Skocz do zawartości
IGNORED

GLD MOBI - czy ktos zna te kabelki głośnikowe i interconect

jary7

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam obu przedstawicieli (IC i głośnikowe).

Fajne:)

Ile mają kosztować?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Miałem głosnikowego. Kupiłem za 300zł.

Początkowo mi sie podobał bo złagodził wysokie w moim systemie, ale później odkrywalem w nim coraz więcej minusów. Jeszcze kwestia tego czy chcesz mieć w pokoju 2 nie dające się ułożyć tasiemce.

Zamieniłem na Anticable i zapomnialem o wymianie kabli chyba juz na zawsze.

Hm.

Wszystko rozumiem, ale być może nie przypasował do Twego systemu?

Jeśli Anticable dają jeszcze więcej góry (jest jej sporo i niezłej - na 100% nie za mało!) to ja ich nie chcę... B. wiele zależy od głośnika, jakiego używasz.

Kłopoty z ułożeniem? Też co nieco przesadziłeś. Taśma spokojnie kładzie się na boku:) Albo może "robić" za listwę przyścienną...

IC mają kiepskie wtyki (to zakręcanie!). Mimo, że wygląda to nieźle. A i są dosć sztywne (musiałem przelutowywać końcówki).

Moim zdaniem - b. dobra jakość w stosunku do ceny (ale z drugiej ręki!!!)

Również mam od kilku lat i nie zamierzam zmieniać.

W każdym razie - MOBI nie mulą (przynajmniej u mnie). Niczego nie kryją...

Pozdr.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

pytam z ciekawości - jakiego materiału używa producent do produkcji Mobi?!...samo GLD jest badzo tajemnicze i ciężko się dowiedzieć...słyszałem od kogoś, że to kable z molibdenu...

kiedyś były w dystrybucji jednego z warszawskch salonów, ale producent wyceniał je na 4k i żadna sztuka nie znalazła nabywcy...gdy pytałem sprzedawcę o ten drut mówił, że w starej cenie to nieporozumienie, ale za 1k (bo tyle trzeba dać za nowy komplet głośnikowego oraz IC) to już świetna propozycja...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.