Skocz do zawartości
IGNORED

TRIANGLE GENESE TRIO

darekmat

Rekomendowane odpowiedzi

ok ale istotna jest cała konfiguracja. Jeśli pytasz tylko o wzmak to w połączeniu z CD Arcam też bym tak napisał. Pytanie zasadnicze to czy CD typu A3, A3.2 lub inne wymienione same wystarczająco stonizują kolumny, i wówczas można zapodać "neutralne" wzmocnienie, czy jednak trzeba całego setu z własnym charakterem by utemperować te Triangle. Np rzeczone CD Mf`a mają bardzo wyraźnie zaznaczony własny charakter i dość istotnie modulują brzmienie systemu. W tym przypadku powinny uspokoić rozwrzeszczaną górę, zabiorą sporo powietrza (zagęszczą atmosferę), wypchają średnicę, która w nich jest na pierwszym planie, dół mają spory i nie najlepiej kontrolowany więc istotne jest okablowanie i wzmak, który sobie z tym poradzi. U mnie dobrze skontrolował ten dół (w A3.2 CD) kabel sieciowy Ener Red Arrow. Może lepszy będzie Caspien (jeśli ma mniejszy i lepiej kontrolowany dół i podobną resztę). Musisz trochę posprawdzać i nie zrobisz tego lepiej jeśli nie pojedziesz i nie poprzepinasz klocków w sklepie.

Z lamp bym ci polecił amplifona , dobry dzwięk , staranne wykonanie . Jezeli chodzi o kable to weż pod uwagę także kabelek Naima ,cena bardzo przystępna , u mnie przynajmniej wypadł bardzo dobrze .

I koniecznie kup podstawki pod te kable. Na pewno pomogą. Moje rady jak groch o ścianę. Teraz już się okazało, że CD też masz zły, kable złe, wzmacniacz zły. Tylko nie kolumny. One są cacy. Nie widzisz, że te porady audiofilów są nic nie warte ? Jeszcze wyrwij instalację ze ścian. Odpraw czary w pokoju. Za chwile takie cenne rady się pojawią.

taipan3, 20 Gru 2009, 00:06

>Z lamp bym ci polecił amplifona , dobry dzwięk , staranne wykonanie . Jezeli chodzi o kable to weż

>pod uwagę także kabelek Naima ,cena bardzo przystępna , u mnie przynajmniej wypadł bardzo dobrze .

Ale na innych kolumnach ! Czy nie zdajesz sobie z tego sprawy ?

Przedewszystkim zachowaj spokoj

Posluchaj Jozefakani bo on ci radzi jak przezyc tymczasowo z tymi kolumnami nie wyrzucajac pieniedzy

Chcesz kupic wzmaka za 10 tys. wiec wciaz masz tyle kasy ze mozesz zlozyc caly system ktory i tak lepiej zagra - nie wydawaj tych pieniedzy pochopnie bo sie wpakujesz jeszcze gorzej

Rezystor i rezystor, zrozumiałem i sprawdze to, ale sprzedałem wzmacniacz i musze mieć nowy a jak mam wydac kase na ten nowy to nie z odgórnym założeniem, że bedzie tam wpięty mały rezystorek jest okazja wybrać to dlaczego nie?

seniortelefono, 20 Gru 2009, 00:28

W sumie to fajne studium mentalności audiofilskiej. Wymieniaj i poprawiaj wszystko, tylko nie najsłabsze ogniwo. Dzięki temu ten rynek się kręci. Kup spaprane kolumny i potem latami szukaj elektroniki i innych rzeczy, aż wreszcie sam dojdziesz do wniosku, że naprawdę są do niczego, a recenzja w prasie to tylko piękne wywody.

darekmat, 20 Gru 2009, 00:49

>Rezystor i rezystor, zrozumiałem i sprawdze to, ale sprzedałem wzmacniacz i musze mieć nowy a jak

>mam wydac kase na ten nowy to nie z odgórnym założeniem, że bedzie tam wpięty mały rezystorek jest

>okazja wybrać to dlaczego nie?

