Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA 1500 AE czy Xindak a06

Kriso81

Rekomendowane odpowiedzi

Nie traktuj mojego wpisu jako zlosliwosci:-) Gdybysmy sie znali i zadalbys mi takie pytanie odpowiedzialbym Ci - nie kupuj ani jednego ani drugiego:-) Za kase ktora trzeba wydac na nowego PMA1500 mozna juz kupic naprawde swietny wzmak.

Napiszę Ci żebyś się pozbył jak najszybciej tego co masz czyli DCD i PMA 700 AE. Miałem to i w miarę szybko sprzedałem bo traci na wartości a grało to słabo szczególnie DCD. Co do ceny PMA 1500 AE to używany można wyrwać za 2 kzł tylko ciężko go upolować za tyle bo nikt raczej nie chce się go pozbywać. Cena w salonie jest przesadzona za PMA a za DCD jeszcze bardziej. Pozdrawiam.

który cieplejszy - Xindak

bez wyostrzeń - Xindak

i czy mimo sporej różnicy cenowej Xindak może okazać się lepszym do długo godzinnych odsłuchów? - zdecydowanie o ile te Magnaty nie grają tylko dołem i górą.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Kriso81, 14 Gru 2009, 09:11

>który cieplejszy, bez wyostrzeń i czy mimo sporej różnicy cenowej Xindak może okazać się lepszym do

>długo godzinnych odsłuchów?

Cześć,

jak gram na xindaku 06 + triangle titus es i jak na moje niespełna 10 mkw. jest dobrze. Tzn. wbrew opinii o trianglach jako wyostrzających dźwięk, gra taki zestaw niemęcząco, zarówno muzykę jak w Twoim "o mnie", jak i łagodniejsze, bardziej nastrojowe kawałki o sporym skoku dynamiki/głośności (Dire Straits, Porcupine Tree, Nosound, wszelkie "unplugged"). Xindak jest doóśc neutralny, a triangle dodają pazura w rocku. Ale na nie znam Twojego metrażu, u mnie "gra pomieszczenie" lekko podbijając bas i jest ok.

Ja wczoraj przesłuchałem pod rząd

voovoo rapatapatoja, płyta z muzyką,

Porcupine Tree Moonloop, the incident

Steven Wilson, Insurgentes

Pineapple Thief, Obducting the unicorn

Nie wiem, czy takie porównanie ma sens (D 1500 vs. X 06), bo to różne półki. Chociaz nie ze względu na cenę kupiłem Xindaka, ale za dźwięk. Mi się podoba.

Być może porównanie Denona byłoby bardziej adekwatne do Xindaka 6950 itp.?

mam w domu dwa wzmaki pma 700 (mój) i pożyczony pma 1500 i zawiodłem się na pma 1500, myślałem, że różnica w dźwięku będzie warta zapłaty ok 3500 zł za nowy, niestety okazało się, że rewelacji nie ma 1500-tka jest minimalnie lepsza od 700 jeśli chodzi o słuchanie na godzinie 9, ja nie słucham głośniej bo nie lubię się katować muzyką ale delektować ją.

Niestety na tych kolumnach wszystko zagra podobnie.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

> vilip76, 14 Gru 2009, 12:15

mój pokój to ok 20 m2, czy xindak a06 nada się do tego pokoju słucham raczej cicho ok godziny 8, czy będzie dość dynamiczny i dobry zapas basu do rocka?

Kriso81, 14 Gru 2009, 12:42

>mam w domu dwa wzmaki pma 700 (mój) i pożyczony pma 1500 i zawiodłem się na pma 1500, myślałem, że

>różnica w dźwięku będzie warta zapłaty ok 3500 zł za nowy, niestety okazało się, że rewelacji nie ma

>1500-tka jest minimalnie lepsza od 700 jeśli chodzi o słuchanie na godzinie 9, ja nie słucham

>głośniej bo nie lubię się katować muzyką ale delektować ją.

Jeśli chcesz porównywać byle jakie wzmaki to napewno nie na źródle typu DENON DCD700AE. Jest to słaby odtwarzacz i jeszcze cena za niego ok 1,7 kzł śmiech. Tym bardziej, że PMA1500AE jest raczej wymagający i z wielu opinii jakie czytałem musi mieć źródło 2 x droższe od siebie wtedy pokazuje co potrafi ( ale oczywiście to też nie jest żadne cudo :) ).

Pozdrawiam

Kriso81, 14 Gru 2009, 12:48

>> vilip76, 14 Gru 2009, 12:15

>

>mój pokój to ok 20 m2, czy xindak a06 nada się do tego pokoju słucham raczej cicho ok godziny 8, czy

>będzie dość dynamiczny i dobry zapas basu do rocka?

Nie podłączałem innych kolumn, ale słuchałem mojego zestawienia w o połowę większym pomieszczeniu niż moja klita. Na godz. 9.00 było odpowiednio głosno i dynamicznie, ale tu ograniczeniem były moje podstawkowce. xindak ma 80W na kanał, ok. 8-9.00 z odpowiednimi kolumnami wykrzesze trochę energii.

btw: ponoć dobrze sie zgrywa z paradigmami.

Moje titusy (60W)schodzą nawet na 4 Ohm, ale xindak sobie radzi.

Kriso81, 14 Gru 2009, 13:37

coś słyszałem, że 260w?

niee, to ten wielgachny:

Xindak XA-8800MNuSPECYFIKACJA :Statystyczny pobór mocy : 260WMoc wyjściowa : 1 X 160W (8 Ohm) / 320W(4 Ohm)....

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Budyn80

14 Gru 2009, 10:30

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 75 / 22 / 0 Nie traktuj mojego wpisu jako zlosliwosci:-) Gdybysmy sie znali i zadalbys mi takie pytanie odpowiedzialbym Ci - nie kupuj ani jednego ani drugiego:-) Za kase ktora trzeba wydac na nowego PMA1500 mozna juz kupic naprawde swietny wzmak.

Podpisuje się pod tą wypowiedzią .

@tomasz dudzinski

ale 1300 - 1400 za nówke xindaka imho warto dać, a jeszcze mniej za używkę w dobrym stanie (no bo też w jakim innym?? wzmak ma stać i grać) to w kategoriach jakości dźwieku, jaki on oferuje, to warto.

Czy słuchałeś dźwięku z xindaka06? Z jakimi głośnikami?

tomasz dudzinski, 14 Gru 2009, 14:33

Słuchałem wyzszych modeli z kolumnami w przedziale do 4tysi i zaden mnie nie urzekł.

Ale to wszystko kwestia preferencji.

Życze miłej zabawy .

Kwestia preferencji (dźwięk jak na wzmak budżetowy jest ok, zasobności portfela - i tak przeholowałem, i warunków odsłuchowych - tu też przeholowałem, Pianocraft by wystarczył).

A kwestia zabawy - bezcenna.

@ kriso81

Zabieraj swoje paczki pod pachę i śmigaj do audio-voodoo-salonu. Katujesz temat od czerwca, o innych forach nie wspomnę. Tam tez Ci mówią to samo co tu (tym bardziej, że w większosci przypadków to te same osoby).

Bez odsłuchu to "jak ślepemu o kolorach"...

YunnanTEA, 14 Gru 2009, 14:49

>

>

>Np?

>Naprawde jestem ciekawy.

Też jestem bardzo ciekaw które to wzmaki w tej cenie są TAKIE ŚWIETNE?, a jak tak to co mają takiego lepszego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.