Skocz do zawartości
IGNORED

Harman/Kardon HK 980/HD 980

Mephisto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Interesuje mnie zestaw Harman/Kardon HK 980/HD 980, ktoś może ma taki (albo model wcześniejszy) i oczywiscie z jakimi kolumnami.Myślalem żeby zestwwić hk z JBL e 60 lub 80 albo magnat quantum 505.Muzyka rock i metal.Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.

https://www.audiostereo.pl/topic/59675-harmankardon-hk-980hd-980/

Witam; miałem okazję słuchac serie 970, wrażenia pozytywne - zestaw grał dynamicznie, bardziej dołem, ale niedrazniąco. W muzyce jaką preferujesz sprawdzi sie. Słuchałem z róznymi kolumnami poszukując właściwych do posiadanego ampli 3480 + DVD 22 - podobny styl gry. Przesłychałem Cantony Chrono - zbyt jasne i delikatne brzmienie, Heco Metas 700 - notabene przypadły mi bardziej do gustu niz odsluchiwane MA RS 8 i Kef IQ 90 (ale tych słuchałem z inną elektroniką)oraz wlasnie Magnaty tyle , ze jakis wczesniejszy model - chyba 507 - tez nyło dobrze - bardziej twarde z metaliczna, bardziej obecną górą w porównaniu do Heco. W HK spradzi sie na 100% Paradigm i JBL (trzeba posłuchać - JBL swietnie grały z NAIMem, ale z HK niepodobał mi sie bas). Nie polecam posiadanych z HK Mission serii M - dla mnie grały płasko, za mgłą, mało wyraziście. Z innych urzadzeń do preferowanej muzyki warto posluchać NADa 326 oraz Denona 700 (teraz 710) - gra bardziej wyraziscie, dobitniej i twardziej w stosunku do HK. Ponoć seria 980 ma więcej góry - takie miałem tez wrazenia sluchając ampli 3490 - tez dobry klocek i nagrodzonego EISA HK 990.Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.