Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do 2500 zł..

dirkpitt1976

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Jestem nowy na forum,przestudiowałem kilka wątków odnosnie głosników i dalej nic nie wiem:)słucham róznej muzyki przewaznie pop ale czasem troche rocka,lubie też metalice ogolnie wszystkiego po trochu..potrzebuje kolumn o ladnej dynamice,nawet przy cichym słuchaniu,głownie chodzi o jakosc dzwięku,audiofilem nie jestem ale cenie dobrą jakosc.podłaczone to bedzie na razie do amplitunera ale po wybraniu kolumn na pewno bede dobierał do nich jakis wzmacniacz stereo.Moj pokoj ma 20 m2.Z gory dziekuje za jakies porady..

https://www.audiostereo.pl/topic/60045-kolumny-do-2500-z%C5%82/

Niezależnie od innych wpisów, które z pewnością nastąpią, rozważ dopłatę 300,00 zł (to chyba niezbyt wiele) i pomyśl nad Phoebe III ze stajni Audio Academy - każdy bardzo chwali; poczytaj na www.highfidelity.pl (nagroda roku 2009) oraz wątków z AS 2009 - choć osobiście nie słuchałem.

Prócz tego są oczywiście Mimasy AA, Elements 300 Al z Qba (dobre brzmienie i ładne wykonanie) i pewnie jeszcze inne...

R.

Ja również polecam Ci AA Pheobe III. Słuchałem ich na AudioShow 2009 - zadziwijącą ilosć basu z siebie wydawały, aż trudno było uwierzyć ze to tylko mały jeden głosniczek. Do tego za wysokie odpowiada kopułka seas (nie pamietam modelu) ale chwalona przez "wszystkich"...

Pozdrawiam

z nowych, w tej muzyce sprawdzą się na pewno:

Monitor Audio BR5, BR6, Rx2, Paradigm Titan v5/v6, Paradigm Monitor 7 v5/v6, Klipsch RF 52/62

z używanych na pewno można kupić dużo lepsze kolumny w tej cenie

Audio Academy bardzo dobry trop. Hyperiony można śmiało nabyć w tym budżecie.

Phoebe III grały rzeczywiście bardzo dobrze na AS, ale wiadomo co było tego główną zasługą. Trzeba by sprawdzić z posiadaną elektroniką.

Ja poleciłbym jeszcze Mimo ze Studia 16 Hertz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Najlepiej to idz gdzies i posluchaj podrzucanych ci ofert.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

hej. Ciezko mi doradzic jakies kolumny w przedziale do 2500zl. , ale moge Ci calkowicie odradzic Klipsh F2.Mialem okazje ( nie mylic z przyjemnosc) posluchac tych glosnikow. Zecza ktora zuca sie w ucho juz po kilku minutach jest pasmo wysokotonowe ,ktore wrecz wbija sie w glowe jak gwozdzie. Natomiast po dluzszym odsluchu pasmo to zamienia sie w pisk nie do sluchania.wiadomo,kwestia gustu, ja ODRADZAM.na twoim miejscu zastanowil bym sie nad monitorami( np B&W 685 -posiadam i jestem bardzo zadowolony,gora i srednica bardzo szczegolowa,troche uszczuplony bas, ale w kocu to monitory).pozdrawiam

Opcji widze że sporo w tej cenie:)już mam mętlik w głowie:)z odsłuchem nie jest tak łatwo,nie bardzo mam gdzie..w Media za bardzo nie maja wymienionych głosnikow a odsłuch też nieciekawy...

Widzę, że, za przeproszeniem, jesteś w "czarnej dupie".

Chcesz kupić kolumny. Nie za drogie. Bez odsłuchów. Do systemu którego jeszcze nie ma.

I który nie wiesz jak będzie wyglądał i ile kosztował. Nie jest źle... ;-)

Do wyboru masz co najmniej kilka warianów, a decyzję będziesz podejmował "na oko" i ze zdawkowych fragmentów wypowiedzi na forum.

Myślę, że nie powinieneś się zbytnio przejmować i ważne, abyś nie pluł sobie w brodę, bo "...mogłem jednak trochę dopłacić...".

Phoebe III to ponoć bezpieczny, uniwersalny, dobry wybór.

Skoro jest zbyt drogi, szukaj czegoś innego.

A może tak:

Ukryta Zawartość

masz różne kolumny, w różnych cenach. Choć ich zupełnie nie znam, nie słuchałem - możesz zadzwonić, wyjaśnić o co chodzi, co goście w sklepach polecają (sprawdź w kilku punktach - ciekawe, że opinie będą zgodne...), w jakich zestawach je próbowali i z czym dana kolumna się dobrze komponuje. Możesz je kupić na raty, a w przyszłości dokupić zestaw muzyczny, z którym dane kolumny dobrze grają. Ewentualnie się szarpnąć i kupić całość, też na raty (niektóre zestawy sporo taniej).

Kupując online, zawsze możesz zwrócić sprzęt - masz 10 dni, płacisz jednak za przesyłkę.

Kredyt konsumencki to też nie problem. Masz 10 dni na odstąpienie (przed ewentualnym zakupem poproś jednak o projekt umowy).

Ukryta Zawartość

Heco Metas XT 501.

Mieścisz sie w cenie. Solidne przetworniki własnej produkcji. Bardzo dobre oceny w prasie fachowej.

Kiedyś przypadkowo (nie mogłem sie oprzeć super cenie)kupiłem ich najtańsze monitory Victa 200.

Muszę powiedzieć, zadziwił mnie ich solidny, uniweralny, żywy dźwięk z b. dobrze zaznaczonym basem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mar.s, 8 Gru 2009, 18:33

>hej. Ciezko mi doradzic jakies kolumny w przedziale do 2500zl. , ale moge Ci calkowicie odradzic

>Klipsh F2.Mialem okazje ( nie mylic z przyjemnosc) posluchac tych glosnikow. Zecza ktora zuca sie w

>ucho juz po kilku minutach jest pasmo wysokotonowe ,ktore wrecz wbija sie w glowe jak gwozdzie.

>Natomiast po dluzszym odsluchu pasmo to zamienia sie w pisk nie do sluchania.wiadomo,kwestia gustu,

>ja ODRADZAM.na twoim miejscu zastanowil bym sie nad monitorami( np B&W 685 -posiadam i jestem bardzo

mar.s dobrze radzi. B&W sprawdzą się w praktycznie każdym systemie. Posiadałem 602 s3 i grało to całkiem dobrze.

pool80, 8 Gru 2009, 22:08

>Te 7ki bw 100x lepsze od 685. Ktoś zna różnice heco metas 500 xt od poprzednika ( bez xt?)

>Oczywiście po za wyglądem.

> pozdr.

No może nie 100x ale lepsze. ;) Wszystko zależy od kupującego czy chce nowe lub używane.

Od tych monitorów można zacząć budować dość poważny już system:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Dzięki wielkie panowie:) już nie jestem całkiem w "czarnej dupie" (jak to kolega zauważył:) )pare opcji mi podsuneliscie na pewno to wezme pod uwage.fakt że nie mam wzmacniacza ale chyba lepiej budowac system od kolumn:)tym bardziej,że nie mam żadnych,a amplituner na razie mam i na nim moge słuchac..Na pewno biore pod uwage cos od AA,Heco,B&W..Nie napalam sie,na spokojnie:) cos na pewno wybiore:)

ze względów logistycznych lepiej jest budować system od wzmaka.....bierzesz wzmak pod pachę i biegasz po salonach w poszukiwaniu kolumn.......w odwrotnej sytuacji może to stanowić problem....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.