Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Pro-Ac Klub
IGNORED

Klub marki ProAc

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj miałem posłuchać jednej płytki pana Bonamassy, niestety z moimi jedykami skończyłem po piątej płycie.

Tak że ostrzegam, nie dość że drogie to jeszcze złodziejki czasu te jedyneczki :-)

Moon 240i, Klipsch Heresy III, Mini PC, M2Tech HiFace Evo + Tomanek ?

E tam, wolę pierwszy plan, zwłaszcza, że w tych 3,5 nie widzę oryginalnej wysokotonówki...

Wlasnie dlatego pani probuje sie wsluchac -czy odpowiedni gwizdek jej ktos zainstalowal -he,he.

Dzisiaj miałem posłuchać jednej płytki pana Bonamassy, niestety z moimi jedykami skończyłem po piątej płycie.

Tak że ostrzegam, nie dość że drogie to jeszcze złodziejki czasu te jedyneczki :-)

He- wczoraj nawiedzil mnie na pol godziny kumpel - tym razem z Karajenem - wyszedl po pieciu ! godzinach.

A.... amatorka upgrade'ów;-)

A pewnie - zawsze mozna to i owo zmodyfikowac.

Cena 1SC nie jest niska. Moje biedaczki są poobijane i nie chcę wiedzieć co się z nimi działo, ale dzięki temu kosztowały mnie "tylko" 2300zł. Przetworniki są idealne. Jakby było inaczej nie kupiłbym ich.

Acha. Jestem prawie pewien, że jakby skrzynki były w idealnym stanie, nie wiedziałbym jak grają 1sc u mnie, bo ktoś sprzątnąłby mi je z przed nosa. A na naszym Alle to wielka rzadkość.

Mając wcześniej Studio 100, nie dowierzałem że ludzie je oceniali o wiele niżej niż 1SC. Gdy je kupiłem zrozumiałem że te maleństwa przewyższają je pod każdym względem. Pod względem basu również.

Edytowane przez PiotrJ

E tam, wolę pierwszy plan, zwłaszcza, że w tych 3,5 nie widzę oryginalnej wysokotonówki...

Jesteś zdrowy chłop ! ;)

----------------------------------------------------

Cena 1SC nie jest niska. Moje biedaczki są poobijane i nie chcę wiedzieć co się z nimi działo, ale dzięki temu kosztowały mnie "tylko" 2300zł. Przetworniki są idealne. Jakby było inaczej nie kupiłbym ich.

Acha. Jestem prawie pewien, że jakby skrzynki były w idealnym stanie, nie wiedziałbym jak grają 1sc u mnie, bo ktoś mi sprzątnąłby mi je z przed nosa. A na naszym Alle to wielka rzadkość.

Wyborna cena -nawet jak troche 'sponiewierane " obudowy.A tak przy okazji - jakis czas temu kumpel kupil oryginalne skrzynki - podobno jakis gosc mial z nimi wypadek- i dealer mu sciagnal.Gole - bez terminali.Z jakiegos powodu jednak je odstapil mojemu kumplowi wlasnie.Moze w tym kierunku-jezeli faktycznie Cie to troche drazni.

Natury nie oszukamy. Myślę że ta apetyczność przebija dźwięk ProAc.

Jak Panowie myślicie ? Zdjęcie robione przy premierze ? Mi się wydaje że za dobra jakość. Bo to by było koło 15 lat ? Nie jestem pewien. Za dobra rozdziałka. No chyba że to analog.

Edytowane przez PiotrJ

Natury nie oszukamy. Myślę że ta apetyczność przebija dźwięk ProAc.

Jak Panowie myślicie ? Zdjęcie robione przy premierze ? Mi się wydaje że za dobra jakość. Bo to by było koło 15 lat ? Nie jestem pewien. Za dobra rozdziałka. No chyba że to analog.

Wyborna jakosc -gdyby nie format rzekl bym,ze traca nawet Hasselbladem.

hmm, od dupy strony do tego podchodzisz;)

Jak zawsze w pewnych kwestiach;-)

ma gacie podobne do Twojego awatara. :)

ciekawa kwestia - czy spotkaliście się w realu?

Ciekawe w czym teraz słucha;-)

tak producent pisze o nowych Studio SM100:

The ProAc studio 100 was produced for over 20 years until 2013. They were made for both domestic and studio use. The studio 100 quickly became a favourite in the studios used as a near field monitor

For the last 2 years Stewart Tyler has been working on a new speaker named the ProAc SM100 and all parameters have been improved for both studio and domestic use. It now has a new bass driver with a new surround and dust cap along with a brand new 1 inch domed tweeter and crossover network, however the cabinet remains the same.

The bass driver looks similar but has a new rubber surround for longevity and power handling and now comes in a ProAc basket. The tweeter is a new ProAc design with a 1 inch silk dome and a front plate to lower distortion, the dome has a new roll surround.

The SM100 also features a new crossover, the overall sound quality is similar to the studio 100 but slightly smoother sound makes it ideal for long listening sessions.

