit wciskają inni dystrybutorzy komercyjnych marek?

W GB: ok 15 tys. (3000 Ł)

w JP: ok. 300 tys Jenów (fak, że używany)

u Nas: 30 tys. zł!

O tu jest jeszcze lepiej - bo czemu nie naliczyć sobie dodatkowych 10 tys. marży:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/59461-czy%C5%BCby-robili-nas-w-bambuko/
Gość vasa

(Konto usunięte)

PauluS, 19 Lis 2009, 17:12

Po pierwsze "wciskanie kitu" to ich praca, z tego utrzymują rodziny. Jest wiele osób, które poszukując czegoś do kupienia w necie sortują ceną malejąco, trzeba coś dla nich mieć w pobliżu czuba.

Ale co Ciebie skłoniło do przyglądania się temu wzmacniaczowi???

niema zmartwienia ! ten model wychodzi z sprzedaży...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

A wygląda jak zwykły Denon...tylko na diecie z fast food'a.Mogliby chociaż postarać się o jakiś niebanalny,ekscentryczny nieco design,no aby właściciel dostał ze wzmacniaczem jednocześnie poczucie wyjątkowości;)

l'enfant sauvage

Mogli go prznajmniej przepakować w pudełka a la Accu., przynajmniej wizualnie ostanie zero byłoby "może" zasadne.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Cena ok 7500euro za nowy PMA-SA1 utrzymuje sie od dluzszego czasu.Jak gra? -ladnie,cieplo,przyjemnie,upieksza rzeczywistosc,niektorzy piewcy nawet nazywali go legendarnym...

Fajnie ale gdyby kosztowal 15000zl i ani grosza wiecej -acha,nie ma pilota...

rzecz w tym ze za 4500euro sa juz lepsze integry i z pilotem,choc nie wszystkie maja fono,to jednak akurat nie dla wszystkich jest wada.

musical ma phono i to jakie.

za tą kasę to pewnie nie jest top na liście przebojów. Podejrzewam, ze jest aby coś w cenniku ładnie wyglądało - powód wyłącznie prestiżowy. W tym segmencie rynku to firma zarabia na Macach pewnie.

Gość wswier

(Konto usunięte)

A czy mnie oczy nie myla - ten wzmacniacz za ponad 28kpln nie ma wejscia phono mc ?

Przyznam, ze nie studiowalem tego wzmacniacza do tej pory zbyt dokladnie - stad pytanie/zaskoczenie

pzdr

wswier

Gość wswier

(Konto usunięte)

>Plustek według mnie ma racji że cho cho.Ale cena 8000zł byłaby w sam raz.Bez przesady,to jest

>masowy wyrób!

Wlasnie - tez sie zgadzam z cena proponowana areczka.

Hehe - tylko co z tego ze sie zgadzamy - cena sie, jak widze, z tego powodu nie obniza :-)

pzdr

wswier

Wolny rynek, nie chcesz nie kupuj. Jak nic nie sprzedadzą to zweryfikują, albo i nie... W końcu jesteśmy świadomi tego bambuko i to jest najważniejsze. Mało takich kwiatków?

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

->vasa

->Ale co Ciebie skłoniło do przyglądania się temu wzmacniaczowi???

Oferta u japończyków. Z ciekawości zacząłem badać jakąś współczesną wersję słynnej serii PMA i widzę, że ho,ho w polsce też dostępny...no a później niezłe zdziwienie.

->plustek

Ja szczerze nie dałbym za niego więcej jak 5000tys. Jeśli w sklepie w internecie, ktoś jest w stanie go przecenić o 50% i jeszcze opłaca mu się sprzedawać, to chyba coś jest nie tak. Zauważmy, że to nie są produkty sezonowe,które się normalnie tak przecenia. Hmmm... a może właśnie są, i dlatego wciska nam się taki kit o kolejnym "legendarnym" lub "referencyjnym" wzmaku na sezon wiosna/lato 2010.

->tomek11

Właśnie mam wrażenie, że nie bardzo jesteśmy świadomi. Wchodzimy do sklepu nie znając oferty danej marki i oczekujemy jakiejś uczciwości sprzedawców. Rozsądnej marży za masowy wyrób, a przede wszystkim znajomości rynku, produktów także konkurencyjnych, co by można wykazać przewagę tych swoich. W licencjonowanym salonie Denona spróbujcie zapytać o ten model - ciekawe co mądrego powiedzą.

Ha, może powinniśmy zrobić taki flash-mob i obskoczyć wszystkich "denonowców" w tym samym momencie - są chętni ?:-)

Bo rozumiem jak taki steinwaylyngdorf

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) życzy sobie za element zestawu po 150tys $. No ale wtedy jest i kawka, i pączek i hostessa do towarzystwa przy odsłuchu ;-). Chyba nikt tego jeszcze u nas nie proponuje.

Ukryta Zawartość

No moze z tymi 5000zl to troche przesada.Ja sluchalem w zeszlym roku oryginalnego(made in Japan)PMA-SA1 i az tak zle zeby kosztowal tyle co PMA2000AE nie bylo.Inna rzecz ze PMA 2000AE powinien kosztowac tyle co 1500AE...PMA-SA1 jest dla tych co lubia zeby im ladnie milo i przyjemnie z niziutkim ,masujacym jaja i slabo kontrolowanym bassem (ss-zamierzona)pogrywalo.Tylko na milosc boska te pieniadze to chyba kogos straszie po...lo,ze tak napisze

->plustek

Tych modeli nie znam, nie słuchałem więc równie dobrze warte są one dla mnie tak 5 tys, jak 15-ście jak i 30-ści. Może gdybym posłuchał i uznał, że gra to lepiej/ciekawiej/bardziej przekonywująco niż znane mi zestawy za 30-ści, to zacząłbym zbierać fundusze. Ale mam przeczucie, że gra to nie lepiej niż budżetówka. Ja rozumiem, że każda firma musi mieć jakiś model z górnej półki. Ale to niech on będzie "wyczesany" i zrobiony tak, że ludzie wzdychają na samą myśl, że mogli by tego dotknąć. Jak Denon zrobił kiedyś POA-S1 za 20 tys $, to do dziś ten model ma swoją markę i wiernych wyznawców (którzy go tak widzieli jak Świętego Grala), choć pewnie aż tyle nie jest i nie był wart. Ale to było "State-of-Art" jak mawiają, z parametrami, które do dziś robią wrażenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.