Skocz do zawartości
IGNORED

Co do Creeka po AP Yara?

mikrobi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Forumowiczów i proszę o poradę. Po nowym roku zamierzam pożegnać się ze swoimi 2 letnimi AP Yara i zastanawiam się co teraz wybrać. Mój zestaw to Creek Evo i kabelki Tara Labs (interconect Tara Labs Spectrum 3a, a głośnikowe to Tara Labs a Prism Omni ST Bi-Wire) no i oczywiście Audio Physic Yara. W tym zestawie trochę mi przeszkadza taki rozlany i nieco dudniący bas, który słyszę szczególnie przy głośniejszym odsłuchu. Mimo wszystko generalnie jestem zadowolony z brzmienia, piękna scena, dużo detali jak na moje ucho są bardzo muzykalne :). W każdym razie po nowym roku chciałbym wskoczyć na troszkę wyższą półkę i zastanawiam się co by pasowało do tego zestawu. Wstępnie myślałem o tej nowej Yara Superior albo o AP Sitar. Z drugiej strony ciekawy jestem co myślicie o Vienna Acoustic Mozart... Jeżeli ktoś posiada podobny zestaw albo ma jakąś inną propozycję to będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam. Michał

https://www.audiostereo.pl/topic/60339-co-do-creeka-po-ap-yara/

Yara to chyba najgorsze i bardzo odstajace od całego asortymentu AP kolumny , słuchałem ich w kilku konfiguracjach zawsze bas mi się nie podobał , za dużo , zbyt rozlazły , jeżeli odpowiada ci prezentacja muzyki przez AP poszukaj Tempo 2 lub 3 .Widziałem jakiś czas temu ogłoszenie sprzedaży Tempo 3 za 3 z kawałkiem KPLN . Bardzo dobre kolumny sam ich przez kilka lat używałem .Możesz tez spróbowac firmowego zestawienia z Eposami ? Posłuchaj i sam oceń

Miałem nie odpowiadać tym, którzy w "o mnie" piszą: ....... lub XXXXXXXX albo =========.

Dlaczego mi się to nie podoba, napiszę chyba niedługo w osobnym wątku.Ale do rzeczy.

Też myślę, że nie ma co się od razu rzucać na kolumny z wyższej półki, bo te często są znacznie trudniejsze do napędzenia a poza tym mamy tu zbyt wiele niewiadomych.

Inna sprawa, że Creek Evo, to nie jakiś mocny ani wyrafinowany wzmacniacz, podejrzewam, że z kolumnami, które wymieniłeś efekt może być nie zadowalający, delikatnie mówiąc.

Może rzeczywiście kupisz najpierw lepszy wzmacniacz, który "wyciśnie" z A.P.Yara to co najlepsze.

A lepszy wzmacniacz nie zaszkodzi, jeśli jednak stwierdzisz, że chcesz kupić lepsze kolumny.Twierdzę, że i tak będziesz musiał kupić odpowiedniejszy.

Poza tym jeśli piszesz o rozlanym i nieco dudniącym basie, to nie przeszkadzało Ci to przez dwa lata?Może ostatnio się coś zmieniło w aranżacji pokoju, czy ustawieniu sprzętu?

Ogólnie, to jak ktoś ma Ci sensownie odpowiedzieć, jeśli nie wiadomo jakie masz pomieszczenie odsłuchowe ( wielkość, umeblowanie, czyli balans pomiędzy rozpraszaniem a tłumieniem dźwięku, ustawienie samego sprzętu, jak blisko ścian stoją kolumny )Wklej jakiś szkic pomieszczenia albo kilka zdjęć.

Jakiej muzyki słuchasz?Czego oczekujesz od nowego zestawienia, co podoba a co nie podoba Ci się w brzmieniu dotychczasowego zestawu, jakie brzmienie chcesz uzyskać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.