Skocz do zawartości
IGNORED

Wkładka o ciepłym brzmieniu do projecta 9

czarek 0

Rekomendowane odpowiedzi

,,conri" dziękuję ,myślę nad goldringami 2200-2400 ale strasznie mało znajduję o nich informacji,czy ktoś miał już je w sw systemie? kolega podpowiada mi też tanią shure 97,ponoć często słuchał tego zestawienia/project9 +shure96/w Stanach z uwagą na długi czas potrzebny do wygrzania

Jeżeli Shure sprzed "meksykanski" to może być również ciekawie, Ale czy 97 czy 96 jak piszesz w dalszej cześci , to zupelnie inne wkładki.Napewno M97Xe z niebieską igłą nie polecam.

Goldringa 2200 ma snajomy i bardzo sobie chwali ,a gra z "matową" Yamahą .

myślę że budżet wytrzyma model 2400 ale oprócz tego że trudno z powrotem założyć raz wyjętą igłę, nie znalazłem żadnych informacji o ich brzmieniu

conri-czy pamietasz jak kolega opisywał dźwięk 2200?

Mialem krótko, ale w porownaniu do forumowego VSPSa grał właśnie mało dynamicznie, wręcz kluchowato.

Moze to kwesja opampow w forumowym.Czasem wychodą takie kontrasty.Ale jak zawsze pisze nie gra tylko wkaldka , nie gra tylko pre nie gra... po koleji wszystko.Gra wszystko RAZEM.

Zapytałem, bo go użytkuję 640p, aczkolwiek na razie z AT95e, w planie zmiana na 440. Stwierdzenie, że W OGÓLE lipnie pozbawiłaby mnie złudzeń :))

Oczywiście w zestawie z 95e gra średnio. Ale to kwestia budżetowej wkładki, taką mam nadzieję.

conri - mam nierzadko wrazenie, ze gra WYLACZNIE sama gora... Lubie gorki, ale bez przesady...

Dlatego podchodze do sprawy ekstremalnie: nie wymieniam na cokolwiek (bo i zycie, i problemy), czekam na lepsze czasy (nawet, jakby to mialo trwac latami) i wymienie tylko na 440mla. Szkoda chyba czasu na polsrodki typu at120 itd. I szkoda czasu na odsluchy "no, jest troszki lepiej...", od razu ma kopara leciec w dol :)

Pozdrawiam.

Jeśli nie zakupiłeś jeszcze wkładki to polecam Goldringa 1042. Znakomita wkładka ! Dobrze współpracuje z lekkim ramieniem węglowym.

Przy najbliższej okazji wywal za okno CA 640P - to makabryczny zamulacz ! Szkoda dobrego gramofonu i wkładki na taki pre.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

kupiłem już sumiko blue point s.ev.III,teraz zaczęły się problemy z ustawieniami,czytam i walczę ale czy mi się uda?gdyby znalazł doświadczony,, kalibrator" mieszkający w okolicy Kielc to z wdzięcznością przyjmę pomoc w tym zakresie.

Co do preampu to niewiele słuchałem ale CA 640P zabrzmiał mi naprawdę dobrze-pomyślę czy wystarczająco jak już b wiedział że ustawienia są w porządku. Mam jeszcze pytani o optymalne kable do i od preampu,jakie cechy powinien posisadać ten wychodzący z gramofonu a jakie wchodzący do ampa?

i jeszcze_:)gdyby ktoś wiedział i był tak uprzejmy-czy IC Synergistic Research Alpha Sterling nadaje się jako wyjściowy z gramofonu?chodzą takie słuchy ze sprawdza się świetnie

Panowie temat Goldringa trochę przycichł, roponuję podnieść dyskusję na temat modeli 2400 i 2500. Słyszał ktoś, widział, macał?

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

-> Mickiewicz

Posłuchaj 640P w towarzystwie naprawdę dobrych preampów to będziesz wiedział o co chodzi ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Van den Hul D-502 Hybrid

Specjalny IC do gramofonu. U mnie się sprawdza a majątku nie kosztuje.

Niby masz racje, a niby nie do konca. To troche jak walka Pudzianowski-Najman. Zestawiasz skrajnosci. Nie od dzis wiadomo, ze w wiekszosci przypadkow produkt drozszy jest lepszy. A mowa jest o pre do, powiedzmy, 500zl. W tej klasie 640p nie jest pewnie jakims 100% nieporozumieniem.

Ciepło, analogowo, muzykalnie - Ortofon.

Nawet jakby zapakować do systemu super wkładkę to i tak ten preamp będzie ją ograniczał - najsłabszy element w torze ... jak zwykle ...

K

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

,,Piopio" dziękuję za radę czekam na VdHula a co do C.A. 640p to bronię zażarcie tego skromnego pre,po wstępnej kalibracji zagrał świetnie i bardzo analogowo z wkładką MC Sumiko Blue Point Special Evo III, w tym zestawieniu tak chwalony forumowy niebieski pre został szybko wypięty z systemu przez swojego właściciela u którego notabene podobał mi się bardzo a więc znów kłania się mądrość audiofilska ze liczy się suma a ocenianie w izolacji elementów jest obarczone wysokim ryzykiem błędnych uogólnień,sumiko zostaje teraz ciąg dalszy kalibracji,dziękuję Wszystkim za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.