A dlaczego nie z odgórnym ? Bo grzech ? Spaprali kolumny, bo chcieli je spaprać. Tu nie ma mowy o sztuce czy geniuszu konstruktora. To nie fortepian czy skrzypce. Zwykła skrzynka, ładnie wykończona, dwa głośniki i kilka taniutkich części w zwrotnicy. To jest martwy, zwykły przedmiot. Nie przypisujmy mu nie wiadomo jakich cech.

Moze by tak sprobowac uzywanego Baltlaba. Nie slyszlem, ale wierze ze to dobry sprzet i nieduza kasa. Moze ktos sie wypowie na ten temat kto slyszal.

Lub jakas tania lampe i dac do tuningu. Tez wierze w takie rozwiazanie i tez nie bedzie bardzo drogo.

Ciekaw jestem lampowych Xindak-ow jak graja.

Ja od wczoraj jestem posiadaczem Antali ex. Gra to u mnie z Jolidą 502 brc i gra ładnie-dojrzale, pełnym dźwiękiem. Trochę Ci się dziwię ponieważ też masz zdaje się wzmacniacz na lampach KT88-powinno brzmieć przyzwoicie... Co Ci się konkretnie nie podobało w Antalach?

Triangle Antal ex sluchalem jeszcze z tranzystorem. Najgorzej wypadal chyba zakres niskich tonow. Slabo zdefiniowane i jednostajne. I to najbardziej zdecydowalo za je sprzedalem. Bas byl nie do przyjecia. Do pozytywow moge zaliczyc wysoka skutecznosc i znakomita rozdzielczosc srednicy. Co do wysokich tonow to byly dosc przecietne, ale nie mialem jakichs duzych zastrzezen - do zaakceptowania. Ogolem pomimo dosc dlugiego wygrzewania glosnikow wolalem wrocic do dwudroznych Ruark Acoustic na glosnikach Seas-a.

Triangle Antal EX zaraz po wyjeciu z pudel

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po kolei, nikt nie mówi że Triangle są wyrównane, bo Triangle nigdy nie miały i nie będą mieć takiej charakterystyki, niektóre serie są lepsze niektóre gorsze, akurat założyciel wątku trafił na tą gorszą(Genese), nikt jeszcze nie wspomniał o zestawie Electrocompanient, CEC'a czy Bladeliusa(sporo osób na zagranicznych forach ma właśnie te połączenia z Trianglami i sobie chwalą) a myślę że to może być strzał w dziesiątkę, choć też obstawiam że Musiacal Fidelity z serii A3 będzie ok. Choć warto było by odsłuchać zestawy(cd + wzmak), przejściowo to rada z tym rezystorem Józefkanii jest dobra i myślę że przez niewielki okres czasu by to uszło. Do sprzedaży wymiany części systemu autora.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

A ja Jeszcze na miejscu autora zapytałbym pierwszego zastępce Guru tego forum,inżiniera mulsa.On doradzi najlepiej.P co tam wzmacniacze jak one jednakowe,po co rezystory no i zasadnicze pytanie:

Po co kolumny!Kupić sobie orkiestre bo tańsz.Prawda mułs.

darekmat

Poza Audiofilem masz jeszcze jeden sklep w Szczecinie,a mieści sie on w Pasażu Bogusława,właścicielem jest Pan Zbyszek i on ci doradzi i może wypożyczy na odsłuch jakiś wzmacniacz,a mało tego nie ma(zapomniałem nazwy sklepu jakaś pomroczność mnie dopadła).pozdr.

jaculek63

Juz sie nie mieści w Pasazu i nigdzie w tej chwili, póki co ostał sie jeno słabiutki (przez grzeczznosc) Audiofil. Poza tym te Triangle to chyba są od DAT-a

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.