Skocz do zawartości
IGNORED

wybor wzmacniacza jako zamiennika PIONEER A505-R

futu

Rekomendowane odpowiedzi

chce wymienic swoj wzmacniacz na cos lepszej klasy, jak na razie chce wybrac modele ktorymi sie zainteresuje a pozniej bede szukal uzywanego: na dzien dzisiejszy: rotel lub nad, chyba ze macie jakies inne propozycje - chce zeby skok jakosci byl zauwazalny a cena uzywanego nie przekroczyla 1000 zl

mam pytanie: jak wypada rotel w porownaniu z nad np C 320 ?

a po 2 jak jest z jakoscia poszczegolnych modeli rotela czym sie sugerowac?

RA-930AX

RB-956AX

RA - 921

RA-820AX

podalem kilka propozycji czym sie kierowac zeby wybrac jak najlepszy wzmacniacz rotela RA RB AX itp co ma jaki wplyw?

dlatego jeszcze chcialbym zebyscioe jakies opinie o tych wzmacniaczach roznice wady zalety, slucham kazdej muzyki ale preferuje rozrywkowa i pop rock metal elektroniczna nawet hip-hop i nagrania w stylu jenifer lopez (r&b), dobrze nagrane plyty itd wiec wszystko oprocz klasyki jazzu... lubie duzo szczegolow ale bez przesadnie ostrego dzwieku (wole delikatniejszy ale szczegolowy dynamiczny dobrej jakosci dzwiek) i bas muzi byc rowniez dobrej jakosci sluszalny mocny

napiszcie co moze dac zauwazalna poprawe jakosci w cenie do 1000 zl.

A może kolumny nie dają Ci takiego brzmienia jakie chciałbyś mieć? Ja posiadam inny model Pioneera A-604 R-G ale w połączeniu z kolumnami monitorami Paradigm studio 20V2.I jakoś nie zauważam braków a może przyzwyczaiłem się i ich nie słyszę.Największy wpływ na jakość brzmienia mają jednak kolumny i przed wymianą wzmacniacza przetestuj swoje kolumny z innymi wzmacniaczami.Teoretycznie marki które wymieniasz czyli NAD ROTEL są lepsze od Pioneera albo stawiane są wyżej ale często jest tak ,że te niby słabsze modele zgrywają się lepiej z danymi kolumnami.Mój kolega ma Nada 320bee ale ja nie słyszę miażdżącej przewagi nad moim Pioneerem a nawet w połączeniu z moimi kolumnami wypada lepiej.Jakoś tak uzupełniają się.Paradigm brzmi dynamicznie żywiołowo a Pioneer jest ciepły inni napiszą pewnie ,że trochę zamula ale to i dobrze,bo wysokie tony z aluminiowej kopułki nie są kłujące w uszy.Poszukaj też na forum wpisów co dobrze zgrywa się z ESA.Przed szybką wymianą wzmacniacza budżetowego na inny budżetowy nie oczekuj jakiejś rewelacji skoków o kilka klas jakościowych.Bo to ciągle budżet czy to japończyk czy europejczyk.Możesz jeszcze popróbować przewodami kolumnowymi zmienić charakterystykę brzmienia.Pozdrawiam.

ogolnie jest ok z odtwarzaczem denona i kolumnami ten pioneer jest ok ale wymieniajac odtwarzacz przecietny na tego denona roznica jakosciowa jest duza i tylko to mnie pcha na wymiane - moze byc lepiej - i jednak jak wymieniac to cos wyzszej klasy nie budzetowej, tylko malo sie znam na wzmacniaczach i chce sie zorientowac - skok jakosciowy odczuwalny chcialbym miec

moze denon jesli tak to jaki (no 1500 to za drogo wiec cos tanszego) albo cos jeszzce innego?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.