Skocz do zawartości
IGNORED

StarWars IV,V,VI - oficjalna zapowiedź

eskwadrat

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dzisiaj (10-Feb-04) po oficjalnie Lucasfilm oraz 20-th Century Fox ogłosiły wydanie 3 pierwszych cześci Gwiezdnych Wojen" na 21 września b.r. (premiera w USA). filmy będą sprzedawane w 4-paku, w którym oprócz 3 filmów znajdzie się jeszcze 4-ty dodatkowy dysk m.in. z materiałami dokumentalnymi z kręcenia filmów, które ponoć do tej pory były nie publikowane. Trylogia będzie wydana w wersji z anamorficznym transferem w THX oraz Dolby Digital-EX. Będzie to poprawiona (zretuszowana w 1997) wersja, którą moglliśmy oglądać pod koniec ubiegłego wieku (:-) w kinach. Jednocześnie wydawca zapowiada że NIE będzie dostepna oryginalna wersja filmów , tych które znamy z pierwotnych projekcji w kinach (od 1977) oraz że wszystkie części będą sprzedawane wyłącznie razem (w paku), nie przewiduje się sprzedaży filmów osobno. Tyle prasa.

Ciekawe o ile przesunięta będzie premiera w Polsce ?

I oczywiście czy nasza wersja będzie tak dobra jak amerykańska ?

Pzdr miłośników SW

P.S. Tak na marginesie, to pisząc ten post nie bardzo wiedziałem gdzie og umieścić. Ludzie od STEREO mają swoje subforum pt. "MUZYKA". Gdyby dla miłośników KINA DOMOWEGO było coś na kształt "FILM", nie miałbym wątpliwości. Dyskryminacja moderatorze ? ;-)))

https://www.audiostereo.pl/topic/6024-starwars-ivvvi-oficjalna-zapowied%C5%BA/

uuuuuu................lucas chyba poczul brak gotowki. jak dla mnie najnowsze dziela to kicha amerykanskiej komerchy, ale stare... to niedoscigniony kult:)

ciekawym ile lukas i spolka sapiewaja za zestaw.....:)

a ja 2 lata temu kupiłem trylogie na eBay'u od gościa z HongKongu.

myslalem ze to legal wydany w chinach, ale to było dvd zrobione z laser diska ktory chodzi w japonii

wiec i o jakości obrazu lepiej nie mówić, taki obecny divx ;-(

co ciekawe z dźwiekiem jest zupełnie inaczej, bo ten jest w DD 5.1 i naprawde zwala z nóg.

wiec to taka zmutowana wersja z super dźwiękiem ale badziewnym obrazem.

nie moge sie doczekac tego wydania we wrzesniu

szkoda tylko ze niedostepna bedzie wersja oryginalna jako opcja

bo wlasnie taka jest na tym wydaniu made in king kong... hi hi hi ;-)))

ps. oczywiscie o reklamaji nie bylo mowy, gosc z hong kongu miał to gdzieś

Coż, ja bym wolał wersję superspecjalną Star Wars. Jak oglądam New Hope i patrze na Jabbe to poprostu mi sie che płakać. Zupełmnie schrzaniony, ta mimika twarzy jabby jest fatalna. Wogóle nie pasuje do obrau. Jest nawet chyba troszke za mały. A pomysł żeby Han Solo przeszedł mu po ogonie jest żałosny. W Return of the Jedi nie rozumiem jednej rzeczy: Lucas mówi o poprawianiu efektów (chodzi mi dokałdnie o moment kiedy Luke walczy u Jabby z potworem pod podłogą) i nawet pokazują w dokumentach tą czarną linię wokół potwora. Film sie zaczyna Star Wars Special Edition, dochodzi do momemtu walki z potworem i co? ta czarna kreska wokół potwora jest nadal! identyczna jak ta, która była pokazywana w dokumentach, że ma byc zlikwidowana! Czegoś w tym nie rozumiem... dlaczego wogóle to nie zostało poprawione??? Wogóle w tej scenie Luke widać na chama, że jest nałożony na obraz z potworem! Nawet ostrość jest inna! Koszmar. Jeżeli tak ma wyglądac DVD to ja pieprze taką special edition. Kasety na którym oglądalem ten film były oryginalne Star Wars Special Edition w wersji panoramicznej.

Prosze o pomoc w wyjasnieniu mi dlaczego tak jest.

PS. Sorki za błędy stylistyczne i wszelkie inne ale musze pisac szybko bo jestem w pracy:)

• 2 miesiące później...

Co prawda zostało już tylko kilka miesięcy by cieszyć się oficjalną wersją ale można już znaleźć (donkey) wersje z bdb obrazem 16:9 i dzwiekiem zmiksowanym do dd5.1 (tu słychać, że surrondy pracują "nienaturalnie" a w zasadzie przenoszą tylko przód) - ale i tak w porównaniu z divx, laserdiskiem to jakość bdb...

• 4 lata później...

Ostatnio sobie powtórzyłem wszystkie części Gwiezdnych Wojen i jednak stare części, a szczególnie "Imperium Kontratakuje" to jest naprawdę film kultowy. Można oglądać po kilka razy i się nie nudzi. Dziwne to bo podobnie mam z Szklaną Pułapką, Indiana Jones, Zabójcza Broń, itd. To chyba ten styl filmów amerykańskich, zapoczątkowany chyba przez Spilberga, który tak wciąga i staje się tak bliski, a może to poprostu sentyment do filmów widzianych w młodości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.