For further details contact ProAc via our website or ProAc dealer direct.

O ile dobrze zrozumiałem że mają grać łagodniej niż poprzednik to tak sobie myślę że nie wróże nim tego samego zainteresowania - to chyba było zaletą Studio 100 że grały neutralnie i dosłownie i tak powinni to utrzymać a nie łagodzić.

Podobno u nas od styczna w sprzedaży ale ceny nie znają

No i cena z kosmosu:

http://altadefinizione.hdblog.it/2015/10/11/ProAc-Studio-SM-100-diffusori-acustici-monitor/

http://www.hifigear.co.uk/proac-studio-sm100-loudspeakers.html

Edytowane przez krzysiekol

tak producent pisze o nowych Studio SM100:

The ProAc studio 100 was produced for over 20 years until 2013. They were made for both domestic and studio use. The studio 100 quickly became a favourite in the studios used as a near field monitor

For the last 2 years Stewart Tyler has been working on a new speaker named the ProAc SM100 and all parameters have been improved for both studio and domestic use. It now has a new bass driver with a new surround and dust cap along with a brand new 1 inch domed tweeter and crossover network, however the cabinet remains the same.

The bass driver looks similar but has a new rubber surround for longevity and power handling and now comes in a ProAc basket. The tweeter is a new ProAc design with a 1 inch silk dome and a front plate to lower distortion, the dome has a new roll surround.

The SM100 also features a new crossover, the overall sound quality is similar to the studio 100 but slightly smoother sound makes it ideal for long listening sessions.

For further details contact ProAc via our website or ProAc dealer direct.

O ile dobrze zrozumiałem że mają grać łagodniej niż poprzednik to tak sobie myślę że nie wróże nim tego samego zainteresowania - to chyba było zaletą Studio 100 że grały neutralnie i dosłownie i tak powinni to utrzymać a nie łagodzić.

Potrzeba z pewnoscia czasu - nabywcy ocenia.

Witam wszystkich w klubie ProAc.

Mam do Was pytanie, jaki wzmacniacz do 5 tys. dobrze zagrałby ze Studio 118? Pokój ok. 20 m. Myślałem o Atol In 100 - dobry kierunek?

Dodam tak dla wyjaśnienia, że osobiście mam system poskładany, a szukam czegoś dla znajomego. Słuchaliśmy trzech par kolumn: B&W CDM 6 s2, Vienna Acoustics Haydn Grand SE i ProAc Studio 118.

ProAc wygrało tą konkurencję bez problemu - kiedyś sam byłem bliski zakupu ProAc D28.

Zakup Studio 118 nastąpi pewnie wkrótce, natomiast wzmacniacz to raczej na wiosnę. Tak czy inaczej, nie jestem w stanie określić czy te kolumny potrzebują bardziej wzmacniacza neutralnego, czy może być barwa przesunięta w stronę lekkiego ocieplenia?

Dodam jeszcze, że osoba zainteresowana zakupem głównie słucha radia PR 3. więc można by powiedzieć - kup sobie cokolwiek, żeby tylko wzmocniło, ale wolałbym się nie wstydzić wyboru. Czuję się, tak jakby ojcem chrzestnym, powstającego systemu audio.

Dzięki za wszelkie porady.

Witam wszystkich w klubie ProAc.

Mam do Was pytanie, jaki wzmacniacz do 5 tys. dobrze zagrałby ze Studio 118? Pokój ok. 20 m. Myślałem o Atol In 100 - dobry kierunek?

Dodam tak dla wyjaśnienia, że osobiście mam system poskładany, a szukam czegoś dla znajomego. Słuchaliśmy trzech par kolumn: B&W CDM 6 s2, Vienna Acoustics Haydn Grand SE i ProAc Studio 118.

ProAc wygrało tą konkurencję bez problemu - kiedyś sam byłem bliski zakupu ProAc D28.

Zakup Studio 118 nastąpi pewnie wkrótce, natomiast wzmacniacz to raczej na wiosnę. Tak czy inaczej, nie jestem w stanie określić czy te kolumny potrzebują bardziej wzmacniacza neutralnego, czy może być barwa przesunięta w stronę lekkiego ocieplenia?

Dodam jeszcze, że osoba zainteresowana zakupem głównie słucha radia PR 3. więc można by powiedzieć - kup sobie cokolwiek, żeby tylko wzmocniło, ale wolałbym się nie wstydzić wyboru. Czuję się, tak jakby ojcem chrzestnym, powstającego systemu audio.

Dzięki za wszelkie porady.

Ja polaczylem "w ciemno" Proac z Electrocompaniet i jest - co najmniej ok.Dodam ,ze rowniez slucham.duzo trojki-oczywiscie tylko z radyjek rozstawionych strategicznie po calym mieszkaniu.ahoj

Na giełdzie hifi jest ogłoszenie (nie moje) http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/48/207414.php

Niby cena ok ale sprzedający wystawia je ponownie i jak widać ciągle nie może sprzedać - czyżby coś nie tak było z tymi kolumnami

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.