Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Harpia Acoustics

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nie można lepiej ocenić maskownic jak twierdząc że są bez znaczenia.

Chyba bez znaczka. Nie wiem, jak dla Was, ale dla mnie znaczek i znaczenie znaczą co innego ;)

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Doszło chyba do nieporozumienia.

Kolega Krzysiek pod pojęciem znaczka miał na myśli brak logo na maskownicy.

Sama maskownica jest raczej złem koniecznym.

Na pewno kolumnie nie pomaga w graniu.

Staramy się aby przeszkadzała jak najmniej.

Edytowane przez HarpiaAcoustics

Doszło chyba do nieporozumienia.

Kolega Krzysiek pod pojęciem znaczka miał na myśli brak logo na maskownicy.

Nie, no, wiadomo :) Zabawnie tylko wyszło, jak dla kolegi migela znaczek i znaczenie to to samo.

Edytowane przez dzett

Mam je dopiero kilka dni i jeszcze się wygrzewają ale już jestem "ucieszony jak małe dziecko" Grają jak Harpie ... Fotka bez maskownic nie mogłem się powstrzymac.

post-57668-0-94714000-1427746146_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Do zagospodarowanie seria która mieści się pomiędzy Experience a Time Coherent czyli PRECISION.

Tu chciałbym przeforsować polskie szybowce.

Na duże time coherent to pasuje... KRAKEN ;-)

U mnie gra na 18 m2 i basu nie ma za dużo, a jak dla mnie, to nie miałbym nic przeciwko, gdyby było trochę więcej. To zależy od reszty toru.

Wg mnie można te kolumny wstawić do mniejszych pomieszczeń, bo bas w nich nie jest podbity.

Chyba do większych pomieszczeń , w małych pomieszczeniach te kolumny mogą nie rozwinąć swoich skrzydeł .

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

To że 18 m2 to chyba za małe pomieszczenie jak na Amstaffy ,nie chce mi się wierzyć żeby 2 x 22cm dawały słaby bas

To że 18 m2 to chyba za małe pomieszczenie jak na Amstaffy ,nie chce mi się wierzyć żeby 2 x 22cm dawały słaby bas

Basu jest w sam raz, ale ja lubię jak jest go dużo :) Dla niektórych to będzie pewnie za dużo.

OK wszystko jasne ,sam jestem za interesowny tą aukcją ,jedyny problem to to że jestem ze Szczecina - chodzi o transport ,mam kawałek drogi ;-) . pozd

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Bezpieczne opcje transportu są dwie.

Pierwsza to kurier ale przesyłka paletowa.Trzeba kolumny postawić pionowo na jednej palecie i solidnie owinąć folią strecz. Koszt ok.180 zł.

Druga , trochę partyzancka ale nawet lepsza to włożenie samemu do bagażnika bezpośredniego autobusu i "nagrodzenie" kierowcy za przysługę.

Zwykle nie ma z tym problemu.

W efekcie jest znacznie taniej niż kurierem i najbezpieczniej.

W zasadzie bezpieczeństwo kolumn stu procentowe.

p.s. @Klejson

Licytuj.

Amstaf tak wyposażony jak powyższe to naprawdę kawał kolumny która nie będzie się bała znacznie droższej konkurencji.

Dzięki za info ,jak już pisałem wcześniej zbieram kasę na nowego Amstafa ;-) ,ale ta aukcja jest godna uwagi .

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

To jestem między młotem a kowadłem :)

Obiektywnie Amstaff @ dzett'a elektrycznie jest identyczny z nowymi Collage ale na trochę innych elementach (droższych).

Pozostaje estetyka która jak wiadomo jest w sferze gustu i cena :)

Cóż, mój Amstaff gra lepiej na wysokich tonach, jest wygrzany (potrzebują 100 godz.) i...tańszy. Chyba trochę brzydszy od Collage (zależy, co kto lubi).

Wybór należy do kupującego.

Napisano 05.02.2015 - 21:34

Użytkownik defol dnia 05.02.2015 - 20:31 napisał

Kilka słów na temat różnic brzmienia między Fresco a Amstaff Mini?

Fresco ma zmienioną zwrotnicę głośnika wysokotonowego.

To wnosi bardzo dużo. Zdecydowanie większa gładkość i szlachetność.

Jednocześnie zmieniliśmy balans dźwięku w stronę potęgi poprzedniego Amstaff.

Dobry wieczór,

chciałem zapytać o model Graffiti.

Czy tu także zwrotnica wysokotonówki jest analogicznie na wyższym poziomie niż w Amstaff Mini?

Mam ochotę na monitory i zastanawiam się czy Graffiti można jeszcze podrasować? Ponoć "zawsze można lepiej" ;-)

Teoretycznie: ile można wycisnąć z tych maluchów?

Pozdrawiam,

kvist.

Edytowane przez kvist
Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Wszystkie modele nowej serii mają rozbudowaną zwrotnicę.

Graffiti ma na basie taśmową cewkę.Pozostałe cewki (jedna) powietrzne.

Rezystor Mills wysokotonowego oraz pozostałe rezystory Superes.

Kondensatory MKP.

Kondensator wysokotonowego to niebieski Jantzen Z-Standard.

To jedyne miejsce które można zmodyfikować.

...

Graffiti ma na basie taśmową cewkę.Pozostałe cewki (jedna) powietrzne.

...

Taśmowa sprawdziła sie lepiej w konstrukcji dwudroznej ??

----------------------------------------------------

Ja na szczegółach budowy zwrotnic oraz generalnie na elektronice się słabo znam. Słyszałem jednak Graffiti i bardzo mi się podobało a grały ze średnim NAD'em (352 bodajże). Mając na uwadze jak grają moje Amstaffy Mini z małym Naimem wydaje mi się, że w tych Graffiti jest potencjał i to nie mały - oczywiście mam na myśli mniejsze pomieszczenia w mieszkaniach.

Bardzo mnie ciekawi jak by zagrały podrasowane Graffiti z jakimś Mundorfem Supreme 800 na sekcji wysokotonowej z moim NAP100... i czy taka inwestycja rzeczywiście ma sens.

Harpia po wygrzaniu już nie raz mnie zaskoczyła i generalnie na pewno zagości na dłużej. Słucham często u siebie różnych kolumn i z przyjemnością wracam do swoich. Dobre, polskie, bronią się same przed konkurencją. Więcej argumentów nie trzeba...

Pozdrawiam,

miłego weekend'u ;-)

Witam a ja już jestem po wstępnym wygrzaniu Graffiti podpięte są z Regą Elicit-R na niecałych 30metrach i symbioza miedzy nimi jest wspaniała przestrzeń kontrola basu po prostu jestem pod wielkim wrażeniem tej synergi przedtem grały z lampką Yaqina MC30 było swietnie ale to co zaprezentowały maluchy od Harpi z Regą to inna liga.Polecam takowy zestawik.

Witam a ja już jestem po wstępnym wygrzaniu Graffiti podpięte są z Regą Elicit-R na niecałych 30metrach i symbioza miedzy nimi jest wspaniała przestrzeń kontrola basu po prostu jestem pod wielkim wrażeniem tej synergi przedtem grały z lampką Yaqina MC30 było swietnie ale to co zaprezentowały maluchy od Harpi z Regą to inna liga.Polecam takowy zestawik.

Potwierdzam dobre zgranie z Regą - słuchałem Pastele.

Opowiadaj jak grają i z czym grają.......

Witam a ja już jestem po wstępnym wygrzaniu Graffiti podpięte są z Regą Elicit-R na niecałych 30metrach i symbioza miedzy nimi jest wspaniała przestrzeń kontrola basu po prostu jestem pod wielkim wrażeniem

Potwierdzam dobre zgranie z Regą - słuchałem Pastele.

u mnie Fresco grają z Elicit-R..:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.